FIFA 09 (2008)

Mobile / N-Gage / Nintendo DS / PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation Portable / Xbox 360
Sports

Ontwikkeld door Electronic Arts
Uitgegeven door Electronic Arts

Trek je voetbalschoenen weer aan en begin aan de nieuwste telg van Electronic Arts's FIFA. De nieuwe FIFA bevat een Be-a-pro-mode waarmee je ditmaal in vier seizoenen je talenten kunt laten zien. De career mode bevat vijftien seizoenen waarin jij je eigen tactiek kunt bespelen, spelers contracteren en ontslaan. Door veel wedstrijden te winnen kun je nieuwe ballen en alternatieve tenues vrijspelen. Naarmate je goede resultaten gaat boeken wordt jij de publiekslieveling en zul je op handen worden gedragen.

Als dit spel niet goed was zou ik nooit nog een fifa kopen, maar hij bevalt me goed, ondanks de vele fouten zoals in iedere fifa. De graphics zijn wel stukken beter, kan je niet ontkennen. Hopelijk is de nieuwe fifa nog een beetje beter. Ga ik één van deze weken wel kopen.

Mijn rapport voor deze game:

TimothyStevens schreef:

Mijn rapport voor deze game:

Harco

avatar van PsxPs2Ps3
deze heb ik natuurlijk ook gekocht toen ie meteen uit kwam.
Heb hem niet zo super vaak gespeeld moet ik zeggen,dat is met de nieuwe fifa10 een ander verhaal die geeft al wat toeren in mijn Ps3gedraaid.

Fifa blijft het beste voetbalspel daarom een 4,5*

Waarom geen 5*?

Omdat ik het toch jammer vind dat de stadions te weinig variatie zijn.
Maarja dat ligt ook aan de licenties enz,...

Game_Kaza
Ik vind het maar saai. Het is gewoon hetzelfde als alle andere fifas. Er is gewoon te weinig anders aan. Die Fifa games moeten eens wat langer aan zo'n game werken en er meer aan mogen doen.

Geinig om te doen met vrienden. Maar ik kan me echt rot ergere als ik telkens verlies

Games & Me
TimothyStevens schreef:

Verhaallijn 3,5/5

Waar heb je het in godsnaam over dude? Verhaallijn in een voetbalspel?

Damn, sommige mensen.

Je woonplaats zegt genoeg, laten we het daar maar op houden

Nijmegen
Games & Me schreef:

Waar heb je het in godsnaam over dude? Verhaallijn in een voetbalspel?

Damn, sommige mensen.

Je woonplaats zegt genoeg, laten we het daar maar op houden

Ironie?

Games & Me
Nijmegen schreef:

Ironie?

Zo was het wel bedoelt ja, misschien wat flauw

Nijmegen
Ach, 't is dat hij er in trapt!

avatar van van duijn
beste voetbalspel ooit gemaakt.
Althans....zo denk ik er over

davidbmaster
zeer sterke game beter kwa menu en sfeer dan 10 en UT is bij 9 veel beter dan 10

hellboy.ray
Ik snap één ding niet... ik speel nu in het 1e elftal van Sparta en win een wedstrijd, maar in het klassement staat dat ik met 0 - 1 verloren heb terwijl ik de wedstrijd win met 4 - 1. Hoe kan dit???

davidbmaster
een foutje in het simuleren

avatar van Mephisto
Een heel leuk spel voor de ps2, en verhààl dat er in zit.
Nee, 't bevalt me heel echt. Het speltype "Speel als Prof" is mooi, maar eigenlijk moet je dat met vrienden spelen, en het is minder aan mij besteed.
Met het speltype "Coach" ben ik nog niet lang bezig, het lijkt me goed uitgewerkt maar het liefst van al speel ik gewoon een potje voetbal. Dus vind ik mijn gading in "Toernooien". Het is ook interessant om met competities van een niveautje lager te spelen (2de Duitse Bundesliga, Franse Ligue 2). Sterspelers besturen zoals Ronaldo, Rooney, Ronaldinho en Kaká is natuurlijk top.
Een minder punt is het commentaar. Ik heb de Nederlandse versie en het zijn niet de twee commentatoren die tegensteken, alleen zit daar te weinig variatie in. Je kunt na een tijd voorspellen wat ze gaan zeggen. Daar mocht wat meer in. Maar 't is een detail.
Zelf vind ik het handig om nationale selecties en teams aan te passen. Özil naar Real Madrid, Müller in het Duitse elftal. Perfect. Up to date blijven.
Over de gameplay ben ik ook tevreden. Je moet zelf wat afwisselen, ook met strategieën en zo blijft het spel onvoorspelbaar. Voetbal zoals het moet, dus.

