menu

Metroid Prime 2: Echoes (2004)

mijn stem
3,89 (44)
44 stemmen

Nintendo GameCube / Nintendo Wii
Shooter / Adventure
single player / multi player

Ontwikkeld door Retro
Uitgegeven door Nintendo

Een oorlog tussen licht en duister. Kruip opnieuw in de huid van de premiejaagster achter het vizier! Samus Aran belandt op een tot de ondergang gedoemde planeet. Ze wordt opgejaagd door een mysterieus wezen en het krijgszuchtige volk "de Ing". Er is maar weinig tijd...

zoeken in:
3,5
Ik vond het niet zo'n leuk spel, wel aardig, maar echt niet de beste. 1was leuker.

avatar van Maiky
4,0
Mja, ik ben een keer overnieuw begonnen omdat het me de eerste keer niet echt boeide. De tweede keer viel wel mee, toen ben ik ook best ver in het spel geraakt.

Het probleem is denk ik dat dit heel veel op Metroid Prime lijkt, en wat er bij mij persoonlijk meespeelt is dat het ontwerp en de opbouw mij niet zo aanspreekt. Maar objectief gezien is dit best een aangenaam spel; het speelt bijzonder heerlijk en intuitief, de werelden zijn gedetailleerd en het geeft redelijk wat uitdaging. Ik denk dat dit wel vier sterren waard is; drie sterren geef ik meestal aan spellen die zo-zo zijn, leuk om te spelen, maar wat middelmatig en degelijk zijn. Vijf sterren aan de grote meesterwerken waar ik bijzondere spelmomenten mee heb beleefd. Dit zit er tussen in.

avatar van JohnWilliams
5,0
Halrod schreef:
Ik vond het niet zo'n leuk spel, wel aardig, maar echt niet de beste. 1was leuker.


Vond deze juist bijna leuker!

avatar van Awake78
5,0
Vond dit deel toch een betere sfeer hebben dan deel 1. Door de geluiden, vooral in the Dark World. Zo lekker creepy. De muziek tilt het spel naar een nog hoger plan. De eindbazen zijn minder heroïsch dan in deel 1, maar wel van een hoger niveau. Mooi dat er meerdere lagen in de eindbaasbattles zaten. Vond het spel wel weer verdraaid moeilijk.

Net als deel 1 met een walkthrough uitgespeeld, heb me daar geweldig mee vermaakt. Hulde aan Retro-studios voor het maken van zo'n geweldig product!

avatar van neddie
4,5
Kan net niet aan deel 1 tippen. De sfeer is inderdaad wat duisterder, maar wel een stuk eenzijdiger. Muziek is wederom erg goed, en de puzzels mogen er ook zijn. Net iets pittiger dan deel 1 ook, jammer dat deze stijgende lijn te niet gedaan werd door het derde deel.

avatar van Mega Man
neddie schreef:
Kan net niet aan deel 1 tippen. De sfeer is inderdaad wat duisterder, maar wel een stuk eenzijdiger. Muziek is wederom erg goed, en de puzzels mogen er ook zijn. Net iets pittiger dan deel 1 ook, jammer dat deze stijgende lijn te niet gedaan werd door het derde deel.


Ik kan uit je tekst opmaken dat het een feit is dat Corruption gefaald heeft als afsluiter van een bijzondere trilogie. Toch wordt deze game over het algemeen gezien als een beter deel dan het schijnbaar (licht?) tegenvallende Echoes. Misschien omdat Corruption meer nieuwe elementen op tafel legt. De perfect werkende besturing (en geen flauwe zwiep en zwaai gimmick), de mensen echt hoort praten i.p.v. lappen tekst (bij info over voorwerpen, gebouwen of organismen maakt dit niet uit maar bij mensen en andere wezens zorgt het voor een wat levendiger universum) en de epische sfeer in het begin dat wel wat weg heeft van Halo (beginnen op een moederschip, je laten scannen, praten met de bemanning en de inval van de Space Pirates/Govenant) maar later toch echt weer typisch Metroid Prime is.

avatar van Awake78
5,0
Nou bij het spelen van deel 3 smachtte ik naar de originele gamecube controller.
De eerste 2 MP games waren naar mijn idee echt gemaakt voor die GC-controller (vooral die super-missiles die zooo lekker werkte!).

