Pro Evolution Soccer 2009 (2008)

Alternatieve titel: PES 09

Nintendo Wii / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Konami
Uitgegeven door Konami

Pro Evolution Soccer 2009 is de nieuwste telg in de PES-reeks en is op visueel gebied sterk verbeterd. Tevens zullen spelers de mogelijkheid krijgen om de game aan te passen naar eigen smaak. Verder zijn er nieuwe moves, verbeterde besturing en zal het online gedeelte een belangrijke rol gaan spelen. Je kan deelnemen aan diverse landelijke competities, internationale toernooien en toernooien voor landenteams. Nieuw is de uitgebreide modbaarheid van spelers en teams en de verbeterde grafische engine.

avatar van berry1908
http://gamersyde.com/stream_8279_en.html hier ziet het er egt geniaal uit hoor. je kan zeggen wat je wilt!!

%%%%%%
berry1908 schreef:

Jaa dit filmpje is erg goed
Heeft me weer in twijfel gebracht
Komt er ook een demo van ?

avatar van Deftones_JP
11 september schijnt die van Fifa te komen dus ik denk dat die van pro evo ook rond die tijd wordt gereleased.

avatar van mnrk
Ben nu echt super benieuwd....kan niet wachten op de demo.

De eerste duidelijke in-game beelden zien er alvast goed uit.

avatar van berry1908
Vorig jaar was ik rond deze tijd ook hevig op zoek naar informatie over de beide spellen en Fifa kwam toen heel netjes met een demo, Pes had toen geen demo op de PS3. Dus ik denk dat dit jaar weer hetzelfde is.

Ik heb alleen wel vernomen dat het online gedeelte hetzelfde liedje is als pes 08 dusjah, dat vind ik persoonlijk het belanrijkste aan zo's spel. De mensen van gamekings hebben ook gezegd dat ze hun hart vast houden bij het online gedeelte van pes 09.

Het blijft afwachten!!

avatar van Thomas83
Anyone who’s been following WENB this summer will know that Pelluk have been a huge asset to the PES community. The mole from pelluk brings us some more exclusive info!

First up, there will be a fully licensed Champions League mode featuring the likes of Arsenal, Chelsea, Liverpool and Manchester United!

Some not so good news as well, unfortunately it looks like some clubs will only be partially licensed, and La Liga will only feature a few top clubs fully licensed,while others may have fake kits and team names. Good thing we’ve got a fantastic edit mode this year, Carl will have his work cut out for the WENB option file!

And finally, some big news- PES 2009 demo hits the marketplace September 11th, same date as Fifa! No confirmation of PSN though, I’ll be in touch with them to find out.

All info from the mole in his post here

Let us know what you think in the comments!

*UPDATE* After checking with sparky, PES 2009 will be hitting PSN on the same date aswell!

Bron: winningelevenblog.com.
Erg interessant nieuws, hopelijk is het waar.
Over die in-game beelden gesproken, ligt het aan mij of zijn die lui die spelen 9 van de 10 keer vrij slecht? Valt mij altijd nogal op. Meestal zit er weinig gedachte achter de passing en zijn ze vooral op zoek naar de goede spelers voorin om dan kansloze dribbels mee aan te gaan, waarna snel de bal wordt verloren.

avatar van -marco-

Alleen niets over de online verbeteringen, naar mijn mening het belangrijkst!!!

%%%%%%
Op dit filmpje heb je wat betere spelers

Lijkt toch best veel op pes 2008
En als ze scoren zie ik weer die handen door de hoofden
Ik heb net een filmpje van Fifa ingame gekeken dan is deze echt een stuk sneller

avatar van -marco-
morgen de release van de demo, maar eens gaan checken. Ach mijn beslissing valt toch altijd op pes ipv fifa, beetje overbodig dus. Ben wel benieuwd wat ze er dit jaar van hebben gemaakt.

avatar van Edwin Pindahaai

Inderdaad, ik had toch wat meer verandering verwacht.

0,5
Het is al jaren niks met de PES serie. We moeten ook niet gaan doen dat de PES franchise zo geniaal was/is (4 en 5 waren wel bovengemiddeld). FIFA maakten gewoon elk jaar weer een bagger-game. Als je Huntelaar naast Ribery zet, is Huntelaar ook geen lelijke voetballer. EA Sports Canada heeft nu gewoon veel meer oog voor een kwalitatief product, dat het leeuwendeel ook gigantische voetbal supporters zijn helpt erg mee.

