Dead Island (2011)

PC / Macintosh / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox 360 / Xbox One

Ontwikkeld door Techland
Uitgegeven door Deep Silver

Een 'first-person zombie-slasher/action-RPG' waarin de speler in de huid kruipt van een gast in een luxe hotel. Als zich een zombie uitbraak voordoet, raakt iedereen behalve hij en een handjevol andere gasten geïnfecteerd. Ze willen van het eiland ontsnappen, maar gedurende die missie, ontdekken ze het geheim achter de mysterieuze uitbraak.

koning-phong schreef:
De stemmen zijn vreselijk !! klinkt nog slechter dan een Slipknot plaat na verloop van tijd.

Oi! We gaan hier niet Slipknot bashen, he?

avatar van Martijn
Tja je doet misschien steeds hetzelfde maar ik kon na 1 speelbeurt niet genoeg krijgen van het zombiebashen dus ben meteen opnieuw begonnen. Ik heb wel vrij snel in het spel de besturing op manueel gezet en moet zeggen dat dat het een stuk leuker maakte.

Ik vind het ook wel fijn dat dit weer eens een spel is dat speciaal voor coop gemaakt wordt en dat je het ook singleplayer kunt spelen ipv andersom. Ik kan ook niet wachten op Dead Island Riptide, mochten ze leren van hun fouten kan dat een heel goed spel worden.

koning-phong schreef:
Ja de voice acting was gewoon ontzettend saai, bij alle missies skipte ik wat ze te zeggen hadden, en dan die kinderachtige punten..we worden belaagd door zombies ! mag het aub wat realistischer en dat je voor een blikje Cola moet betalen terwijl het op de grond ligt ipv in de Appie Heijn..

Vooral dat laatste is het ergste ! het houdt misschien de spanning erin jah maja sorry mijn conclusie is dan dat Dead Island niks voor mij is en jah het is toch een open wereld of niet soms? met saaie side missions jah die je doet voor cliche personages. Ik vind het geen goede survival horror game, het wordt pas een goede survival horror game als je gewoon de auto pakt en de zombies opzoekt jah online met vrienden even een half uur maar voor de rest qua hoe het verloopt is hij een lachertje ..Alleen de Zombies waren echt eng jah.

Hoe kom je er toch steeds bij dat je voor de blikjes moet betalen op de grond? Je kunt ze uit de automaten halen voor 5 dollar, maar dan heb je ook een oneindige voorraad.

avatar van Starmaster501
Ik heb de GOTY editie, maar al die DLC staat gewoon op de disc? Zitten geen codes bij namenlijk... (Xbox360)

avatar van Dutch-J3ff
Geweldige Zombie game!!

Ik heb uren/dagen plezier gehad met deze game.

avatar van Starmaster501
Erg leuke game. in het begin effe eentonig maar het word steeds leuker. 3,5 voor de game, maar een 4 voor de vermakelijkheid!

Pastichio Rocker
Leuk spel, maar wel onrealistisch. Zombies bestaan helemaal niet.

avatar van Visie
Pastichio Rocker schreef:
Leuk spel, maar wel onrealistisch. Zombies bestaan helemaal niet.

Zombies bestaan niet? Heb jij dan de 'mensen' (vooral 's morgens) in de metro niet gezien?

Pastichio Rocker
Nee, want ik heb een auto.

Pastichio Rocker schreef:
Nee, want ik heb een auto.

Dan kun je niet ontkennen dat redelijk wat mensen in de ochtend rijden als zombies.

avatar van PlayThaYard
Kan je Dead Island Co-op offline spelen, met een vriend(in) op de bank? Zo ja, is splitscreen horizontaal of verticaal? En bevalt t goed?

PlayThaYard schreef:

Nee kan niet, alleen online Co-op 2 tot 4 spelers.

PlayThaYard schreef:

Als je dat wil, is Left 4 Dead een goede keuze (mits je de X360 hebt).

avatar van JustMike
left 4 dead zit volgens mij geen splitscreen bij

JustMike schreef:
left 4 dead zit volgens mij geen splitscreen bij

Bij de X360 zeker wel, verticale splitscreen. Zit regelmatig met een maat zombies te knallen op de bank.

Pastichio Rocker
Hop, punt eraf omdat ik mijn save game opeens kwijt ben. Ik was gisteren net in de jungle aangekomen met Purna. Dat is dus zo'n dertig uur foetsie. Kutspel.

