Mafia II (2010)

Alternatieve titels: Mafia II: Definitive Edition | Mafia II (Classic)

PC / PlayStation 3 / Xbox 360 / Macintosh / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door 2K
Uitgegeven door 2K, Take-Two en Feral

Mafia II draait rond de vriendschap en criminele carrière van Vito en Joe. Jij bent Vito, een veroordeeld crimineel, die, in plaats van de gevangenis in te gaan voor een mislukte overval, zich vrijwillig aanmeld voor een tour in de Tweede Wereldoorlog. Als Vito terug komt uit deze hel, belandt hij al snel met zijn oude vriend Joe in het criminele circuit. Mafia II schotelt een donkere, realistische wereld voor tijdens de jaren 40 en 50, in Empire City, een stad die erg lijkt op New York. In Mafia II zul je je opnieuw moeten bewijzen bij een van de invloedrijkste mafia families van Empire city, en jezelf opwerken van 'Errand Boy' tot 'Made Man'.

bro
ag_c schreef:
Deze game was voor mij een teleurstelling. Het was heel erg linear ook moet je van de game naar je warderobe om kleren aan te trekken.
De grote minpunt is dat je op een gegeven moment een vuistgevecht krijgt. Na 5 keer proberen lukte het mij niet. Als je dood gaat hele missie opnieuw. Dit zorgde er voor dat ik geen Maffia games wil spelen om deze reden.
Terwijl ik geen gamer ben bijv. Mass effect serie speel ik op hoogste of ene hoogste niveau.

Waarom krijg ik toch zo vaak de indruk dat gamers hun beoordeling over een game laten afhangen van het feit of op het moment van spelen in een slechte stemming waren of niet :/
Al die frustratie, ai ai ai

Bij muziek heb je dat ook wel, maar bij games valt het toch wel meer op. Zoals bijvoorbeeld hier, doordat een game afgekraakt wordt op het feit dat de gamer zelf gewoonweg geen geduld heeft...
Ik heb dat ook wel hoor, meer dan me lief is zelfs. maar dan weet ik dat ik beter gewoon een filmpje opstart en een andere keer een nieuwe poging moet wagen. Soms lukt het een paar dagen later simpelweg vanaf de eerste poging. Heus...

SDG030
Ben nu met deze game bezig, maar op één of andere manier trekt het me toch niet zo. Ik vind het niet slecht, de sfeer is fantastisch, maar ik moet me er elke keer echt toe aanzetten om een chapter te gaan spelen. Waardoor dat komt? Ik heb geen idee. Toch nog maar proberen uit te spelen voordat GTA V op de deurmat valt.

avatar van Nqouy
Nog steeds 1 van mijn favoriete ps3 games.
Werd totaal meegezogen in de verhaallijn en heb hem dus ook in korte tijd uitgespeeld.
Super verhaallijn, mooie graphics en erg verslavend.
Nu stilletjes hopen op een vervolg op de PS4

avatar van Eliandjiee
Redelijke mafia game.

De sterke kant van deze game is het verhaal. De stad is mooi en sfeervol, zeker het sneeuw gedeelte. De personages zijn tof en het verhaal is goed geschreven.
De grote downside van deze game vond ik de gameplay. Het voelt traag aan, je wordt veel heen en weer gestuurd, dit maakt de game repetitief. De actie is ook niet meer dan redelijk, met een matig werkend coversysteem.

Toch 3,5 ster voor een sterk verhaal en een sfeervolle stad met toffe personages!

Grappig om op de eerste pagina's te lezen hoe er destijds hoopvol werd geanticipeerd op deze game, en hoe hij nog een paar keer grof is uitgesteld.

Zo lees je letterlijk hoe iemand in februari 2009 zegt dat het waarschijnlijk pas de aankomende herfst zal worden, terwijl zoals de historie nu heeft vastgesteld het uiteindelijk dus 2010 werd toen deze game dan eindelijk uitkwam.

Voor mij zelf allemaal nooit een punt geweest want in die tijd was ik er zelf eigenlijk even een paar jaar uit qua computerspellekes speulen, pas eind het jaar dat deze uitkwam begon er voor mij een nieuwe opleving met de aanschaf van een ps3.

Waardoor ik dus al gauw ook een game als deze een kans zou geven. En zo heel denderend vond ik 'm dus uiteindelijk niet: aardig, bij vlagen behoorlijk aardig zelfs maar nergens gaf het de indruk van de allereerste in mijn ogen vrij legendarische.

En zo hebben we op dit moment dus weer iets om naar uit te kijken, met het aankomende derde deel over een kleine twee weken. Iets waar ik inmiddels wel de nodige verwachtingen bij heb verkregen, zo na het bekijken van de meest recente beelden.

Wellicht in mijn beleving eindelijk de waardige opvolger die het eerste deel altijd al verdiende. Zowel qua sfeer als gameplay heerlijk strak gestileerd en uitgevoerd. Wat ik er zo van zie wellicht een volgende stap in het sandbox genre; we wachten nog even geduldig af.

