Goblin Commander: Unleash the Horde (2003)

PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube
Strategy

Ontwikkeld door Jaleco
Uitgegeven door Jaleco

In Goblin Commander begeef je je in een fantasiewereld. Je geeft bevel aan maximaal drie teams van elk tien Goblins. Je kunt vechten in vier verschillende omgevingen, verdeeld in zeventien missies. Iedere clan heeft ook een speciale vaardigheid, zoals het oproepen van een enorm monster.

avatar van fabblwaps
Grappige light RTS, het speelt lekker simpel en de besturing werkte erg goed. Het spel had een leuke sfeer, maar de graphics waren niet van erg hoog niveau. De campaign was wel leuk gedaan, maar daarna viel er niet heel veel meer te beleven. Dit komt grotendeels doordat tegen elkaar spelen via splitscreen niet ideaal is voor een RTS. Ondanks dat het wel een leuk spel met een goed concept is, sloeg het bij mij dus helaas niet echt aan.

gamelord
Klopt Thijs...maar de funfactor in de game is wel tof te noemen, leuke units en de Titans zijn leuk bedacht, zeker als je hem je eigen units laat opeten.
Graphics zijn niet al te fraai, waardoor je soms geen idee hebt waar je nu heen loopt en al 2 keer gehad dat ik het juiste pad voorbij liep. Maar de strategy in de game is wel super, units bashen, gebouwen tot pulp slaan en de soul-schrine's veroveren is ook wel tof..dan zien om ze ook te behouden.
Wat me wel opviel in de game was de super relaxte muziek die erin verwerkt is..heerlijk gewoon:

Goblin Commander Sound Track

welverdiende 3,5*!!

ik heb deze nog liggen voor de ps2 en eerlijk? ik hou van deze game. mochten ze hiervan een remake maken voor ps3. had ik er nog 60 euro voor neergelegt ook.

dit spel heeft me leren strategish denken

nastalgie