Hitman: Contracts (2004)
(100)
PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / Xbox / Xbox 360
Ontwikkeld door IO
Uitgegeven door Square Enix en Eidos
Hitman: Contracts is het derde deel uit de Hitman-reeks. In dit deel speel je opnieuw de huurmoordenaar genaamd 47. Je moet verschillende doelwitten onschadelijk maken, die verspreid zijn over verschillende missies.

geplaatst: 24 december 2009, 14:47 uur
davidov schreef:
Jup. Zelf heb ik elk deel in de reeks uitgespeeld door alleen maar "0's te scoren". Dus geen enkel alarm, geen enkel verdacht lichaam, geen onnodige kills etc
Ik kan daar een enorme kick uithalen door een level perfect uit te vogelen en zo de ultieme moord te plegen, keer op keer op keer. Het kost een paar pogingen, en soms ik na een paar uur toch echt het internet raadplegen.... maar het kan altijd.
De film is dan ook een totale verkrachting van de games, en ik ken weinig liefhebbers van de games die er dan ook een goed woord over te zeggen hadden. De film zat tjokvol actie terwijl ik naar de bioscoop ging in de hoop een ijskoude en doordachte sluipmoordenaar te zien, was het meer iemand "die gewoon heel lang in leven kan blijven hoeveel er ook geschoten zal worden"...ook net een computer spel maar komt niet echt overeen met mijn ervaring van hitman
Dus saai is het niet, dat je het zelf saai vond is net iets anders
Ik vind dat de makers erg goed in hun opzet zijn geslaagd, en of het nou een opzet is die me aanstaat of niet, dat ze er in zijn geslaagd maakt altijd een spel beter vind ik. Maar een spel afrekenen omdat het idee je niet aanstaat en de uitwerking die daarbij hoort ook niet, terwijl de 2 juist perfect samen gaan.... tja dan doe je de game iets te kort, ook al snap ik dondersgoed dat het je niet ligt
Grappig genoeg vind ik dit echter ook het sterkste spel in de reeks, dus ergens heb je het wel weer goed gezien

Dus saai is het niet, dat je het zelf saai vond is net iets anders

De film bevatte veel actie, en spektakel, maar het was gewoon aardig, een leuke film.
De games kunnen zeker wel leuk zijn, begrijp me niet verkeerd, maar ik vind het wel ontzettend saai. Net als ik Splinter Cell heel saai vind. Mijn zus had deel 1 op de pc vroeger, en was er erg goed in, en vond het prachtig. Ik vond het maar saai, en toen der tijd erg ingewikkeld, en dat vind ik nu nog steeds!

Ik hou ook heel erg van rustige games, met een ijzersterk verhaal, en het liefst een beetje duister zoals: The Darkness, BioShock , en Batman AA.
Ik ben wat dat betreft een wat snellere gamer, en Hitman is niet voor mij weggelegd. Ik heb 1,2,3, en 4 gespeeld. En ik vond ze alle 4 niks, op de laatste 3 stem ik ook, omdat ik ze toch zeker wel heb gespeeld. Op deel 1 stem ik niet, omdat dat te lang geleden is, en ik kan niet met de pc gamen, vind ik niet leuk, ik kan ook al die toetsen niet zo snel uit elkaar halen!

Dat was mijn verhaal!

geplaatst: 24 december 2009, 20:16 uur
De film is echt schande inderdaad. Doet totaal niet recht aan een hele mooie serie.
Trouwens, stealthgames zijn eigen per definitie langzaam. Anders is het geen stealthgame eigenlijk maar hooguit een actiegame met stealthelementen of zo.

