Ninja Gaiden III: The Ancient Ship of Doom (1991)

Alternatieve titels: Ninja Gaiden Episode III: The Ancient Ship of Doom | Ninja Ryƫkenden 3: Yomi no Hakobune

Arcade / Atari Lynx / Nintendo Entertainment System / Super NES / Xbox / Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Nintendo Wii U
Action / Platform

Ontwikkeld door Tecmo
Uitgegeven door Atari, Nintendo, Tecmo, Playtronic en Koei Tecmo

Met vele extra wapens moet de Ninja Ryu Hayabusa wederom de strijd aan gaan met tal van veelal bovennatuurlijke monsters. In dit laatste deel krijgt Ryu te maken met een mysterieus schip en keert de mysterieuze CIA agent Foster terug.

Game_Kaza
De minste Ninja Gaiden. Veel stomme levels, geen continues en zelfs met een emulator is het super moeilijk de tijd limiet te halen. Iets waar de andere Ninja Gaidens geen last van hadden.

avatar van FunkStarr
Dit vond ik juist de beste, mooiste graphics en beste geluid. Hier maakte de ninja een geluid als hij met zijn zwaard sloeg, dat was in de eerdere delen niet. Ook is de besturing veel beter hier, vooral als je tegen wanden op moet klimmen en dan een sprong moet maken.