Terecht dat dit spel en fifa sinds toen zo zijn opgehemeld. Ok, de be a pro-modus en het feit dat je vaak dezelfde goals maakt, is een beetje een smet op zijn blazoen. Maar ik heb me hier rot mee geamuseerd.

avatar van Mephisto
Na enkele maanden: verhoging en een plaats in mijn top-10.
Mijn vorige mening over het commentaar moet ik herzien. Als het puur over het technische aspect gaat, is er herhaling. "Die bal gaat zowat het stadion uit!" "Die spits had gewoon moeten scoren." "Nog één man voorbij."
Maar als het gaat over wie speelt , en in welke fase het tornooi is, hoor ik nu nog nieuwe dingen. Zoals: "Ze moeten een van hun sterspelers missen, die geschorst is wegens een rode kaart in de vorige wedstrijd!". Of: "De vorige wedstrijd tussen deze twee ploegen eindigde in een nipte overwinning voor de thuisploeg."
Het blijft verrassend, zeker weten. Een geweldig spel !

avatar van playzz82
Goh deze ook maar weer eens onder het stof vandaan getrokken, best leuk spel weer ondanks dat alle namen nogal verouderd zijn haha.

Ooit gekocht en er te weinig mee gedaan 'jammer' eigenlijk want vind het nu toch wel weer leuk. Denk maar eens straks fifa'12 aan te gaan schaffen want met die oude teams is het toch weer wat minder realistisch.

bro
Speel'm nu al een tijdje, en hoe wil je ook anders: Hij speelt lekker weg!
Mijn FIFA verleden beperkte zich tot FIFA2000 en FIFA2002 dus het was al heel wat jaren geleden dat ik mij aan een FIFA game gewaagt had. En ik heb er geen spijt van. Nochtans had het even nodig. Het speelt (uiteraard) volledig anders dan de oudere titels 00 en 02. De spelers bewogen menselijker, botsten tegen elkaar op, passten niét als een robot, en.zo.voort. Dat beviel me in het begin geheel niet, ik baalde ervan. "Niks werkt zoals ik het bestuur!", jeweethoedatgaat. Zeker omdat ik nauwelijks begaan ben met écht voetbal. Gelukkig ben ik blijven willekeurige matches spelen tussen andere games door, of als ik maar weinig tijd had. En zo ben ik hem dan toch lekker gewoon geworden Gekend en oud plezier dus, maar iedereen heeft graag eens een nieuw jasje, toch?

bro
Ik keer terug op mn beoordeling. De veel te trage besturing is toch gewoon de doodsteek. Heel het programma loopt veel te langzaam, terwijl hij wel op volle toeren draait. Nee, ze hebben het zichlzef te mooi willen maken. Het is en blijft een potje computervoetbal, wat zijn we met zo realistiusche bewegingen als ze niet gelijklopen met MIJN reflexen

avatar van Spock
Ik heb me deze vanmiddag aangeschaft voor 2.50. Het leek me leuk om een voetbalspelletje te hebben voor als wat vrienden een keer langskomen. Aangezien ik nog nooit eerder een voetbalspel (af en toe fifa '97, 14 jaar geleden dus, a.k.a. nooit) heb gespeeld is het hartstikke wennen. De spelers lopen in slechts 8 verschillende richtingen heb ik gemerkt, en dat is soms iets irritant. Ook de verschillende vormen van een bal doorspelen zijn even wennen. In de tweede wedstrijd begon ik het wat onder de knie te krijgen, en ja, toen had ik gewonnen . Af en toe reageert deze langzaam, kan dat kloppen? Andere pluspunten zijn het leuke, ondersteunende commentaar. Ter vergelijking: bij Midnight Club hoor je de hele tijd: "Is that all you have to offer?", maar bij Fifa 09 hoor je: "nice pass, good tackle, good save, good shot, nice goal, etc." Dat maakt de sfeer toch een stuk aangenamer. Ook de muziek tussen de wedstrijden door is goed te doen: de soundtrack is goed.

bro
Soundtrack is inderdaad goed te doen, de sfeer zit zeker goed, maar het spel loopt inderdaad soms wat traag. En ja inderdaad ze lopen maar in 8 richtingen, maar dat was altijd al zo dacht ik. Al vind ik het wel mooi dat als je en sprintje aanzet met de bal aan de voet en terwijl je je speler 90graden wilt laten draaien dat dit toch in een stuk of 4 draaifases gaat. Niet dat dat je altijd goed uitkomt, maar dat is wel een van de beter geslaagde 'realistische bewegingen'.

avatar van jerom1234
Is dit de allerbeste FIFA allertijden?

avatar van Boznaldo
bij 09 begon het echte werk.

hij is inderdaad de beste,de opvolgers zijn minimaal verbetert.

eindelijk kwam je in een heerlijke soccerflow.

ik koop elk jaar wel weer de nieuwste maar deze heeft het voor mij wel gemaakt.

aangeschaft voor 1 hele euro.
ben Ajax fan, maar heb nooit voetbalspellen gespeeld.
moet zeggen voor 1 euro is het wel leuk gedaan voor de PS3.