geplaatst: 7 april 2010, 15:22 uur
De sfeer was wel enorm goed, vooral het regenachtige Rotterdam.
Maar de graphichs waren ook super, de soundtrack prachtig!. En ik had echt het idee dat dit een hele vette game werd.
Maar de besturing was zo ontzettend slecht vond ik, ik kon er niet aan wennen, en het speelde belabberd. Ik heb wel enkele stealth games gespeeld, en na mijn mening is dit qua besturing echt niet goed.
Maar de sfeer, algemene presentatie, enz waren van een top niveau!.
Ik was ook teleurgesteld door de kut besturing, omdat ik de rest zo vet vond, de sfeer was geniaal, en ik kon niet aan de besuring wennen. De missies waren leuk en goed gevonden. Wel altijd heel donker, maar dat vond ik juist zo vet. Het sluipen was dramatsch, en het schieten helaas ook. De rest was uitstekend, maar het belangrijkste in een game was na mijn mening 3X niks, en dat is zonde.
Ik kan de charme van Hitman zeker begrijpen, maar ik vond het ook erg moeilijk. De muziek krijgt van mij sowieso al een 4,5*. de graphichs 3,5*. Maar de gameplay slechts 0,5*. Het level in Rotterdam was erg vet.
Ik ben tot het hotel level gekomen, maar toen stopte ik ermee, de besturing werkte me op de zenuwen, en het was allemaal te moeilijk. Ik had de lol er af, hier had naar mijn mening meer iin gezeten!.
Ik verhoog hem naar 2,5*, want ik heb door de uitstekende sfeer toch enigzins plezier gehad aan de game, maar bij missie 7 ofzo niet meer.
2,5 - 5,0*
Ps: Ik zag ook een geest in het hotel!
Maar de sfeer, algemene presentatie, enz waren van een top niveau!.
2,5 - 5,0*

Ps: Ik zag ook een geest in het hotel!
geplaatst: 7 april 2010, 20:45 uur
Wat ben ik blij dat ik geen last had van de besturing zeg... was toch ook niet zo heel anders dan andere delen? Anyhoe, maar goed ook want anders had ik het niet het fijnste deel gevonden waarschijnlijk...

geplaatst: 9 april 2010, 18:30 uur
Nee, was ook niet echt anders dan de vorige delen, maar in de vorige delen vond ik de besturing ook al slecht!

War-Ultima
geplaatst: 9 april 2010, 23:24 uur
Deel 1 is de minste, deel 2 is de beste, blood money is aardig en contracts kan er net mee door.
geplaatst: 23 augustus 2010, 02:16 uur
Vreemd eigenlijk. Ik vond deze game toch net iets beter dan deel 2 in tenoverstelling tot de meeste hier. Deel 2 was vernieuwender en voelde grootser aan, en het verhaal was minder raar. Maar Contracts gameplay is niet zo retemoeilijk als deel 2. Waar in deel 2 een beetje de balans weg is, doet Contracts in alle levels van de game het stealth element eer aan. Rotterdam en het schotse landhuis zijn echte game toppunten voor me. Meesterlijk in sfeer. Contracts heeft zeker een paar gameplay aanpassingen, niet per se beter, maar gewoon goed. Ook vind ik de opening meesterlijk. Hoe 47 door 'zichzelf?' in zijn hoofd wordt geschoten. En dat al de missies die je uitvoert flashbacks zijn en dat je werkelijk in een crappy appartement in Parijs zit. Gewoon een toffe game, dit. Excuseer me, ik moet nog afrekenen met mijn broer...

geplaatst: 14 juli 2011, 17:16 uur
Eindelijk gevonden hoe je de missie Deadly Cargo in Silent Assassin kan doen zonder een SWAT te sedaten. Vind ik toch wel één van de mindere missies in de game.
Verhoog dit ook met halve ster, blijft een sterke game doch minder als Silent Assassin en Blood Money , vooral door een aantal Hong Kong missies. Vind de muziek ook prachtig in dit deel en lekker donker, vooral deze hier 03 Hong Kong Underground - YouTube . Heerlijk op de achtergrond als je aan het sluipen bent.
Mijn top 5 missies
1) De hotelmissie (als ik er bij nadenk en ondanks het jatwerk is, misschien wel DE beste missie van heel de Hitmanserie)
2) De missie met die papzak en die fuif
3) De Engelse missie in dat landhuis
4) The Bjarkhov Bomb
5) Rotterdam (eerste missie)
Wat zijn jullie top vijf?
Mijn top 5 missies
2) De missie met die papzak en die fuif
3) De Engelse missie in dat landhuis
4) The Bjarkhov Bomb
5) Rotterdam (eerste missie)
Wat zijn jullie top vijf?
geplaatst: 16 juli 2011, 20:13 uur
De eerste twee zijn me tegenwoordig iets te oud, maar Contracts is tegenwoordig prima te doen. Mijn favoriete missies zijn ook de hotelmissie en die in het landhuis. Verkleden als butler en dan lekker op jacht gaan. Moorden kunnen op veel manieren worden uitgevoerd, heerlijk.
geplaatst: 16 juli 2011, 21:43 uur
Dat landhuis is echt
Zelf vond ik alle levels om in te lijsten. Ook het slachthuis.