@pr
Is er niet een update gekomen zodat je saves niet meer werken? In dat geval niet echt eerlijk om er een punt af te halen want als je dat bij elk spel gaat doen die dat doet ben je lang bezig.

avatar van Hadouken
Ik ken anders geen andere games waarbij bij een update al je saves kwijt zijn hoor

avatar van Martijn
Call of Duty 1 2 3 en 4 bijvoorbeeld...

bvonk schreef:
@pr

Nope, game geeft nog steeds v1.2.1 aan, maar ik ben er achter wat het probleem is. Het blijkt dat Dead Island nogal moeite heeft met meerdere save files (volgens diverse topics op Steam Forums). Dan raakt ie in de war en corrumpeert het spel je nieuwe save. Je kan dus wel een nieuwe game starten met een nieuw personage, maar dan moet je er wel voor zorgen dat je de oude saved game verwijdert. Heb m'n save game ondertussen - na een work-around - weer aan de praat gekregen, hoewel ik wel al mijn instellingen kwijt ben. Belachelijk dat dit soort bugs, na talloze patches, er nog steeds inzitten.

Pastichio Rocker
En weer mijn savegame pleite. Maar nu is 'ie ook echt weg. Er staat gewoon helemaal niks meer in de save folder... Kan toch niet dit? Mijn lvl 42 Purna met 81% complete, foetsie! Echt onvergeeflijk dit, na al die patches.

Zal me niks verbazen als Riptide ook zo'n bugfestijn is.

avatar van raymondomoes16
Nog steets bezig met downloaden

De trailer ziet er super gaaf uit !!
Straks mooi genieten van de game
na het uitspelen wachten op de nieuwe Dead Island die binnenkort uit gaat komen

Can't Wait !!!

avatar van anders99
Het is moeilijk te vergelijken met een andere game.
Hier moet je zelf wapens zoeken voor te kunnen overleven.
Echt een leuk en origineel spel

avatar van The Butcher
Aanvankelijk vond ik het saai, maar dat kwam omdat ik de besturing en het verhaal niet goed kende. Een aantal weken later weer geprobeerd en man wat was/ben ik verslaafd aan dit spel!

Origineel, realistisch en simpelweg fantastisch! Ik heb nog niet het genoegen ontvangen om Riptide te spelen, maar die volgt spoedig.

4.5*

avatar van Thorak
Ik kan je eigenlijk alleen maar aanraden deze te blijven spelen en Riptide te laten voor wat het is.
Meer bugs en mindere graphics. De andere toevoegingen aan de gameplay vind ik eerder downgrades dan upgrades.

avatar van bvonk
Vond de grote aanvallen wel aardig van Riptide en blijft leuk om nieuwe gebieden te verkennen.

avatar van Footprints84
Geweldige Zombie game, ik vond alleen de eindbaas nergens opslaan,
die had ik binnen 1 minuut dood

avatar van JacoBaco
Gister gekocht voor €7,50 in de Playstation store en ik ben al lekker aan het knuppelen en quests aan het voltooien... Maar ik begrijp even niet dat wanneer ik wapens wil repareren, ik niet alle wapens kan repareren.. Wanneer ik bijvoorbeeld kies voor een peddel als wapen en dan ook alleen de peddel en ik ga vervolgens naar de werkbank, dan kan ik hem niet repareren...

avatar van JacoBaco
Ik heb erg genoten van deze game en waarschijnlijk ga ik dat weer opnieuw doen met de Dead Island Definitive Collection. Komt eind volgende maand uit.

Ben nu een uurtje of 10 bezig met de remake van Dead Island. Voor een game uit 2011 hebben ze hem best behoorlijk opgepoetst en dan bedoel ik eigenlijk alleen het grafische gedeelte, het ziet er echter wel minder uit dan Dying Light (wat volgens mij van de zelfde makers is).