Op de Wii heb ik het echt geprobeerd, maar door de verschrikkelijke besturing (vind ik sowieso met elke Wii-game) ben ik na 3 uurtjes gestopt met MP3 en heb hem verkocht.
Zonde, want deel 3 had zoveel potentie en is in beginsel gewoon een heel goede game!

avatar van Mega Man
Vreemd, want bij bijvoorbeeld Excite Truck is de besturing niet bepaald te vergelijken met die van MP3, en is 't enkel een kwestie van draaien met de Wii-remote om de trucks door de bocht te laten komen. Het hangt van het soort game af want de Wii-besturing kan soms juist heel erg goed werken. Bij Shooters/Adventure games is het eerder een kwestie van wennen. En als je dat achter de rug hebt zie je dat deze besturing stukken nauwkeuriger is dan de wat stugge controller besturing. Vooral het aimen en schieten in de twee Prime delen op de Cube ging niet echt vloeiend. Althans als je het vergelijkt met deel 3 dan. En zonde dat je een zo'n goed spel als MP3 verkocht hebt. Deze game is juist zo goed uitgewerkt op 't gebied van besturing.

avatar van Awake78
5,0
Ja dat las ik ook al overal. En het is ook een goed spel, dat ben ik ook echt wel met je eens. Maar die lock vond ik juist met de cube-controller erg lekker werken. Het voelde echt als een tweede natuur. Alles zat bij de hand met de duim, vooral in zo'n gevecht als met Meta-Ridley/Amorbis is dat een voorwaarde

Op bepaalde momenten frustreerde die Wii-controller me echt en door dat feit was ik meer bezig met controller-frustratie dan met het spel. Daarmee leverde ik zoveel gameplezier in dat ik er klaar mee was. Erg jammer inderdaad.

Maar daarom geef ik ook geen punten aan deel 3, want heb het niet goed kunnen beoordelen.

avatar van Draugen
4,5
Metroid Prime 2 is wat mij betreft echt een geniaal spel waarbij alles op z'n plek viel. Het spel was nog moeilijker en duisterder dan z'n voorganger, de donkere wereld voegde letterlijk en figuurlijk een nieuwe dimensie toe aan de gameplay, en de morph ball momenten zijn nog beter met de rest van de gameplay verweven. De lore is voortreffelijk geschreven en de artistieke vormgeving is ongeëvenaard. Zo horen spellen te zijn.

N.B. Deze mening is gebaseerd op de Wii versie.

avatar van Awake78
5,0
Volledig mee eens, dit is echt een van de beste spellen ooit. Alles klopt; gameplay, eindbazen (Spider Guardian) onmogelijk puzzels verweven met de omgeving. En die muziek en geluiden.....oioioi.

War-Ultima
De theme song is ook fantastisch, in 1 woord: meesterlijk.

Theme song

avatar van fabblwaps
Ik heb deze ooit kort van een vriend geleend en dus alleen het begin gespeeld, beviel goed, maar heb 'm nooit uit kunnen spelen helaas. De multiplayer hiervan faalde trouwens wel behoorlijk, maar daar gaat het bij een Metroid spel natuurlijk niet om.

De theme song is inderdaad meesterlijk.

Ik vind deze trouwens wel beter. (ze hebben trouwens wel overeenkomsten)

avatar van Cassevis
3,0
Een degelijk vervolg, maar had toch beter gekund.

Om te beginnen voelde de besturing natuurlijk weer net zo soepel aan als deel 1. Het richten met de remote heeft me tot noch toe geen problemen kunnen bezorgen en voegt toch echt iets toe aan de game.
Grafisch gezien zag het er oke uit, maar had toch het idee dat ze hier wat hadden laten liggen, er had meer in kunnen zitten. MP1 zag er toch wat strakker uit.

Verhaal was weer net zo spetterend als z'n voorganger. Misschien werd het verhaal hier zelfs beter uitgelegd. Met name omdat er ook echte personages inzitten, zoals U-Moss, die wat vertellen over hoe en wat. En ook bijvoorbeeld dat filmpje over de Galactic Federation, zoiets voegt ook iets toe. Alleen jammer dat de Space Pirates geen aandeel in het verhaal hadden.

De gameplay was weer op en top, met een paar positieve vetanderingen, Bijvoorbeeld bij het begin zag ik direct dat je veel makkelijker kan zien wat je kan scannen en wat niet, wat een verademing zeg! Het was allemaal ook wat gevarieerder; turrets, morph ball cannons en screw attacks zorgden voor de nodige variatie op het afknallen van ale vijanden. Ook vond ik de morph ball- stukjes veel creatiever en beter ontworpen.

Maar zeker niet alles klopte aan deze 25 waardevolle uren. De creepy sfeer was natuurlijk wel leuk, maar toch kon ik dat van deel 1 meer waarderen. Bovendien had ik op het eind toch niet meer de echte drang om het uit te spelen, steeds minder genoot ik ervan. Verder vond ik het niveau niet hoog genoeg, in het hele spel was ik maar 1 keer game over gegaan en de had de laatste eindbaas vrij makkelijk kunnen verslaan. Daar komt nog bij dat ik de werelden er niet zo mooi vond uitzien, ze hadden niet echt een kenmerkende omgeving waar ik van kon genieten.