geplaatst: 17 juli 2011, 10:59 uur
Het slachthuis straalt wel die typische SM-achtige sfeer uit die de Hitman series vaker gebruikt

geplaatst: 17 juli 2011, 11:01 uur
. Ik kan me zelf niet zo vinden in die Rotterdam levels tegen het eind. Ze praten wel Nederlands, dat is wel lachen

geplaatst: 17 juli 2011, 12:24 uur
Die vond ik ook wel goed. Niet zo indrukwekkend maar minstens even sfeervol.
geplaatst: 18 juli 2011, 14:35 uur
Dat restaurant was best vet, maar dat level op straat vond ik iets te eenvoudig.
geplaatst: 18 juli 2011, 17:15 uur
Ow ja je bedoelt wanneer je die kerel met je sniper moet neerschieten
, is inderdaad een simpele missie.
Je hebt nog twee missies in China waar je Lee Hong moet doden en de missie als de lotus gang (mannen met blauwe pakken) in een limo aankomen in een restaurant en je ze allemaal moet doden. Hoe vond je die?
Die missie met dat restaurant is waar je die politieagent en de man in het blauwe pak moet vermoorden, met dat amulet niet? Bedoel je deze ? Iemand die wilt zeggen hoe hij die missie heeft gedaan want dat van mij is eigenlijk redelijk amateuristisch (ookal had ik Silent Assassin). Ik verkleedde me als een Red Dragon member, ging het restaurant in , wurg de politieagent waardoor die andere gaat rennen. Voordat hij de trappen neemt gewoon wurgen en that's it

geplaatst: 18 juli 2011, 17:23 uur
Die vind ik beide geweldig
Met dat van een afstand met de sniper schieten is ook erg goed.
En bij het restaurant ging ik iemand van de Red Dragon tribe verodven net buiten, bij een rioolputje, verstopte ik het lijk in het riool. Trok z'n kleren aan, en nam ik meteen wat rattengif in het riool mee, en ging weer naar boven. De rest is nogal wazig voor mij, maar ik ging met het rattengif het eten in het restaurant vergiftigen zodat ze allebei stierven.
Ik kan het me niet perfect herrineren ,maar zo ging het ongeveer.

Ik kan het me niet perfect herrineren ,maar zo ging het ongeveer.
geplaatst: 18 juli 2011, 17:36 uur
Jup LimeLou
Ik heb het nu zo gedaan Rattenvergif gevonden, achterkant restaurant en de chef gespoten en poison in het eten gedaan. Handige tip die zegt dat je moet oppassen voor de mensen die er werken als je als chef bent verkleed dus op het belletje drukken, dan komt de barman met z'n rug achter de bar staan en sneak je naar de trappen om zo de saké aan de klanten te geven
Nu ik deze missie zo heb uitgespeeld vind ik dit ook één van de betere van de China missies. Toch blijven de eerste missies de kroon spannen. De rest vind ik maar matig
Lee Hong is gewoon easy als je het snel aanpakt

geplaatst: 18 juli 2011, 17:43 uur

geplaatst: 29 januari 2021, 11:57 uur
Na uitvoerig te hebben geluisterd naar de soundtracks van Silent Assassin , Contracts en Blood Money , vind ik dat deze de beste is. Vroeger had ik het op de laatste plaats gezet maar nu hoor ik in bijna elk nummer zoveel verschillende geluiden. Het is bijna een Radiohead soundtrack
Heerlijk nare muziek die compleet past bij het spel zelf.