007: Nightfire (2002)

Alternatieve titel: James Bond 007: Nightfire

PC / PlayStation 2 / Xbox / Nintendo GameCube / Macintosh
single player / multi player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Electronic Arts, Eurocom en Gearbox
Uitgegeven door Electronic Arts en Aspyr

James Bond moet het opnemen tegen Raphael Drake, de grootste groene-industrialist en de president van Phoenix International. Het doel van het bedrijf is om de wereld te bevrijden van nucleaire wapens en kerncentrales om de wereld gezonder te maken. Maar als snel wordt Phoenix Internetional in verband gebracht met een microchip bedoeld voor de besturing van geavanceerde wapens voor een geheime basis van het Amerikaans leger.

avatar van kArIzMa_TuRk
Ooit wel eens gespeeld, maar helaas..

avatar van waxs
Best een leuk spel, maar sinds ik kennis heb gemaakt met the Third-Person James Bond games ben ik deze snel uit het oog verloren, vooral de opvolger van deze game vond ik een stuk leuker en spannender.

avatar van thomzi50
Ik heb de mutiplayer optie van dit speel helemaal blauw gespeeld, en me er altijd wel mee vermaakt eigenlijk. Natuurlijk, het is geen topgame, vooral aan de singleplayer career scheelt van alles, maar ik vind het een erg prettig schietspel.

avatar van waxs
thomzi50 schreef:

Leukste map was in die bank vond ik

Louis2703
Zeer makkelijk spel. Gewoon met een sentinel op het dak gaan staan en de mannetjes die je kasteel komen bestormen neerknallen. Dit ging heel makkelijk omdat die raketten een enorme impact hadden. 3,5*

avatar van Gizzmann
Niet zo een verfrissende game (heb de GC versie gespeeld), multiplayer meerdere malen gedaan, maar is toch niet zo leuk als in GoldenEye, maar heb multiplayer James Bond games zowiezo nooit beter gezien dan GoldenEye. 3*

avatar van Pacino88
Deze is trouwens uit 2002.

avatar van davidov
EA heeft met haar 007 reeks het de naam zoveel verneukt dat het pijn doet.

Mooie plaatjes, geinige beelden, matige gameplay, waardeloze engine, nihile re-play waarde.

2*. Leuk om eens te lenen van een vriend, 2 dagen te spelen en vervolgens nooit meer uit te spelen...

Vond de sp niet zo verheffend, maar ik speel na al die jaren nog altijd tegen vrienden de mp. Echt superleuke mp! Ken de maps uit mijn kop en weet precies wat te doen. 2,5* voor de sp, 5* voor de mp. Totaal 4*

avatar van Rensie88
Zeer vermakelijke game , vooral de mutliplayer
bietje met oddjob rondlope en alles omverknalle

4,0 voor deze james game

Relax
Ik heb er niet zoveel over te melden.
Het is meer de standaard Bond game met de basisdingen en redelijk uitgevoerd ook nog.

Ik heb het dan ook over de missies en multiplayer

Die multiplayer game was echt vet. Dit was weer een spel dat ik bij mijn buurjongen speelde maar hij had hem uitgeleend aan iemand die het spel had verkocht. De singleplayer was aardig maar de multiplayer ging het natuurlijk om. Ik kan me de levels in het ski-gebied met de onderzeeer en met het ravijn nog goed herinneren. Die mijnen en die laser-dingen waren altijd geniale dingen.

4.5*

Game_Kaza
Alhoewel ik geen fan ben van first person shooters is bond een intresante game. Komt vooral door het sluipen en de gadgets die je moet gebruiken. Dit is niet simpelweg een game met schieten en hopen dat je niet doodgaat. Hier is over na gedacht. Ikzelf vind de games stukken beter dan de films maar MM gebruikers zullen dat wel weten .

3 sterren.

avatar van Rayman
wil je Nighfire online tegen mij spelen stuur mij dan een bericht

Vriend van me heeft mn GC geleend en is met Nightfire weer begonnen, dus laatste weken weer regelmatig gemultiplayerd

avatar van Rayman
PC versie rules!!!

PS2 versie sucks

avatar van Iron Rose
Zeer degelijk bond-spel. De singleplayer is goed uitgewerkt en de multiplayer houd je nog weken bezig. Minder dan Goldeneye (uiteraard) maar beter dan TND en Agent Under Fire. 3,5*

Gistermiddag nog weer enkele uren met vrienden de multiplayer gespeeld.

Favoriet blijft toch wel het level in de sneeuw met bovenaan het kasteel en onderaan het huis en tussenin rotsen.
En dan als wapenset de snipers..:D

avatar van Jim Carrey
Een matig spel waar ik een paar keer mee speel maar niet super vaak en trouwens ik heb hem ook niet maar mijn Vriend wel en ik vind het leuk om daar wel eens te spelen maar ik ben geen fan van het spel!

* * *

avatar van WeZet
James Bond: Nightfire is een vermakelijke shooter, niks meer dan dat, redelijke gameplay, leuke graphics, maar op geen enkel vlak vernieuwend!

***3.0***

avatar van jossieboy12
Ik vond het niet zon leuk spel je speelt hem in een keer uit 1,5

looANIMEool
De missies zijn echt vlut en het is best wel een simpele game, en als ik daarvoor een cijfer moest geven, zou ik hem 2* geven, maar als party-game is deze game echt geslaagt. Ik heb laatst met 6 vrienden dit spel gespeeld en we hebben echt gelachen. We hebben bijna de hele avond dit spel zitten spelen .
4* als party-game.

avatar van Mega Man
Aardig goed spel maar komt bijlange na niet in de buurt bij het klassieke Goldeneye van Rare of diens opvolger Perfect Dark. Maar ook Timesplitters 2 en 3 vond ik stukken beter dan Nightfire.

avatar van Ga_me_bre_aker
erg goed spel
Ik speelde altijd met me andere 2 broers multiplayer en dat was GEWELDIG!!.
Alleen ik won altijd en dat was minder maar verder goed spel.
Mooie wapens allen kan iemand mij handige coedes of tips mailen voor poppetjes die moeilijk te halen zijn want ik heb er altijd maar weinig vrijgespeeld

avatar van Nintendofreak
Goede game ^^
4.5

avatar van Jer0en
Mijn eerste ps2 game. HELEMAAL kapot gespeeld in multiplayer. Singleplayer was kort en makkelijk maar wel erg vermakelijk om te spelen. Weinig dingen zijn mij er van bij gebleven in single player. Gewoon een standaard shooter.

S.Hieltjes
Multiplayer word alleen snel saai en single player is ook wel makkelijkl

Daarom kan ik niet meer dan een 2.5 geven

avatar van batexated
ik vond deze bond game nog wel meevallen.
het is een leuke shooter met hier en daar wat bond foefjes.
de multiplayer is leuk. er zitten gewoon leuke wapens in

voor de rest is deze game erg standaard
maar daarom kun je er nog wel plezier mee hebben.

3.0

avatar van Tha Luz
Heb de skirmisch vroeger erg vaak gespeeld:D
Maar ach ik was maar 9:)

avatar van DarthSolidKevin
Wat een game! Mijn eerste bond game en ik vindt hem echt gaaf maar het heeft ook duidelijke minpunten. De meest iritante is dat je in de multiplayer een grijphaak kunt gebruiken en je daarmee in twee levels vast kunt komen te zitten.