Crash Bandicoot: Mind over Mutant (2008)
Nintendo DS / Nintendo Wii / PlayStation 2 / PlayStation Portable / Xbox 360
Platform / Action
Ontwikkeld door Radical, TOSE en Virtuos
Uitgegeven door Activision en Sierra
In de game is Neo Cortex terug en hij wil de breinen van alle mensen veroveren. In Crash Bandicoot: Mind over Mutant heeft Neo Cortex plannen om de wereld over te nemen via hersenspoelen. Crash en zijn vrienden moeten hem zien te stoppen in een freeroaming Action/Adventure. De game kan ook gespeeld worden met het zusje van Crash, Coca. Crash krijgt in de game heel wat nieuwe vaardigheden tot zijn beschikking, zoals ontwijken, graven en verticale oppervlakken beklimmen om zo nieuwe plekken te bereiken.
Ik ga hem 31ste halen.
maar denk et wel, hopelijk rond de €50 ofzo...
voor de 360 bedoel ik
wet iemand wat de prijs van deze game word, hoop geen €65
maar denk et wel, hopelijk rond de €50 ofzo...
voor de 360 bedoel ik
50 euro word hij, 100 procent zeker. Voor 360 he
50 euro word hij, 100 procent zeker. Voor 360 he
bedankt!dan zal sonic ook wel 50 worden
Ik ga hem zeker meenemen, ik heb alle games van Crash, op alle consoles waar op uitkwamen gehad.
voor mij, als crash fan, is dit spel in ieder geval een genot.
heerlijk om te zien dat cortex eindelijk weer lekker evil is, en de terugkeer van N. Brio is iets waar ik al zeer lang op wachtte! daarnaast ziet crash zelf er beter uit als in crash of the titans (iets groter, iets kortere neus, wat meer als de oude crash look) en coco en crunch bandicoot zien er ook net wat beter uit
oordeel/review komen wanneer ik de game heb uitgespeeld
Vraagje, is deze game een aanrader als alternatief op Mario Galaxy? Ik wil graag een andere platformer op de Wii spelen aangezien ik Galaxy al ruim en breed heb uitgespeeld.
Mij lijkt het wel een mooie game deze. Maar of het Mario kan vervangen dat weet ik niet. Mario is gewoon de beste game in zijn categorie!
Je bent wel snel door de verhaallijn heen, maar ik heb nu het verhaal uitgespeeld, en zit nog maar op 40%... er valt nog zat te upgraden, te verzamelen, etc.
De cutscenes verdienen ook lof: deze zijn zeer leuk bedacht!
de cutscenes zijn in allemaal verschillende stijlen, zo zijn er twee die er bijvoorbeeld uitzien als Dragonball Z tekenfilms, maar dan met Crash figuren! Of er is een cutscene in een griezelige horrorfilm stijl, of ook in anime... erg leuk
Dus als alternatief kan ik het je zeker aanraadden Mega Man! Het spel is niet perfect, er zitten wel wat zwakheden in, maar ik vond het erg vermakelijk
Valt op zich mee, was er toch even 9 uur mee bezig ongeveer. Je moet wel vaak heen en weer lopen wat ze wel erg goed bedacht hebben. Ik ben nu op 66 procent en het upgraden duurt erg lang, vooral met crash. ik heb hem voor xbox en jij ?
niet zo'n hele lang game maar als je alle dingen gaat verzamelen en gaat upgraden ben je nog wel even bezig.
Indd, heb nu alles geupgrade behalve spike en crash zelf.
Ik denk niet dat het Mario Galaxy overtreft, maar als alternatief denk ik zeker dat deze game wel geschikt is. Het is een prima platformer, met leuke humor, en mooie tussenfilmpjes
De cutscenes verdienen ook lof: deze zijn zeer leuk bedacht!
Bedankt voor je info. Ik ben zelf gek op platform games en heb op de N64 naast Mario 64 ook Gex: Enter the Gecko en Glover helemaal grijs gespeeld. Ik heb geen idee wanneer Mushroom Men uitkomt voor de Wii maar ik wil in elk geval nog een toffe platform game toevoegen aan m'n Wii-collectie.
Nog wat vraagjes:
- Heb je veel bewegingsvrijheid in Mind over Mutant? Een open-wereld of in elk geval een main-hub zoals het kasteel in Mario 64 en Delfino Plaza in Mario Sunshine.
- Neemt de aktie niet de overhand in dit spel zoals bij bv Rachet & Clank en Jack & Daxter? Ik heb liever 80% platform en 20% aktie (schieten, monsters besturen..etc).
- Deze vraag sluit deels aan bij de eerste vraag. Zijn de levels zelf lineair (één recht pad) of kun je de velden een beetje doorzoeken?
Nog wat vraagjes:
Ja redelijk veel, het is inderdaad een open wereld met allerlei gebieden die aan elkaar geplakt zijn maar in principe is het gewoon 1 grote map.
Het heeft wel wat actie maar ook zeker nog genoeg puzzel elementen. Ik geloof dat met crash of the titans er meer actie aanwezig was dan dit deel.
Je kan juist velden doorzoeken. Het is vaak 1 pad maar aan die paden zitten dan ook weer wat uitstekingen en zeker ook grote velden waarin je spulletjes kan ondekken en verzamelen.
Het spel is zeker de moeite waard !
Heb je nog meer vragen? Stel ze gerust.
Xbox Live gamertagg : Davincstyle
Het spel probeert een wat langere verhaallijn d'r in te pleuren door middel van backtracking, je moet steeds heen en weer "reizen" tussen zeer kinderachtige en lelijke werelden maar dat word zeer snel saai. Daarnaast zijn die cutscenes helemaal fout en wat een flut badguys. Ik bedoel, de hoofdbaas van de schurken gaat lopen janken als er iets fout gaat. Hoe fout wil je een verhaallijn maken. De graphics zijn helemaal niets waard en de muziek gaat zeer snel irriteren. Nog erger dan Crash of the Titans, hopelijk gaat Radical binnenkort failliet want zulk soort monsterlijk slechte creaties wil je gewoon nooit meer zien!
Het verhaal is opzich wel leuk verzonnen, maar het spel word snel saai. Je moet steeds maar hetzelfde doen op die monsters hun ruggen klimmen en er is weinig afwisseling. In andere games zoals Warped bijvoorbeeld heb je nog verschillende levels. Alles bij elkaar is het spel niet echt heel slecht, dus een 2,5je.
trouwens er staat nog geen nieuwe game van crash op de planning. Radical was al bezig met een vervolg maar het bedrijf heeft tijdens de productie de geest gegeven. Mooi zo... ik hoop dat een nieuwe ontwikkelaar de serie overneemt en er iets moois mee doet
Want alle personages komen er terug in voor?
Helaas voor een Crash Bandicoot Fan kan ik niet verder komen dan een 2.5
Inderdaad, de laatste tijd worden dit soort oude goude series verpest door zwakke humor en meligheid. Alle schurken zijn nu comic relief, geen enkele badguy heeft dreiging of komt echt kwaadaardig over. Weet nog wel bij de oude bandicoot games van naughty dog... cortex was heerlijk kwaadaardig in deel 1 en deel 2 en in deel 3 was Uka Uka gewoon bijna eng te noemen Hier zijn ze niets meer dan wat stumperige melige clowns. Zondeeee!
Ook hier bij, Helemaal mee eens!