FIFA International Soccer (1993)

Alternatieve titel: FIFA '94

3DO / Commodore Amiga / Game Boy / PC / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Super NES
Sports

Ontwikkeld door Extended Play
Uitgegeven door Electronic Arts

Kies je favoriete nationale team uit 40 landen en ga de strijd aan met de andere landen. Speel oefenwedstrijden, een toernooi, een competitie of play-offs. Je kunt kiezen uit 5 verschillende strategiën om je tegenstander te vernederen.

avatar van Zelva
Was dit de versie waarbij je gewoon voor de keeper ging staan en hij dan 9 van de 10 keer tegen je opschoot?

avatar van JonnieBrasco
Ja, klopt. Overigens pas in 1995 uitgebracht op PC, de eerste FIFA uit de reeks.

avatar van psychonaatje
Zelva schreef:

Ja, als je dat eenmaal wist, werd het spel vrij gemakkelijk. Gewoon voor de keeper staan en op het juiste moment koppen.

avatar van Thomas83
1,0
Hier begon de FIFA-reeks. Ik vond het destijds al geen geweldig spel. Niet echt heel erg leuk om te spelen, en ook weinig uitdagend. Het spelperspectief was destijds wel vernieuwend. Maar toch vond ik toen Sensible Soccer al een veel leuker en beter spel. Ook de Kick-off reeks beviel me beter onder andere.
Tegenwoordig stelt het spel ook nog maar heel weinig voor. 1.0*, meer kan ik er echt niet van maken helaas.

avatar van drezic
Zelva schreef:

HAHA ja idd hilarisch! Dat is wel de reden waarom dit bij latere footies niet meer kon waarschijnlijk. Probeer het nog altijd zelfs bij de laatste pes maar dit soort hilarische fouten is tot het rijk der nostalgie verwezen.

Deze game is de gronlegger geweest van de moderne footie; veel mensen vergeten dat. Fifa 96 was hier een geweldig vervolg op.

Daarom 5* en een top 10 notering.

avatar van JonnieBrasco
Ik heb deze ook veel gespeeld op de PC. Ik kan me zo nog veel samples van het zingendee publiek voor de geest halen, sommige daarvan waren echt irritant om steeds weer te moeten horen. Maar de gameplay op zich was best aardig. Opvolger FIFA 96 was wel een héle grote stap voorwaarts. Voor dit FIFA 'debuut' 3,0*

Leuk dat in FIFA 06 dit spel ook te vinden is.

avatar van playzz82
Dit was voor 1993 een geweldige game natuurlijk, heb hem dan ook kapot gespeeld toen.
De opvolger fifa soccer '95 was al helemaal te gek.. zucht... geweldig was dat toen met die simpele controls nog
Nu speel ik fifa'09 op de ps3 en er is zoveel veranderd ook voornamelijk natuurlijk in positief opzicht, maar soms verlang ik nog wel eens terug naar die gouwe ouwe megadrive met dit soort games.