Max Payne 2: The Fall of Max Payne (2003)
PC / PlayStation 2 / Xbox
Shooter / Action
Ontwikkeld door Remedy
Uitgegeven door Rockstar
Max Payne heeft de DEA verlaten en hij is weer teruggekeerd naar de NYPD. Als hij met een routineonderzoek bezig is komt hij erachter dat de doodgewaande Mona Sax nog in leven is. Max' reis door de nacht is verre van over.
- nummer 97 in de top 250
Ik kan er dus kort over zijn, het is leuk voor een keer, maar daarna niet meer.
***3.0***
Zijn er eigenlijk plannen voor een opvolger?
Jammer dat het geluid weer enigszins teleurstelt en dezelfde euvels nog eens in de gameplay zitten. Gekke sprongetjes vlak na (of tijdens) herlading geven dezelfde problemen, de mogelijkheiden zijn nog steeds beperkt (hoewel relatief) en het nieuwe effect (het ronddraaien van Payne's omgeving bij een herlaadbeurt) past zich ten pas en ten onpas toe zodat het gauw gaat vervelen. Dat moesten ze controleerbaar gemaakt hebben. Grootste domper zijn echter de vijanden: deze komen namelijk steeds naar je toegelopen deze keer, in deel 1 konden ze ook nog eens dekking zoeken e.d., hetgeen meer variatie en plezier gaf.

Heb het einde ook niet afgemaakt. Ik krijg die dingen niet los zodat die vent naar beneden stort.
Leuk vervolg maar beter dan deel 1 is ie niet.
Ik doe er een halfje af, al had ik voor de PC versie waarschijnlijk een ster hoger gegeven. 4* -> 3,5*

De sfeer en de donkere poetische uitspraken zijn heerlijk! Dit is ook het enige spel waarbij ik bullet-time goed vind uitgewerkt (samen met Max Payne 1 natuurlijk).

Deel 1 (nog) nooit gespeeld maar nu ik zo lees dat het origineel beter is dan deel 2, een spel dat in mijn ogen geniaal is, zal dat niet lang meer duren. 5*
Ik ben daar 100% dus niet mee eens.
Deel 1 is veel meer spanning (negatief) en je gaat te snel dood of je weet niet wat je moet doen.
Bij deel 2 is alles geweldig afgewerkt, enige wat tegenvalt is de moeilijkheidsgraad.
Dat snel doodgaan viel ook wel mee. Misschien was dat soms het geval maar die Quick Save en Quick Load knopjes kwamen daarmee goed van pas. Als je veel doodging kon je ook na ieder 'moeilijk' moment een keer op de Quick Save knop douwen. Scheelt ook weer veel Trial & Error.
En ik had één keer dat ik niet goed wist wat ik moest doen en dat was volgens mij ergens bij een toneel of zo. Maar het eerste deel is perfect, en dit deel ook bijna trouwens. Hoop nog steeds op een derde deel.

Vooral als meneer Max Payne gaat dromen dat hij door een bloederige pad loopt opzoek naar zijn vrouw.. en niet het eerste level maar dat hij dat dus droomd daar werd ik dus helemaal gek door.

Toen ik hem voor de eerste keer speelde op de PC vond ik hem al heel erg vet, het is gewoon zo.. duister. De verhaallijn is duister, de graphics zijn mooi, maar ook op een wat duistere manier in beeld gebracht. Dit vond ik juist heel erg vet gedaan. Max Payne z'n voice was ook op zo'n manier in beeld gebracht. Het heeft gewoon z'n eigen sfeertje. En natuurlijk zit er echt wrede actie in. 4,5*
Ik speel dit spel ook, maar ik kom niet verder bij een moment dat Vlad ofzo in een soort cabine zit, en bommen op je gooit. Maar ik weet niet wat ik daar moet doen. Kan iemand mij helpen?
Is dat niet dat stuk waar hij boven je hangt op zo'n dinggeval?
Daar moet je de oranje bouten van dat dinggeval losschieten volgens mij.
Graag spoilertags gebruiken voor dit soort vragen. Ik heb drezic's bericht even aangepast.
O sorry, mijn excuses, ff niet bij nagedacht.
Ja, klopt! Ik zal het effe proberen. Bedankt alvast!
Dan ben je nu vast de game ook door of niet? volgens mij was die actie ook de laatste opdracht in de game