Na DK64 had ik een nieuwe verslaving nodig. En gevonden bij het herspelen van Soul Calibur III.
Tuurlijk zijn de eerder genoemde nadelen zoals steeds dezelfde cutscenes zien die je niet kunt overslaan nog steeds aanwezig, maar daar heb jke een afstandsbediening voor

In deel II werden de laadtijden kort gemaakt door de mogelijkheid je character iets te laten zeggen. Hier is dat bij grotendeels van de mogelijkheden niet meer zo.
Soul Calibur reeks is ondergewaardeerd op gamesmeter naar mijn mening. (Niet stemmen als je het een paar keer bij je vriend hebt gespeeld xD!) De reeks heeft veel meer te bieden.
Een paar eigenschappen die niet verdwenen in deel III:
- De graphics. De bloedmooie , prachtige graphics. Tja als de graphics minder waren als deel II zou de gehele game al metteen een stuk minder magies aanvoelen.
- De voice actors en alle quotes. Heerlijk. Op gebied van Beat Em Up games is Soul Calibur hier het best uitgekomen. Siegfried (
"Do Not Call Me Nightmare!") , Nightmare (aAlles wat ie zegt komt er duivels en bruut uit), Yotsimitsu (
"Dead Man Tell No Tales") enz enz enz... zij zijn hiervan één van mijn favorieten."
- De wapens en vechtstijl. Al die wapens, vechtstijlen die allemaal goed overkomen op elkaar en er op goed tempo gaan.
- Prachtige muziek. Zeker, die je grotendeels ook doet denken aan zwaarden en fantasie.
- De characters. Ze worden goed geholpen door de voice acting, maar los daarvan heeft iedereen wel iets. De nieuwe characters als Zazalamel en Tira hebben ook hun deelname bewezen, hoewel ze niet al te best spelen. Geef mij toch maar de goude oude als Maxi, Kilik en Yeung Seung.
- Dit punt is nieuw, maar de Character Creation mode is erg leuk en geeft je een reden meer te gaan sparen voor meer jobs en looks. Gebruik de laatste tijd vaak het ideetje als een vriend en ik ons vervelen: "Ga een character maken

!" . En het werkte, we hebben er veel lol aan gehad.
Of het aan het spel ligt weet ik niet, maar mijn memorycard is al 2x corrupt gegaan bij Soul Calibur III. Heeft dit te maken met dat mijn memorycard te weinig ruimte heeft of met het spel? Want als je zoveel hebt gedaan