Voor de multiplayer hoef je dit spel zeker niet te kopen. Verveelt gauw en was te weinig aandacht aan besteedt. Dan nog liever geen.

Al met al blijft het wel een waardig vervolg, maar kon echt beter.

***

avatar van 3bdelilah
(kopie van reactie onder Metroid Prime 1)

Metroid Prime: Trilogy is nu te koop op de Wii U eShop voor 9,99! Is maar een week geldig, tot 4 februari 2015, en dan gaat ie 19,99 kosten. Dus voor de geïnteresseerden, lager dan een tientje gaat ie nooit meer worden!

avatar van thoyouknow1980
4,5
Een fantastisch vervolg op Metroid prime
Vooral de sfeer is precies zoals het hoort,buitenaards en mysterieus.
Het hele idee van een donkere spooky alternatieve wereld past perfect bij deze game.
De game word hiermee niet alleen groter,maar bied zo ook meer uitdagende puzzels aan.
Verder is de gameplay vertrouwd en de besturing subliem.
Wat mij betreft een meesterwerk en heerlijk sc-fi avontuur

avatar van DarthSolidKevin
4,0
Vandaag de credits voorbij zien rollen van Metroid Prime 2: Echoes. Net zoals bij zijn voorganger is Retro heel ingenieus in het design van de levels en de manier waarop ze met elkaar verbonden zijn. Ditmaal zit daar nog een extra laag aan vast dankzij de Light World en de Dark World waar je constant tussen moet switchen om verder te komen.

De combat met de Wii Remote en de Nunchuck werkt zeer goed en voelt al na vijf minuten vertrouwd aan. Wel is de game op veel momenten ietwat makkelijk, maar dat kun je ook oplossen door de moeilijkheidsgraad hoger te zetten natuurlijk. Het niveau van de bosses ligt op het gebied van creativiteit en design in de meeste gevallen wel wat lager dan die van het eerste deel.

In zijn algemeenheid heb ik net iets meer genoten van Echoes dan van Metroid Prime, maar eigenlijk zijn ze allebei ongeveer even goed. 4*

avatar van Awake78
5,0
Oh wat heerlijk dat iemand deze game nog gespeeld heeft. Moest toevallig van de week nog aan deze geweldige game denken. Dat duistere begin, die eerste eindbaas met die worm in dat zand (als ik het me goed herinner), de spider guardian, het switchen tussen die werelden, de eerste keer dat je Sanctuary betreedt pffff....wauw wat was dit een topgame zeg.

Op de gamecube had je destijds geen moeilijkheidsgraad dacht ik, en heb dus helaas bij beide games (prime en echoes) de laatste eindbaas nooit gehaald. Nog steeds een donker gat in mijn leven...

Heb deel 3 nooit gespeeld. Ga jij die wel nog spelen Kevin?

avatar van DarthSolidKevin
4,0
Awake78 schreef:
Oh wat heerlijk dat iemand deze game nog gespeeld heeft. Moest toevallig van de week nog aan deze geweldige game denken. Dat duistere begin, die eerste eindbaas met die worm in dat zand (als ik het me goed herinner), de spider guardian, het switchen tussen die werelden, de eerste keer dat je Sanctuary betreedt pffff....wauw wat was dit een topgame zeg.

Op de gamecube had je destijds geen moeilijkheidsgraad dacht ik, en heb dus helaas bij beide games (prime en echoes) de laatste eindbaas nooit gehaald. Nog steeds een donker gat in mijn leven...

Heb deel 3 nooit gespeeld. Ga jij die wel nog spelen Kevin?


In de Metroid Prime Trilogy op de Wii kan je op het begin van de game kiezen uit de Normal en Veteran moeilijkheidsgraden. Als je de game hebt uitgespeeld kun je ook nog uit Hyper kiezen.

Ik ga deel 3 zeker nog een keer spelen, maar ik ga eerst mijn tanden zetten in The Legend of Zelda: Twilight Princess HD op de Wii U. Die ligt hier ook al sinds de release. In 2014 heb ik de GameCube versie gespeeld en daar was ik zo van onder de indruk dat hij in mijn top 10 is gekomen. Ben benieuwd of het me weer zo weet te pakken als zes jaar geleden.

Als ik daar mee klaar ben is Metroid Prime 3: Corruption aan de beurt.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:06 uur

geplaatst: vandaag om 20:06 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.