Vooraan in de rij zal ik dan ook staan over die kleine twee weken om dat aankomende derde deel maar eens aan een stevige speelsessie te onderwerpen.

avatar van GuybrushPeepwood
Meeste van de gameplay is een beetje rijden van punt A naar punt B. Verhaal is wel goed maar gameplay is niet veel aan... Mafia 1 was uitdagender.

avatar van wiiplayer
Er is nu een definitive edition uitgebracht voor ps4 maar ik kan hem niet vinden in de PS store. Heeft iemand hem al?

avatar van Shinobi
wiiplayer schreef:

Ik had 'm snel gevonden: Mafia II: Definitive Edition.

avatar van jellecomicgek72
wiiplayer schreef:
. Jup, ben hem aan het spelen momenteel. Kon me hier niks meer van herinneren op een of andere manier, wat misschien niet gek is na 10 jaar, maar op een of andere manier bevalt de game me nu veel beter dan in 2010 het geval was. Tuurlijk, je merkt dat de game op bepaalde aspecten verouderd is. Graphics en met name de shootouts maken 10 jaar later niet meer de indruk als toendertijd het geval was maar het verhaal vind ik nog steeds erg goed en meeslepend. Nogmaals, ik kon het verhaal van deze game echt niet meer voor de geest halen dus het voelt weer aan alsof ik dit weer voor de eerste keer aan het spelen ben. Persoonlijk ben ik veel meer benieuwd naar de compleet vernieuwde versie van Mafia 1 die later in het jaar uitkomt, maar deze bevalt ook zeker prima.

avatar van LikeAJedi
Goedkope cashgrab.

10 jaar geleden had ik deze game voor de ps3 gekocht maar gek genoeg nooit gespeeld. Toen zag ik dat in de PS store de complete game incl. DLC voor 30€ er op stond en dan ook nog opgepoetst. Niet te lang nadenken en meteen aangeschaft aangezien ik erg fan ben van Mafia films etc. Ik had me verwachtingen ook absoluut niet te hoog, want het is en blijft een game uit 2010 dus ik verwachten absoluut geen hoogstaand visueel spektakel of sterke gameplay. Aangezien de game nog uitkwam voor het revolutionaire motion picture waar één jaar later Rockstar meekwam.

Al snel werd ik meegezogen in het verhaal, want dat is toch wel waar deze game om draait. Vito Scaletta is daarom ook een prima protagonist die goed is uitgewerkt. Joe (zijn buddy) was ook top en een goed uitgewerkt personage, net als eigenlijk in principe alle belangrijke personages die in deze game voorkomen. Het verhaal is echt goed uitgewerkt en heb ik ook erg van genoten. Had de game in 9uur uitgespeeld en dat vind ik qua speelduur ook perfect. Het werd daardoor nergens te langdradig of echt te repetitief. De sfeer van de jaren 50 hebben ze ook goed weten te vertalen in de game met lekker jaren 50 muziek en kledij.

Maar waar de game echt de plank volledig misslaat is de absurd goedkope cashgrab. De graphics of gezichtsanimaties zijn ook niks verbeterd en als ik vergelijking filmpjes bekijk zelfs soms verslechterd. 2k heeft gewoon een simpel kleurpalletje over heen gegooid en dat is het. Ook de bugs die er 10 jaar geleden al in zaten zitten er nu nog steeds in. Heb ook 2x een crash gehad terwijl ik midden in een missie zat, en dat is in deze game toch wel een ramp aangezien je de missie dan helemaal weer vanaf het begin moet starten. 2e kritiek punt is dat ik op de Ps4 toch wel erg veel frame drops had. Ook dat lijkt me iets wat je gewoon fixt als je een game remastered maar goed.

Verder heb ik me dus wel erg vermaakt met het verhaal en de shoot-outs op het einde waar ook erg tof voor een game uit 2010, maar ik weiger om hoger dan een 3.0 te geven voor deze game. Wegens de absurd goedkope cashgrab van 2k om zo’n game op de markt te brengen voor 30€.

avatar van Duke Nukem
Het vervolg op het prachtige Mafia spel heeft mooie graphics, goede ouderwetse muziek en een interessant verhaal. Dit was dus ruim voordat Mafia III deze franchise de grond in boorde. Ik heb dit spel bijna in één ruk uitgespeeld, zo boeiend vond ik het. De shoot-outs kunnen het bloed vanonder je nagels brengen, en er zijn ook niet zoveel checkpoints. Maar eens je in een missie slaagt, voel je je erg voldaan. Er is geen auto-aim in dit spel, het hangt er dus maar vanaf hoe goed jij bent. Geen excuses! De oldtimers zijn een beetje moeilijk om te besturen en er zijn niet zoveel zijmissies of andere dingen om te doen. Maar als je geen tweede GTA spel verwacht met een enorm grote wereld waarin je kunt freeroamen, en als je een goed verhaal weet te waarderen, dan zit je wel goed met deze steengoede game. Nadat je het spel hebt uitgespeeld kun je ook alle missies opnieuw spelen.