Sailor Moon (1994)

Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Fighting

Ontwikkeld door Angel
Uitgegeven door Angel, Ma-Ba en Bandai

Het schoolmeisje Serena ontwaakt op veertien jarige leeftijd, als ze de pratende kat Luna ontmoet, tot haar maan-krachten en leert te transformeren tot een Sailor Moon heldin. Hun doel is het vinden van de verdwenen prinses van de maan en het bevechten van de kwade krachten van de slechte koningin Beryl. Speel als Serana, Bunny, of een van de andere drie Sailor Moon meiden, allen met hun eigen unieke gaven.

avatar van StevenMighty
Een typische beat 'm all uit die tijd.
Gebaseerd op seizoen 1 van de anime Sailor Moon dus keuze uit de 5 heldinnen: Sailor Moon, Jupiter, Mars, Mercury en Venus.

Het enige verschil tussen de karakters zit hem in de special move, waarvan die van Sailor Moon zelf (moon healing escalation) het leukst en vooral handigst is van de 5.
Voor de rest kunnen ze enkel slaan op dezelfde manier en een air kick uitvoeren wat wel een beetje saai wordt na tientallen vijanden. Die vijanden hebben geen al te grote A.I. waardoor het soms lijkt dat ze zich graag laten slaan..

De figuren zijn wel vrij groot getekend wat dan weer voor een typische arcade sfeer zorgt en dat is cool.
De achtergronden zijn mooi gemaakt maar als kijker en fan van de serie kon ik ze niet altijd thuisbrengen. Zo loop je bvb door een omgeving van reuze taartjes...

In z'n tijd (in de eerste helft van de jaren '90 toen de serie liep) was dit spel best wel leuk, zeker voor de fans als ik. En nu jaren later heb ik hem graag nog eens opnieuw uitgespeeld op de Megadrive, die ongeveer identiek is aan de Snes versie.

3 sterren