Ice Climber (1984)

Alternatieve titels: Aisu Kuraimā | VS. Ice Climber | Ice Climber-e

Arcade / Nintendo Entertainment System / PC / Game Boy Advance / e-Reader / Nintendo Wii / Nintendo 3DS / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Platform
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo, Hudson en Hamster

In "Ice Climber" moet eskimo Popo ijsbergen beklimmen om zijn groenten, die gestolen zijn door een condor, terug te krijgen. Hij is bewapend met slechts een hamer, waarmee gaten in de ijslagen kan hakken en vijanden mee kan slaan. Elke ijsberg bestaat uit acht levels en een bonus level.

avatar van Spawn NL
Zijn dit de Iceclimbers die ook in Super Smash Brothers Melee zitten?

avatar van Gizzmann
Jep. Dit spel heb ik nooit gedaan, lijkt me nog best aardig. Had nog nooit van ze gehoord toen ik ze bij Meelee voor het eerst te zien kreeg.

Heb dit vroeger bij een vriend op de NES gespeeld, pure nostalgie als ik eraan terug denkt haha. Speelde best lekker, was nog best een pittige platformer, zoals veel van die spellen toen best pittig waren. Grafisch niet al te bijzonder maar het was wel geinig om te doen.

avatar van LimeLou
Dit heb ik nooit echt een leuk spel gevonden. Dat klim-mechanisme werkte bij mij voor geen tierelier en ik raakte er alleen gefrustreerd door. Ik wou een gat door de muur slaan zo erg was 't. En als je uiteindelijk wat omhoog bent geklommen komen nog meer dingen in de weg staan Toch wel een vermakelijk spelletje, alleen moet je dit niet spelen als je ADHD heb of agressief wordt van ijs.

*2.5

avatar van PC.ENGINE.FAN
De Yeti "Topi" was in de oorspronkelijke game een zeehond en zeehonden neermeppen zou velen natuurlijk in het verkeerde keelgat schieten. Zeehonden met een hamer slaan mag natuurlijk niet, maar roze vogeltjes wél, hmmm. Plaatje.