De gameplay spreekt voor zich jij als survivor beukt het zombiegespuis in elkaar met zo'n beetje alles wat je kan vinden, van een machete tot aan een simpele kapstok. Wat opzich een prima idee lijkt echter werkt het niet echt naar behoren waar in Dying Light eigenlijk een zelfde concept zit maar dan wel volledig werkend. Ik beuk met grote regelmaat langs, voor of over de zombie's heen of ze lopen door je heen en staan achter je. Verder komt het uiteindelijk constant neer op een zombie die aan komt rennen te schoppen om hem erna te bewerken met je wapens. Het werkt niet helemaal naar behoren maar de hoofden, armen of benen vliegen in het rond en geeft best wel een voldoening. Ook zien deze zombie's er grafisch beter uit als in Dying Light, meer detail en meer variatie al kom je natuurlijk met grote regelmaat de zelfde tegen. De enige moeite die ik met dit soort games heb is dat de makers vinden dat er "verschillende" zombies moeten zijn, zo heb je de standaard "Walker" (de echte zombie) een net geïnfecteerde zombie die nog kan rennen, een Thug, bomber, "beuker" en een viezerik die te lang in het water heeft gelegen. Het geeft meer variatie in hoe de situaties lopen maar ik vind het niet nodig, zie liever hordes traag lopende zombie's.

Verder bestaat de gameplay voornamelijk uit het zoeken van voorwerken, wapens en geld. Het craften van spullen werkt en geeft een leuke twist in hoe je het gespuis afslacht. Wel mis ik het free runnen uit Dying Light wat het prettiger maakt om af en toe van de zombie's weg te kunnen en ze niet letterlijk allemaal te lijf moet gaan.

Het verhaal is nauwelijks aanwezig maar word niet echt gemist mede door het gebrek aan goede cutscenes en enigszins dialogen van niveau. De overlevende Zijn poppen die stil staan en totaal geen emotie uit stralen in de gesprekken die je er mee voert. Verder het enige nut wat ze hebben is eigenlijk dat ze je een opdracht geven. Maar het draait voornamelijk op de funfactor en de toch wel gore/rauwe sfeer die door de hele game hangt.

De omgevingen zijn wisselend waar het begint in een resort (direct de minst sfeer volle omgeving) kom je vrij snel al in riolen, een verlate supermarkt, of verlate grote gebouwen). Hier is Dead Island op z'n best en ademt het de sfeer die je wil van een zombie game

Al met al is er gameplay technische en verhaal technisch een hele hoop aan te merken op de remake van Dead Island echter is het leuk om te doen en is het hakken en zagen in de toch niet zo dode populatie van dit eiland uitdagend en uitgebreid genoeg dit door te blijven spelen. De makers hebben met Dying Light laten zien toch een betere game te kunnen maken maar deze definitieve edition is zeker de moeite waard (voor €30!) om te spelen. In de hoop dat er van beide een goed vervolg komt (Dead Island 2 en Dying Light 2). Al met al een 3.0 voor de toch grote gebreken die vooral de gameplay heeft.

avatar van JacoBaco
Godver en weer ben ik verslaafd aan deze game! Terwijl het buiten 26 graden is, loop ik op het strand van Banoi en onthoofd ik zombies.

Momenteel speel ik dit spel op de ps4 persoonlijk vind ik het verhaal flinterdun maar het slashen van zombies met de meest bizzare gereedschappen geweren etc maakt het alsnog een super leuke game. Maar weet iemand toevalig of er een hulpmiddel bestaat om de collectibles in het spel te vinden???

avatar van Duke Nukem
Far Cry meets Dying Light, althans aan deze games doet dit me denken. Grafisch ziet het er mooi uit, vooral op het paradijslijk eiland. Veel meer dan zombies in elkaar slaan en wat opdrachten uitvoeren voor verschillende lui is het niet. Maar het wordt nog leuker als je het online in co op speelt. Je kunt een ander een handje helpen en behoudt zelf de vooruitgang die je maakt. De Ryder White campaign vind ik iets minder, het doet me meer aan Dying Light dan aan Far Cry denken. Minder open wereld dus, en je wordt soms overspoeld door hordes zombies. Toen ik aan de quest One Bridge To Far kwam, had ik amper een pistool en een mesje. Overleven in de riolen met hordes zombies, die trouwens erg snel kunnen lopen in dit spel, was voor mij bijna onmogelijk. De voertuigen besturen niet zo heel soepel, en gedragen zich allesbehalve echte auto's. Het duurde een tijdje voordat ik doorhad dat je op de rem moet trappen om de auto te starten, vreemd! Maar het blijft natuurlijk grappig om de zombies omver te rijden, daarvoor wijk je met plezier eens uit naar links of rechts.

Ik geef dit spel 4* maar mijn platform (PS4) staat niet bij de mogelijkheden. Even aanpassen dus?