The Curse of Monkey Island (1997)

Alternatieve titel: Monkey Island 3

PC
Adventure

Ontwikkeld door LucasArts
Uitgegeven door LucasArts

Guybrush Threepwood wordt gevangen genomen door zijn aartsvijand LeChuck. Deze zombiepiraat maakt het leven van Guybrush al zuur vanaf het begin. Guybrush weet echter van hem te ontsnappen en neemt daarbij een diamanten ring mee, die hij in het scheepswrak heeft gevonden. Hij weet echter niet dat de ring is betoverd door LeChuck. Aan land vraagt hij zijn grote liefde Elaine ten huwelijk, maar de vervloekte ring zorgt ervoor dat Elaine in een oogwenk verandert in een gouden pop. Wanneer Elaine dan ook nog eens wordt gejat door een bende piraten, moet Guybrush ervoor zorgen om haar eerst te vinden en vervolgens de vloek ongedaan te maken.

avatar van Mart
Samen met Monkey Island 2 het beste deel uit de reeks! De cartoony graphics pakken goed uit in deze game, en de humor is (zoals gewoonlijk) echt super. Jammer dat het deel hierna nogal tegenviel (voor mij)...