Xenosaga Episode I: Der Wille zur Macht (2002)

Alternatieve titels: Xenosaga Episode I: Reloaded | Zenosāga: Episōdo Wan: Chikara he no Ishi

Nintendo DS / PlayStation 2

Ontwikkeld door Monolith Soft
Uitgegeven door Namco

Xenosaga speelt zich af in de toekomst. Mensen hebben de aarde verlaten en leven nu in de ruimte. In deze verre toekomst wordt een belangrijke schat gevonden genaamd de "Zohar". Volgens velen bevat de Zohar de sleutel tot al het bestaan. De mensen zijn in oorlog met een ras genaamd de Gnosis. Deze hebben hun zinnen gezet op de "Zohar". De mensen en andriods waarmee je speelt in de game moeten alles op alles zetten om de "Zohar" uit de handen van de Gnosis te houden.

avatar van Jer0en
Na deel 2 te hebben uitgespeeld moest ik vond ik zelf ook maar eens deel 1 uitspelen. En ik heb er geen spijt van. Waar deel 2 nog wel eens de mist in ging met onnodig moeilijke en ingewikkelde opties is Xenosaga 1 veel makkelijker om in te komen. Het verhaal wat Xenosaga voor mij vooral boeiend maakt ook in dit deel erg sterk. Niks vernieuwend kwa gameplay maar het doet ze ding en is gewoon klassiek turnbased vechten dat gewoon goed werkt. Grafisch mag de game er ook nog steeds zijn.

Ik heb met niet verveeld met de game maar eerlijk is eelijk het is een rpg die maar in je straatje moet passen met het aparte futuristische sfeertje en de vele vreemde termen.

4.5 *

avatar van Tsjo-Wi
Waar heb je deze vandaan eigenlijk?

avatar van Jer0en
via een forum gekocht met guide voor ehrr... ik dacht 10 euro ofzo.
Dat was puur geluk dus.

Imperial Figure
Heeft de ontwikkelaar Monolith (die meestal gespecialiseerd zijn in First Person Shooters) een rpg gemaakt lachen.