Frank Herbert's Dune (2001)

Alternatieve titel: Dune

PC / PlayStation 2

Ontwikkeld door Widescreen
Uitgegeven door Cryo en DreamCatcher

Gebaseerd op de gelijknamige mini-series. Jij speelt Paul Atreides, zoon van Duke Leto Atreides, enige erfgenaam van de troon van House Atreides. Deze zijn constant in gevecht met het House Harkonnen, om de heerschappij over het waardevolle Spice op de onherbergzame woestijn planeet, Arrakis, ook wel Dune genoemd. Als Paul samen met zijn moeder Lady Jessica naar deze planeet wordt gestuurd, zal hij allerlei missies moeten uitvoeren. Waaronder vijandelijke basissen opblazen en mensen bevrijden, om het vertrouwen van de Fremen, de oorspronkelijke bewoners, te winnen. Dit is de enige manier om de Harkonnen de baas te kunnen blijven.

Game_Kaza
Op vele gamesies stond deze een 4 op de 10 gemiddeld. Dat deze niet verdiend, deze verdiend beter. De besturing ging niet zo lekker maar het ging vaak om sluipen en goed nadenken voor je in actie kwam. Als dat niet hielp kon je rennen of erop los knallen. Ik ield vooral van het level waarin je kan rondlopen in de outfit van een vijand.
De wormen zijn er slechts op het begin maar waren wel eng.

3 - 3,5*

@ Squall Lionheart, bedankt voor het vertalen. Dat was mij absoluut net gelukt

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Hehe, geen probleem, Dune een van m'n favoriete films (serie vond ik mwoah) en ondertussen al 3 (met deze 4) games van gespeeld, dus verhaaltje kan ik ondertussen dromen. .

Kreeg toen idd erg lage cijfers, wat imo gedeeltelijk wel klopte, besturing was niet helemaal super en af en toe voelde het allemaal wat hakkelig aan. Maar was toch leuk genoeg om even tot het eind te gamen. Stealth gameplay was best cool idd, de variatie in missies ook best groot (eerste worm mish was erg freaky, ja). Verhaal en stemmen best goed gedaan, hoewel er veel niet van klopte. Graphics waren best okee, al met al erg standaard, net voldoende action-adventure snack.

Wel jammer op zich, want als je de eerste Dune game hebt gespeeld, zag je hoeveel potentie er in dit concept zat. Dat is wel een beetje verspild.

avatar van rpger
Squall Lionheart schreef:
Hehe, geen probleem, Dune een van m'n favoriete films

Serieus?! Is imoh een draak van een sf film (boek is geweldig).. soundtrack is wel cool (Toto & Brian Eno)

avatar van Squall Lionheart
Squall Lionheart (moderator)
Ja, een classic voor mij die film (boek nooit gelezen, heb ik al 10 jaar op todo list), is ook wel een draak, maar wel een epische. Is ook een deel nostalgie, eerst gezien toen ik 8 was, maar vind hem nog steeds echt wat hebben. Dat overdreven bombastische hou ik wel van bij deze film en visueel dig ik het ook.

My name is a killing word... mmmmMuad'Dib!