The Simpsons: Bart vs. the Space Mutants (1991)

Amstrad CPC / Atari ST / Commodore Amiga / Nintendo Entertainment System / PC / Sega Game Gear / Sega Master System / Sega Mega Drive/Genesis / Sinclair ZX Spectrum
Platform

Ontwikkeld door Imagineering
Uitgegeven door Acclaim

Rare aliens hebben Springfield bezet. Bart Simpson is de enige die doorheeft waar de aliens mee bezig zijn. Voor het bouwen van hun superwapen hebben de aliens flink wat voorwerpen uit Springfield nodig. Aan Bart de taak om ervoor te zorgen dat ze die niet te pakken kunnen krijgen.

avatar van tovenaar
Flink lastig spel, vooral door de rottige besturing en het extreem lage energie-level van Bart, maar toch heb ik dit spel kapotgespeeld vroeger. Ik vond het fan-tas-tisch om met die spuitbus rond te racen. Volledig uit jeugdsentiment opgebouwde voldoende voor deze game.

avatar van ReMyTje86
1,0
Ik weet deze spel noch heel goed toen ik klein was en ik ging deze spel huren bij de videotheek. Ik had hem voor 3 dagen gehuurd en de eerste in druk was zo slecht ik ging heel snel af. De enige die wel ver kwam dat was me pa ??????. Echt een spel dat ik meer verwacht had maar jah dat was meestal zo spellen die gebasseerd zijn op series of op films zijn meestal slecht.

avatar van Rujar
Ik kwam nooit verder dan die donuts zoeken in die fabriek, maar het was een vermakelijke game. Een flop notering is het zeker niet waard. Ik zou de game nog best wel een keer willen spelen btw.

284
De levels en het idee waren wel creatief, maar de controls en de moeilijkheidsgraad waren een flinke domper.

avatar van Nqouy
Mn eerste Sega Mastersysteem game! was destijd simpsons gek maar kan me herinneren dat deze game stukken minder leuk was.
Het is te lang geleden om hem helemaal eerlijk te beoordelen maar in gedachten is het een 2,5*

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Ik zal even meehelpen om dit spel op zijn plaats te zetten. Ik had hem voor de PC, die toen voor een lage prijs van 29 gulden werd verkocht. Dat vond ik nog 29 gulden te veel voor zoiets. Je verwacht iets geniaals van the Simpsons maar bleek uiteindelijk zo'n Einstein project achtig spel. Onnodige spectrum besturing o+p, q+a en space en ik had zo'n joystick pookje die ik handmatig moest calibreren, dat soort dingen komen uit de hel geloof ik. Dus het werd altijd spectrum toetsenbord besturing, alhoewel ik er heel behendig in was, kwam ik hier nooit verder dan dat beeld van Jabbediah Springfield. Bovendien moeten degenen die er ingeinteresserd zijn de Amiga versie hiervan maar eens bekijken. De DOS versie miste een flink deel van het intro en zoals zo vaak was de Amiga in die periode beter met hun gameversies. Dit is echt zo'n nachtmerrie spel. Ik verwachtte veel leuker van the Simpsons, het is voor kinderen verdomme! Maar ja, het is uitgever Ocean/Acclaim he, denk erom!

avatar van arma22
Deze game heb ik nog liggen voor mijn NES compleet met doosje en handleiding. Ik heb hem nooit uitgespeeld. Ik kwam nooit verder dan het level met die dinosaurus. Ik zal hem binnenkort weer eens opstarten. Kijken hoever ik nog kan komen