menu

Saints Row 2 (2008)

mijn stem
3,78 (183)
183 stemmen

PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Action
single player / multi player / online

Ontwikkeld door Volition
Uitgegeven door THQ

Saints Row 2 is de opvolger van Saints Row. Nadat het in deel 1 leek alsof je aan het einde dood ging, blijkt dat je de zware explosie hebt weten te overleven. Je ontwaakt zo’n tien tot vijftien jaar later uit een diepe coma. Na de explosie ben je ook nog eens ingerekend door de politie, waardoor je nu achter tralies zit in een zwaar beveiligde gevangenis. Je voelt je echter door alle perikelen uit deel één nog steeds verraden door de Saints en besluit om keihard wraak te nemen. Je probeert te ontsnappen. Eenmaal uit de gevangenis herken je Stillwater, de stad waarin alles gebeurt, bijna niet meer terug. Je gaat achter de mensen aan die jou in coma hebben gebracht, maar dat zal geen eenvoudige klus worden.

zoeken in:
avatar van wilmar60
3,5
ja er komt een deel drie opm pu.nl staat er onder de kiop nachtwacht een stukje over.

avatar van milannn
4,0
Voor de mensen die saints row 2 een hele leuke game vonden, is just cause 2 misschien wel een aanrader. Lijkt een beetje op saints row, alleen dan veel groter. Hier wat gameplay:Just cause 2 gameplay

avatar van Brains
3,5
Tja, wat moet ik hier nou van zeggen. De GTA reeks sterft langzaam af doordat het steeds dezelfde spelmogelijkheden in een nieuw jasje duwt, wat zinloze extra's toevoegd waardoor weer gekort wordt op de tijd dat er besteed wordt aan het neerzetten van een leuk verhaal, gevarieerde missies en een goede sfeer (Althans dit ervaar ik zo). Daar was dan plots Saints Row, een frisse wind in het GTA-style genre met meer variatie en was dus zeker de moeite waard. Nu speel ik Saints Row 2, maar heb telkens het gevoel alsof ik een DLC zit te spelen van het eerste deel. Het voelt een beetje als een gemiste kans. Nog steeds een stuk vermakelijker dan het slaapverwekkende GTA IV, maar heel blij wordt ik hier niet van...

avatar van wilmar60
3,5
ik ben beniuewd naar saints row third weet er maar een klein beetje over je gaat wel naar een andere stad dat is zeker.

avatar van caliber27
4,5
Ik vind dit een goeie game waar ik niet heel veel van verwachtte
had deel 1 ook nooit gespeeld.
maar ik vind dit een hele goeie game
beter dat GTA 4

3,0
Ik kan niet stoppen met denken wat deze game was geweest met een even groot budget als GTA 4. Want een verfrissing in het free-roam genre is deze game zeker. Met slechte graphics en een ruk verhaal weet deze game je toch af en toe te verrassen met absurde, maar leuke missies. Die je, nu we toch aan het vergelijken zijn, niet zou terug vinden in GTA 4. De game heeft echter weinig losgeweekt bij mij en op het einde vond ik het allemaal nogal saai. Daarbuiten blijven gooien met mensen en voorbijgangers bewerken met een baseballbat de leukste aspecten van deze game. En daarmee is alles gezegd.

avatar van Starmaster501
Zag hem samen met Saints Row 1 voor 20 euro in de Free Record Shop! (Xbox360)

Pastichio Rocker
Geniaal spel, zoveel leuker dan het vrij serieuze GTA IV. Ik kijk al uit naar SR 3.

