Ankh (2005)

Macintosh / PC
Adventure

Ontwikkeld door Deck13
Uitgegeven door BHV

Je speelt Assil, de zoon van een gerespecteerd architect in Caïro. Als Assil op een dag aan het spelen is in een piramide, breekt hij per ongeluk een paar urnen en verstoort de rust van een mummie. Als straf spreekt de mummie een vloek uit over Assil. Hij heeft nu 24 uur de tijd om de vloek op te heffen.

avatar van Hadouken
Een leuke adventure die zich afspeelt in Egypte, veel pyramides en zandgedoe dus. De humor is van een goed niveau, met soms echt leuke opmerkingen. De puzzles zijn niet anders dan van de meeste andere adventures, gewoon te doen dus. Hoewel het plot misschien anders doet vermoeden is dit gewoon een feel good game. Ik kijk ook uit naar deel 2.