Konami kan bovendien ook niet overweg met de next-gen hardware. PES 2008 leek wel een port van de PSX.

avatar van Thomas83
PES was in zijn beste tijd echt wel geniaal vind ik hoor. Al ben ik het met je eens dat je al gauw beter lijkt als je grootste concurrent zo'n belabberd product aflevert.

avatar van Marcellussss
1,5
Heel belabberd was Fifa toch ook weer niet? 2005 kon er echt wel mee door.

avatar van Thomas83
Oh, ik had het hier puur over de FIFA-serie in het algemeen, daar heeft nogal veel troep tussen gezeten. De laatste twee jaar zijn ze wel de goede richting in geslagen.
Aangezien de nieuwe PES weer echt goed schijnt te worden, ook al is ie niet bepaald next-gen te noemen, wordt dit een interessant jaar voor de footies. Het beste jaar voor footiefans ooit denk ik zelfs.

0,5
2007 was na Fifa 99 eindelijk weer eens een goede degelijke titel, 2008 was meer een techdemo voor 2009, dit jaar is de ruwe waardevolle diamant geslepen.

Wat een spontaniteit over de nieuwe PES Thomas (how come?), ik ken veel PES fanboys en die zijn alles behalve enthousiast.

avatar van Deftones_JP
Daar kan je weleens gelijk in hebben. Concurrentie is sowieso een goed ding voor het genre. Beide ontwikkelaars worden tot het uiterste gepusht om een betere game te maken. Die van PES zijn echter wat lui geworden door de onderschatting van fifa lijkt het.

0,5
Wat EA voorheen last van had, dat hebben de boys van Konami nu ook erg last van. Net als Fifa voorheen passen ze de inhoud wat aan maar aan de vorm komen ze niet. Dit kan je je fans niet verkopen natuurlijk. Zet dan gewoon een roster update online.

Blij dat FIFA nu in handen is van voetballiefhebbers en hebbe nze de vorm weer onder handen genomen. Fifa gaat iets heel moois neerzetten met 09. Op basis van de PES ingame beelden denk ik dat ze weer de plank mis gaan slaan. En zoals Deftone aangeeft; dat ze EA onderschatten.

avatar van jaspertje3
Packshot geplaatst. Vind em wel netjes.

Wisten jullie al dat de game ook Champions League bevat?

0,5
Ik hoorde het wel van allerlei kanten maar bevestiging van Konami heb ik nooit opgevangen. Wel netjes die CL licentie.

De PES demo komt vandaag niet uit lees ik net op PESGaming. Terwijl de demo van concurrent FIFA wel al op het web rondslingert.

0,5
Vertraagt of komt hij helemaal niet? Vorig jaar was dat ook het geval meen ik. Snap die announcement dan ook totaal niet. Wat doen ze daar toch bij Konami.

avatar van Deftones_JP
Ik ben trouwens ook wel benieuwd wat ze bij PES gaan doen met die one-player mode. Ze hebben dat ooit eens gedaan, ze hebben het weer geschrapt en nu dreigt een van de speerpunten van Fifa te worden. Ik moet zeggen dat het mij ook erorm aantrekt realistischer voetballen kan bijna niet.

0,5
En wat dacht je anders van Fifa´s Adidas Live Season. Wat een briljant idee. Alleen jammer dat de ere divisie )nog' ontbreekt.

avatar van -marco-
Begrijp ik het goed dat fifa geen eredivisie bevat?

Sorry speel alleen maar pes, vandaar dat ik het niet weet.

0,5
Fifa bevat de eredivisie wel, alleen in de optie Adidas Live Season niet. Adidas Live Season wordt na elke speelronde geupdate. Speel je met Man Utd en speelde Cristiano Ronaldo zo belabberd als een krant, dan zal zijn vorm in jouw team ook drastisch afnemen.

Geeft ook weer een nieuwe dimensie bij het voetbal kijken in het weekend en CL.

avatar van berry1908
serieus?? das wel super zeg

avatar van Thomas83
Wauw, exclusief de Champions League voor vier jaar, wat een geweldige slag op het gebied van licenties. Respect voor Konami!
Verder nog wat berichtjes van WENB:

Ook interessant nieuws over de lincenties van Liverpool en Manchester United:

En een plaatje waar je wat van de gelicenseerde voetbalschoenen ziet:

En nog wat CL-screenshots (onder andere met Dirk Kuyt):

En het interessantste misschien wel, een CL-trailer:

Naomi Watts schreef:

Spontaniteit? Je bedoelt enthousiasme? Nou ja, ik zeg ben enthousiast onder voorbehouden, ik zei immers "schijnt weer de goede weg te zijn ingeslagen". Dat is iets wat uit meerdere previews naar voren komt, dat Konami weer terug naar de basics schijnt te zijn gegaan, en dat PES 2009 een beetje op een opgepoetste PES 5 zal lijken. Dat is natuurlijk een goede stap, gameplay is veruit het belangrijkste.

avatar van gemaster
Die Champions League boeit me niet zo heel veel. Het gaat om de master league, die moeten ze eindelijk eens een keertje uit gaan breiden.

gemaster schreef:

En dat is dus gewoon hetzelfde gebleven