- Mensen gijzelen, beroven, executeren, beledigen en gebruiken als menselijke bowlingbal
- Je personage zingt lekker vals mee met nummers zoals The Final Countdown !
- Objecten zoals vuilnisbakken, verkeersborden en parkeerautomaten gebruiken als wapens
- Hilarische wapens zoals een stun gun, pepperspray, een samoeraizwaard en de 'pimp slap'.
- Leuke aanpassingen aan je personage, je auto's en je cribs
- Je kan stoned of dronken worden!
- Geniale minigame (zombie uprising!)
- Cruise Control!

avatar van dominion
5,0
En niet te vergeten je kan ook streaken

Pastichio Rocker
En als je je personage zat bent geef je 'm gewoon een facelift. Kan wel zeggen dat ik met dit spel meer lol heb gehad dan alle GTA's bij elkaar. Alleen de besturing van (snelle) auto's is ontiegelijk kut, hopelijk is dat in Saints Row 3 wel verbeterd.

De missies zijn ook erg leuk, vooral de missie in het begin waar je een pand moet ontruimen door zwervers en junks door hun zelfgebouwde krotten heen te smijten. Tophumor! Ook fijn dat je een garage hebt waar je al je voertuigen die je hebt gejat of gekocht kunt opslaan.

avatar van Martijn
3,0
Ik vond eigenlijk de besturing van alle auto's kut

Pastichio Rocker
Mwah, hoe zwaarder de auto des te beter het ding te sturen was. En de motoren zoals de chopper en scooter gingen ook nog wel. Maar hoe sneller de wagen des te onhandelbaarder 'ie was.

avatar van Hadouken
2,0
Gisteren nog maar een geprobeerd een begin te maken, maar hoe leuk het ook is om meteen de stad op stelten te zetten, zo kut is de rest. Talloze bugs en een kutcamera die je constant lopen te naaien en het rijgedrag is helemaal hopeloos. Niks voor mij helaas.

avatar van Naomi Watts
4,5
Op het begin ben je ook wel een louzy driver maar door de rijden krijg je ook driving skills en dat merk je best wel. Ook zijn het inderdaad de mooie bolides die wat lastiger rijden. Probeer ook eens de mindere goden .

avatar van TonyTHorror
4,5
Vandaag weer eens online co-op gedaan He-le-maal ziek gelachen. In een Borat string de handstand doen op een vliegtuig. Alleen in Saints Row 2...

avatar van Naomi Watts
4,5
Unieke franchise blijft dit toch, al wordt the third nog wel veel gekker dan dit deel.. Erg benieuwd naar deel 3, van het weekend mijn eerste speelbeurt Saints Row the Third . Hopefully. Stiekem toch wel mijn grootste verwachting dit jaar.

avatar van TonyTHorror
4,5
Mee eens! Ik hoop alleen dat de pop-up op de console een heel stuk minder is. Beelden tot nu toe waren vooral van de PC en dat zag er geweldig uit.

avatar van bryandejong
4,0
Een goed vermakelijke game met de nodige extra's. De story-line is aan de zwakke kant, maar freeroam heb ik me goed me kunnen vermaken. Een uitgebreide wapen collectie en behoorlijk wat auto's en luchtvoertuigen. De graphics zijn matig, maar daar geef ik meestal niet zo om.

Ondanks de matige graphics en het over de top vehaal is het toch een goeie game.
Ik kijk ook uit naar de nieuwe Saints Row.

Pastichio Rocker
Ik begrijp niet echt wat er nou zo matig is aan de graphics.

avatar van bryandejong
4,0
Pastichio Rocker schreef:
Ik begrijp niet echt wat er nou zo matig is aan de graphics.

Ja inderdaad de graphics vallen mee. Ik heb het een tijdje niet gespeelt en toen ben ik het gaan vergelijken met GTA IV. Ik heb met dit spel ook meer lol gehad.

avatar van ix-mario-x
5,0
bomvolle plezier gehad met deze game! eindelijk 100% gehaald! ik vind deze spel meer leuker dan gta IV maar DLC van gta IV ik kan niet vergelijken

avatar van andnino
4,0
Wat denken jullie? Zou Ultor een verwijzing zijn naar (Lex) Luthor, de Superman-badguy?

avatar van Them
4,0
De framedrop in de boot-scene op het begin was misschien wel de meest tragische ervaring die ik ooit heb gehad op een Xbox-360 (red ring niet meegenomen).

avatar van Visie
Them schreef:
De framedrop in de boot-scene op het begin was misschien wel de meest tragische ervaring die ik ooit heb gehad op een Xbox-360 (red ring niet meegenomen).


