Herbie Rescue Rally (2007)

Alternatieve titel: Disney's Herbie: Rescue Rally

Nintendo DS
Racing

Ontwikkeld door Black Rock en Climax Group
Uitgegeven door Disney

Herbie Rescue Rally is geïnspireerd op de film Herbie Fully Loaded. Deze game draait om de tot leven gewekte auto. In het spel bestuurt de speler Herbie en racet hij langs verschillende circuits vol met schansen, heuvels en tunnels die de racebaan opvullen. De verschillende circuits bevatten afsnijroutes en power-ups waarmee je sneller de finish kunt bereiken. Zo kun je via een schans op een ander stuk van de baan landen waarmee je een voorsprong bereikt op je tegenstanders, en met een power-up kun je tijdelijk even nét iets sneller worden dan de rest. Naast races die op een weg plaatsvinden race je ook door de natuur langs bossen, open omgevingen en meer. In het spel moet Herbie het tienermeisje Louise Noble redden. De dierenbegraafplaats die haar familie heeft gebouwd en onderhouden voor vele jaren lijkt te worden gesloopt omdat er een chemische fabriek moet staan. Het enige wat ze kan doen is de hulp in roepen van Herbie om een rallytoernooi te winnen en hiermee een miljoen dollar te krijgen. Hiermee kan ze het bedrijf dat de fabriek wil plaatsen afkopen.

avatar van NDSL09
Aardige racer die vooral gericht is op de jongere leeftijdscategorie. Ik vond het spel dan ook zeer makkelijk en het was na anderhalf uur spelen uitgespeeld. Het spel heeft een simpele verhalenlijn, die vrij voorspelbaar is. Besturing is toch wel een pluspunt van deze game, het wordt alleen wel eentonig.

Vrij makkelijk en simpel. Leuke racer voor de kinderen.