Vandaag in een opwelling weer eens opgepikt en verder gegaan waar ik gebleven was ergens vorig jaar.
En het het met succes uitgespeeld hoefde namelijk alleen nog maar twee levels om het uit te spelen.
Eindstand heb ik er toch iets van twee jaar over gedaan met flinke tussenpozen om deze game uit te spelen.
En ik moet zeggen dat dit het ziekste spel is dat ik ooit heb gespeeld
, ik kan me nog herinneren dat toen ik 'm net had ik mezelf er echt toe moest zetten om dit te spelen. Blij dat dit eindelijk achter de rug is en ik verder kan gaan met andere PC games.
Het verhaal stelt op zich niet al te veel voor. Je speelt dus Cash die op een miraculeuze wijze nog leeft nadat hij ter dood is gebracht en je wordt ergens in een steegje gedropt met allemaal gangleden die op zoek zijn naar jou om je te vermoorden. Maar het tegendeel is waar, Cash is daar juist om hun te vermoorden en dit alles gevolgd door camera's die door de regisseur Starkweather bediend worden en ondertussen Cash aanwijzingen geeft om mensen te killen.
De gameplay begon in het begin heerlijk, lekker veel stealth. Mensen naar je toe luren en dan toeslaan met een brute executie kill.
Alleen jammer dat het tegen het eind aan meer als een shooter aanvoelt en het stealth gedeelte grotendeels wegvalt.
Enkele dingen die me nog zijn bijgebleven zijn:
je eerste kill op een weerloos slachtoffer , die gast in de wc die je killt, in de dierentuin je familie redden, shoot out in de flat met al die vijanden die maar blijven komen en de laatste twee levels. Man wat een ugly motherfucker is die Pigsy toch, alleen jammer dat je die regisseur zo makkelijk killt.
De graphics zijn niet echt meer van deze tijd, maar als je in het hoofd houdt dat deze game uit 2003 stamt dan zijn ze best nog te doen. Het veelal donkere beeld en settings helpen hier aan mee.
De muziek is oké, wat ik echt goed vond was dat gedurende het hele spel een hart hoort kloppen en soms sneller als er wat ergs ging gebeuren. Vooral je bas op maximum volume zetten om er optimaal van te genieten.
Al met al een dikke 4, 0 sterren waard en ik ben blij dat ik dit zieke eindelijk achter me kan laten.