Ik had er geen last van. Top spel trouwens. Ik verveelde me geen minuut en mijn xbox 360 werkt nog steeds prima.

avatar van Them
4,0
Oh, dat was echt ongelofelijk.. hoe het komt weet ik nog steeds niet. Maar ik kon niks raken, het beeld was eén en al schok. Bleken wel meer mensen last van te hebben, jij bent blijkbaar een geluksvogel want het was echt een jawbreaker.

avatar van Brains
3,5
Verassend leuk. Moest me er zelf aardig toe zetten deze weer eens op te pakken om 'm eindelijk eens uit te spelen - ik heb er zeker geen spijt van.
Minimale uitbreiding op het eerste deel maar dat mag de pret niet drukken. De wereld is leuk genoeg om uren in te vertoeven - nog veel langer met een vriend (co-op ).
Naast de story-line zijn overal leuke (diverse) activities, races en andere diversions te doen. Ik heb me geen seconde verveeld.
Het spel kent wel veel bugs en oneffenheden maar dezen zijn zelden gamebrekend en toveren eerder een glimlach op m'n gezicht. Auto's die bokkensprongen maken of zomaar uit de lucht komen vallen - ze zouden er haast opzettelijk ingelaten kunnen zijn. Want het leukste is nog dat de game zichzelf nergens serieus neemt. Alles is over de top, melig en er wordt gespeeld met de clichés.

Wat mij betreft op alle vlakken beter dan alle GTA games bij elkaar en ik ben nu ook zeer benieuwd naar The Third want van mij mag het allemaal nog wel een tik gekker. Voor nu ben nu ik nog wel even zoet met de co-op en de laatste lootjes.

3,5*

Pastichio Rocker
Qua optimalisatie is SRTT het beste, maar in dit spel heb je véél meer te doen. Waar SR2 nog een GTA-achtige kloon is, staat SRTT op zichzelf en is nog gekker en over the top.

avatar van Brains
3,5
In welke zin minder te doen? Minder activities enzo ook? Dat zou op zich wel erg jammer zijn. Dat gekker en over the top spreekt me dan wel weer erg aan. Ik zal 'm sowieso een keer proberen te bemachtigen.

Pastichio Rocker
Juist. Sommige activiteiten zijn verdwenen (maar andere zijn er voor in de plaats gekomen) en de stad is wat kleiner dan de enorme map die je in dit deel hebt. Steelport (de stad uit deel 3) is ook wat saaier dan Stilwater. Er wordt in Steelport niet echt onderscheid gemaakt tussen de verschillende delen van de stad. In Stilwater had je echt een duidelijk onderscheid tussen een rijke, arme en een moderne buurt. Maar daar staat tegenover dat deel 3 een knotsgekke ervaring is, met een hoop nods naar films (zo moet je tijdens een missie een tijger vervoeren zonder dat deze boos wordt, a la The Hangover), muziek en old school games. En het rijden is flink verbeterd. Nog wel heel erg arcade-achtig, maar je kunt nu tenminste wel lekker driften door de bochten zonder dat je 3x om je as heendraait. Het spel is gewoon één grote dikke LOL en neemt zichzelf totaal niet serieus.

avatar van andnino
4,0
Brains schreef:
V
Minimale uitbreiding op het eerste deel

Ik snap denk ik wel wat je bedoelt, maar hoe deel 2 getweakt is t.o.v. deel 1 maakt voor mij echt een wereld van verschil. Wat dat betreft zou ik toch zeggen dat deel 2 heel veel toegevoegde waarde heeft (terwijl er qua activiteiten, grootte vd stad, auto's, a.i. niet zo gek veel veranderd is).

