Grand Theft Auto: San Andreas (2004)
PlayStation 2 / PC / Xbox / Xbox 360 / Macintosh / PlayStation 3 / Apple iOS / Android / Windows Phone / PlayStation 4
single player / multi player (verschilt per platform)
Ontwikkeld door Rockstar
Uitgegeven door Rockstar
Begin jaren '90 keert Carl Johnson (alias CJ) terug naar huis wanneer zijn moeder is vermoord. Zijn jeugdbende, de Grove Street Families, verliest terrein en gaat langzaam ten onder aan de drugs. Direct na zijn terugkeer naar De Hood, zijn er een paar corrupte agenten die hem beschuldigen van een moord. CJ is gedwongen op een avontuur te gaan die hem brengt naar alle uithoeken van de staat San Andreas, om zijn familie te redden en om controle te krijgen over de straten.
- nummer 30 in de top 250
Rockstar rules!
Voor de rest niets dan lof. De spelwereld is ongelooflijk groot en er valt altijd wel wat nieuws te ontdekken. Ook nu weer is de voice acting erg goed(met o.a. badass Samuel L.) en de kenmerkende humor zorgt voor een zeer aangename spelervaring.
keihard!
ik doe mee:
de makers van rockstar hebben het voor melkaar gekregen!
een dikke vette:

Ik geloof dat ik op nog geen 15% ben gekomen maar zelfs daar heb ik al meer dan 40 uur over gedaan schat ik. Ook best indrukwekkend als je al 30 uur gegamed hebt en er opeens nog een nieuw facet in de gameplay (de verschillende 'hoods') uit de doeken wordt gedaan.
Het is me op het moment niet echt duidelijk waarom ik er mee ben gestopt. Ik geloof dat het iets te maken had met het, zoals altijd bij GTA, savesysteem. Hoewel leuk gevonden haalt het toch iets van het spelplezier weg.
4,5* hiervoor.
Of dan had je honderden gangmembers uit hun hoods gejaagd en dan liep je voldaan terug naar je crib en dan schoot één of andere halfgewonde nog net je laatste health weg.
Maar ik moet toegeven dat ik zo gauw geen logisch alternatief zie.
En dat jij geen auto's kan besturen, tja, dat zal aan je driving skill gelegen hebben...

En die cop reed door rood!
.Die cops vond ik altijd geniaal in de GTA reek. Het zijn namelijk allemaal asociale klootzakken die niet kunnen schieten en rijden. Soms maakte ik er ook een sport van om te zorgen dat de politie zoveel mogelijk voetgangers doodreed. Heerlijk tijdverdrijf
.Ik heb dit deel van GTA dan weer net niet gespeeld, maar alle andere delen wel en dat is zooooo herkenbaar. Ik heb zo ontzettend vaak gehad dat ik geen missies ging doen, maar gewoon ging zitten kloten. Zorgen dat je zo lang mogelijk wordt achtervolgd door de politie, gigantisch veel auto's verzamelen, zij aan zij zetten en er eentje opblazen (vooral in deel 1 ging dat goed), gevechten met mannetjes uitlokken, dat soort dingen. Echt fantastisch!

Het leukste tijdverdrijf vind ik hier echter met die harrier over de militaire basis vliegen en dogfights aangaan met andere vliegtuigen of zoveel mogelijk auto's opblazen en zorgen dat het leger achter je aan komt.
Overigens heb ik hierbij 100% gehaald. Het moeilijkste vond ik die fietsraces op die hoge berg. Daar ben ik ziekelijk lang mee bezig geweest, ik kon die laatste maar niet halen, maar uiteindelijk toch gelukt
.4* voor deze game
Te groot?? Het mag van mij nog wel twee ker zo groot. Wordt de spelervaring nog intenser!

Leuk verhaallijn, grote omgeving en grappige sidequests maakten dit zeker een topspel!
Zeker een heel goed spel, alleen nét geen 5 sterren voor mij omdat ik het spel na een tijdje vind vervelen. Ook jammer van dat hip-hop gedoe in dit deel. Maar toch: een héél goed spel!
Volkomen met eens!
Al vind ik het best leuk om wat codes/cheats in te geven, je op een goede plaats te stellen en een eenmansoorlog tegen de politie/het leger te beginnen waarbij je telkens wint.
zo geweldig spel alles is ok.
5 sterren
Het allerleukste, als je gaat rellen met omstanders, is om ervoor te zorgen dat je zoveel mogelijk mensen achter je aan hebt lopen die jou in elkaar willen meppen. Wat je dan moet doen is vlug tussen die groep mensen door gaan lopen, waardoor ze jou proberen te meppen (uiteraard missen) en elkaar gaan slaan. Het gevolg: een massale vechtpartij op straat tussen allerlei mensen; erg lollig!
Nog nooit gedaan, zal het eens proberen

Ik was altijd meer met zo lang mogelijk volhouden tegen de politie, en het leger op den duur.
Nog nooit gedaan, zal het eens proberen

. Ook (misschien wel daardoor) kreeg ik af en toe problemen met de beeldverversing en bleef ik in straten "steken" e.d. Mijn voorkeur gaat denk ik toch uit naar de foute '80 vibe in Vice City, maar toch 4,5*. Al die hoods veroveren heeft wel wat.