Link: The Faces of Evil (1993)

Philips CD-i

Ontwikkeld door Animation Magic
Uitgegeven door Philips

Link vertrekt in dit spel op een vliegend tapijt naar Koridai, een eiland ver uit de buurt van Hyrule. Met hulp van een mysterieuze tovenaar probeert Link prinses Zelda te bevrijden die door Ganon op het eiland gevangen wordt gehouden.

avatar van jaspertje3
Grappig om even erbij te vermelden:

Het spel is hevig bekritiseerd om zijn slechte graphics, houterige besturing, en onlogische gameplay. Het spel heeft, buiten de naam en een aantal karakters om, ook weinig tot niets te maken met de originele Zelda formule. Op verschillende sites wordt het spel genoemd als één van de slechtste games aller tijden.

Ondanks dat de meeste Zelda-fans het spel niet zien als een deel van de originele serie, heeft het wel een collectors-item status gekregen.

avatar van PC.ENGINE.FAN
0,5
Dit spel kostte bij introductie 149.95 gulden. Dat was hetzelfde bedrag voor Zelda Link to the Past voor de super Nintendo. Hmmm...