SeptuSword
Wat had dit voor mij een goed spel kunnen zijn, helaas veel te dun en overdone. De stad is leuk, niet te groot niet te klein. Hier en daar de kleine dingetjes zoals graffiti op de muren spuiten tegen gangs en schansen om overheen te springen met je auto. Snelle auto's kopen voor in je garage, liedjes kopen voor in de auto of wapens kopen, allerlei mogelijkheden zijn er wel te vinden tijdens een moment van verveling. Hier zijn er genoeg aspecten van de game om je echt te vermaken, super uitgewerkt hoor.

Uiteindelijk draait het allemaal toch om het verhaal. Het verhaal is slap, saai en voelt aan als een humoristische samenvatting van GTA: San Andreas. Dood de gangs en neem de stad over, zo gedaan! Inhoudelijk schiet het gewoon te kort voor mij, alle missies blijven maar hangen op moorden, moorden en nog eens moorden, het werd mij te veel van het goede en de kracht van het schieten ging eraf. Ik moest mezelf gewoon dwingen om constant dezelfde acties uit te voeren, 3 bende leden rekruteren voor een missie en beginnen maar, het voelde steeds meer overhaast hoe dichter je bij het einde van de gang missies kwam. De boss fights zijn wel leuk gedaan, alleen het eind van de Sons of Samedi (Groen) viel mij tegen, in een overbevolkt winkelcentrum van vijanden de auto van de baas uitschakelen met een bazooka.. de Ronin eindbattle vond ik wel erg leuk, na het neerschieten van alle tuig nogmaals een zwaardgevecht aangaan met de baas op een brandend schip, ik vond het erg filmisch en vet. De Brotherhood had een voorspelbaar einde, maar wel leuk, de Brotherhood had naar mijn mening ook de meest meeslepende missies van het hele spel.

Het customizen van je character is gewoon erg leuk, houdingen, manier van lopen, gebarentaal en de keuzes van je stem, gewoon erg leuk. Alleen dankzij het verhaal geef ik het een magere *3, dit is toch meestal de reden om een spel te spelen, het verhaal.

Het einde was voor mij hopeloos, Ultor... denk je het spel bijna uitgespeeld te hebben, krijg je van die overhaaste missies van de Ultor die ook erg vervelend zijn. Voornamelijk de boss fight was zwak, met je helikopter de stations uitschakelen van het gebouw en dan de baas van Ultor, die heb je zo neergemaaid, erg zwak!

avatar van wolff
4,0
Nogal late to the party, maar dit eens in mijn vrije dagen gespeeld. Als groot fan van GTA sinds ik jong was, is het best vreemd dat ik nog nooit een spel van de Saints Row reeks had aangeraakt. Nadat er iemand op een forum lovend over praatte dacht ik dat het toch eens tijd werd om dit te spelen, iets dat ik al jaren overwoog.

Het spel doet aardig wat dingen beter dan GTA. Er zijn meer side missions die spannender zijn en ook betere beloningen geven. Je speler customizen gaat ook een stuk dieper, wat ook leuk gedaan is. Er is een ruime keuze qua voertuigen (en het customizen van deze) en ook vond ik het aanbod qua wapens interessanter dan GTA IV destijds had.

Echter heeft het wel aardig wat inferieure punten. De storyline en personages zijn wel erg oppervlakkig. Dit irriteerde mij op het begin maar uiteindelijk ging ik de humor wel wat meer waarderen. Toch komt het niet eens in de buurt van vergelijkbare spellen op dit gebied. De bossfights en laatste missies vielen ook wat tegen, voelde wat overhaast. De port naar PC is ook niet zo goed, met een paar vage controls, glitches en slechte performance.

Al met al wel een leuk spel. Zal overwegen verder te kijken in de SR reeks.

Gast
geplaatst: vandaag om 14:15 uur

geplaatst: vandaag om 14:15 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.