Harry Potter and the Prisoner of Azkaban (2004)

Alternatieve titel: Harry Potter en de Gevangene van Azkaban

Game Boy Advance / Nintendo GameCube / PC / PlayStation 2 / Xbox
Adventure / Action

Ontwikkeld door KnowWonder en Griptonite
Uitgegeven door Electronic Arts

Het is Harry's derde jaar op Hogwarts. Een gevaarlijke massamoordenaar, Sirius Black, is ontsnapt uit de Azkaban gevangenis, en iedereen is er van overtuigd dat hij er op uit is om Harry te vermoorden. Terwijl hij leert om te gaan met de Dementors die naar Hogwarts zijn gestuurd om de school te beschermen leert Harry het verontrustende verhaal van Black, en zijn connecties met Harry's familie.

avatar van Stan
Een van de beste HPgame in de reeks vind ik

avatar van Ansem
Yep, vooral op PC dan. De PS2 versie vond 'k niet zo goed.

avatar van JohnWilliams
Zeg maar gerust DE beste .

avatar van Stan
Ik heb en de pc versie gespeeld en de Xbox versie en vond beide versies niet slecht maar vond de pc versie net iets beter dus stem ik op die

JohnWilliams schreef:
Zeg maar gerust DE beste .
Dit is inderdaad het beste deel van deze reeks. Voor de rest niets echt storends. Als je fan bent van deze reeks moet je dit deel in huis halen. Dit deel is voor fans het beste deel dat ze in huis kunnen halen. (mijn mening)
3***!

avatar van Car-freak
ja klopt ik als fan vindt dat dit het beste deel is maar DE BESTE wat john williams schreef is weer wat overdreven naar mijn mening

Game_Kaza
De games zijn hetzelfde als de films. Deel 1 & 2 zijn leuk (goed), deel 3 keldert. Dit is ook een spel dat zo simpel is en de graphics zijn anders en minder dan de eerste 2

Leuk spel. Alleen soms wat vervelend om altijd de levels overnieuw te doen (ook al gebeurde dat niet vaak), want het was altijd wel hetzelfde.

Grote voordeel is dat je in de huid van Harry, Ron en Hermelien kunt kruipen, iets wat ik toch wel miste bij deel 4.

4,5* (PS2)

Game_Kaza schreef:

ik vind de graphics juist veel mooier als in spel 1 en 2

Stan schreef:

ik vind de graphics juist veel mooier als in spel 1 en 2

Inderdaad, en zoals ik al zei:"De Beste van de Harry Potter Games is toch echt deze".

avatar van Jim Carrey
Eerlijk gezegd van wat ik tot nu toe heb gespeeld van Harry Potter vind ik deze toch wel echt het beste, dit vind ik mooier gemaakt en aan deze heb ik véél langer plezier!

avatar van JohnWilliams
Net als het de Film & de Score:"Geslaagd"!

avatar van wiiplayer
ik vond het een best wel VAAG spel.
maar goed ik heb hem nogwel weten uit te spelen , en dat was een aardig game weekendje
2.5*** ( deel 1 en 2 waren betere sfeer)

spelfreak
Wat een leuk spel ik heb hem samen met mijn vriendje (jim carrey) uitgespeeld makkelijk is hij niet maar wel leuk 5*

avatar van JohnWilliams
Als je het mij vraagt is HP wel leuk maar om het nou samen met iemand anders te spelen? De ene moet dan steeds wachten tot jij dood bent...dat lijkt mij saai.

avatar van Bennerd
De PS2 versie vond ik zeer goed, vandaar mijn 4*.
Ik heb momenteel ook de GBA-versie in mijn bezit, en die is minder. Krijgt van mij een score van 3.5*.

avatar van JohnWilliams
Vond de PC-versie het beste.

avatar van Nintendofreak
Ik heb de gamecube versie van dit spel maar eigenlijk heb ik er nog niet zo veel op gespeeld. ik moet deze game dringend verder uit spelen. de effecten zijn voor mij best goed bij wat ik al gezien heb dus ik geef 3.5*

tegenover zijn 2 voorgangers is dit het slechtste spel van HP.

kevin15 schreef:
tegenover zijn 2 voorgangers is dit het slechtste spel van HP.

ja, vooral die Ron en Hermelien die als twee "bodyguards" om je heen hangen

Ik maakte er altijd een spel van om ze kwijt te raken

avatar van JohnWilliams
Haha, dat kan ook. Mij viel het niet echt op eerlijk gezegd.

2,0
'k Vond ook dat het niveau hier keldert. Ron en Hermione hadden de intelligentie van een mier en dartelden maar wat om je heen. Aan het einde kreeg je ook belachelijke hoeveelheden Every Flavour Beans, inflatie ten top. Nee, deze was echt stukke minder leuk.

avatar van JohnWilliams
Vreemd dat ik hem juist veel leuker vond dan de rest. Al moet ik deel 5 nog een keer proberen. Daar ziet de voorkant van het hoesje er beter uit (en de screenshots).

avatar van JokerDonny
Een vermakelijke game voor tussendoor, maar eerlijk gezegd vond ik de film stukken leuker.
@stefott: Ron en Hermelien doen inderdaad niks.

vond dit toch wel het beste deel van de harry potter games, leuke spreuke, grappig dat je als draakje en als konijntje kon spelen. Die dementors waren wel goed gemaakt, dit deel was in ieder geval veel mooier gemaakt dan deel 1 en 2, al vond ik hem wel een beetje simpel.

Ik weet nog goed dat ik de PS2 versie leuker vond om te doen dan de PC versie, die ik namelijk veel te makkelijk vond en binnen 2 dagen had uitgespeeld! (en ik ben helemaal geen gameverslaafde, ben namelijk super slecht!)

gamelord
Heb de pc-versie en was toch flink onder de indruk van deze game.
Mooie omgevingen rond de school. Het vliegen op scheurbek was het
moeilijkste gedeelte vond ik...vooral om door die cirkels te vliegen.
Maar een zeer fraaie game

avatar van JohnWilliams
Qua design is deze game nog geeneens heel slecht.
Als je dan naar de 1ste Harry Potter game kijkt zeg je: Ja je hebt gelijk want dat zag er gewoon niet uit.

Desalniettemin blijft deze game leuk voor het vermaak. Het vangen van de smekkies etc. blijft erg leuk bedacht. De videogame volgt de lijn van het verhaal goed met het uitvoeren van de Patronus vloek etc. Verder is het natuurlijk geen super spel maar qua vermaak is het spel leuk bedacht en daarom toch 4*.

turbothijd
reinbertio schreef: