Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Game Boy Advance / Nintendo GameCube / PC / PlayStation 2 / Xbox
Adventure / Action

Ontwikkeld door KnowWonder en Griptonite
Uitgegeven door Electronic Arts

Het is Harry's derde jaar op Hogwarts. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Black, is ontsnapt uit de Azkaban gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Hogwarts zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Black, en zijn connecties met Harry's familie.

avatar van JohnWilliams
Qua design is deze game nog geeneens heel slecht.
Als je dan naar de 1ste Harry Potter game kijkt zeg je: Ja je hebt gelijk want dat zag er gewoon niet uit.

Desalniettemin blijft deze game leuk voor het vermaak. Het vangen van de smekkies etc. blijft erg leuk bedacht. De videogame volgt de lijn van het verhaal goed met het uitvoeren van de Patronus vloek etc. Verder is het natuurlijk geen super spel maar qua vermaak is het spel leuk bedacht en daarom toch 4*.

avatar van jellecomicgek72
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban [Mini Review]

Stukken beter dan de vorige harry potter game. Graphics waren goed maar de AI van die Ron en Hermelien was zó slecht dat je er bijna van moest huilen. Ook de tenenkromende voiceacting maakte niet veel goed. Verder waren de missie's/opdrachten vrijwel hetzelfde als bij deel 2 maar net iets uitdagender. Conclusie: simpel spelletje maar niet héél bijzonder.

avatar van LimeLou
De beste Potter-game IMO. Besturing heeft veel vernieuwende tweaks en is niet zo stroef als z'n 2 voorgangers. Voice acting is ook verbeterd maar bevind zich nog steeds op een dieptepunt. Cinematisch gezien is de game ook erg verbeterd. Het voelt veel meer als een 'filmgame', als het ware. Ook herriner ik me nog een soort van geheime winkel van de broers Fred en George, dat was wel behoorlijk vet aangezien je allemaal leuke dingetjes kon kopen. Sowieso was het Smekkie-in-alle smaken systeem van de Potter- games altijd wel lachen.
Kortom: de game behoort samen met deel 2 tot de beste Potter-games, net voordat Harry Potter vreselijk mainstream werd.

*3.5

avatar van tommycool
een leuk en vermakelijk spel, meer niet. de graphics waren ok, maar er waren veel glitches in het spel, en net zoals bij de film is deze game een stuk minder magisch dan de vorige delen