Freelancer (2003)

Simulation / Action

Ontwikkeld door Digital Anvil
Uitgegeven door Microsoft

Je speelt freelancer Edison Trent. Je kunt doen wat je wilt: wordt een smokkelaar, een ruimte-crimineel, een held bij de marine of een handelaar. Sluit je aan bij een groep smokkelaars om snel geld te verdienen maar pas dan wel op: de ruimte-marine kan je te pakken krijgen.

avatar van UndahCovah
De SP met het beste verhaal dat ik ooit gespeeld heb. Echt iets waar je helemaal ingezogen word en er pas weer uitkomt als je het uitgespeeld hebt

goed spel, leuk om te spelen, en vooral online spelen is geweldig. hij is uniek in zijn soort, en absoluut de uitgebreidste science fiction game die ik ken.

avatar van WeZet
Een zeer goed verhaal, mooie graphics (Niet state of the art, maar wel erg mooi!) en een prima gameplay, maken van Freelancer een heuse topper! Helaas kent het geen uitgebreide fanbase, maar toch is het een leuek game!

+Gameplay en verhaal
-Leuke graphics, maar niks bijzonders voor die tijd, en de game heeft geen grote fanbase, maar de fans die er zijn leveren goed resultaat!

***3.5***

Ik heb veel SP gespeeld vind dit toch wel echt de beste. vooral de online feature maakt het geweldig

avatar van Starmaster501
Word er nog online gespeeld want ik zie nooit iets staan. of moet ik hem nog updaten?

geweldig spel trouwens. je kan het zien als een rpg. planeten bezoeken en missies doen met spannende ruimtegevechten. alleen ik ben een beetje de weg kwijt. ik weet niet meer wat ik moet doen dus ik ben maar een beetje aan het verkennen en missies doen

avatar van Starmaster501
kan iemand mij helpen? nadat je met die vrouw gevlucht bent van die basis waar de professor zat moet je naar planeet leeds. die vrouw die bij je hoort zegt dat ik met een vriend daar moet praten een schip kopen een een job doen. ik praat met die gast en hij zegt dat ik een schip kan krijgen in new londen vanaf daar zit ik vast want op new londen kan ik ook niets

EDIT: duiderlijke": mission 4 after meeting van pelt

avatar van Mafurios
Geweldig spel ik heb het net uitgespeeld en ben nu de discovery mod aan het proberen die nog meer vrijheid geeft dan het normale spel. Grafisch is het spel niet slecht maar ook niet echt bijzonder, het spel is natuurlijk ook al best weer oud en het gaat natuurlijk vooral om de gameplay.

De gameplay is echt de reden waarom dit spel van mij 5 sterren krijgt en dan vooral door de vrijheid die je krijgt. Het hele verhaal is eigenlijk alleen een intro die veel mogelijkheden van het spel laat zien en dan vooral het verschil tussen de rogues/piraten en police/navy/bountyhunter etc. Maar om goed verder te kunnen na het einde van het spel zou ik wel wat mods instaleren. Persoonlijk vind ik het het leukst om online te gaan spelen, het nadeel hiervan is wel dat je helemaal overnieuw moet beginnen maar er zijn meestal wel wat mensen die je op weg willen helpen.

Ik raad dit spel zeker aan iedereen aan die van een goeie space rpg houd. Naar mijn mening zou EVE hier nog wat van kunnen leren.

5/5 een van mijn favorieten

PS

Starmaster501 schreef:

EDIT: duiderlijke": mission 4 after meeting van pelt

De man die je naar new london stuurt doet dat alleen maar als aanraden het is ook niet verplicht om een nieuw schip te kopen wel handig natuurlijk want je houd het niet lang vol met je oude schip.

avatar van Starmaster501
ik was er al langs je moest gewoon missies doen tot je een level omhoog was

avatar van FlorisV
Lijkt me echt zoooo'n supergaaf spel maar...je kunt hem niet met een controller spelen...*snif snif*.