Freddi Fish 3: De Zaak van de Gestolen Trompetschelp (1998)

Alternatieve titels: Freddi Fish 3: The Case of the Stolen Conch Shell | Freddi Fish 3: Conch Shell | Freddi Fish and The Stolen Shell

PC / Macintosh / Apple iOS / Android / Nintendo Switch / PlayStation 4
Adventure

Ontwikkeld door Humongous
Uitgegeven door Transposia, Atari, UFO, Nightdive, Humongous, Akella en Tommo

De visjes hebben een probleem! Het beloofde een prettige vakantie te worden, en een leuk festival, ... tot onze vrienden te horen krijgen dat de grote trompetschelp verdwenen is! Een ramp, want zonder die schelp kan het jaarlijkse Festival van de Zilte Zee niet doorgaan. Maak je klaar voor een spannende speurtocht onder water. Ontmoet de grappige kleermaker Xavier de Couturier, de onverstaanbare toerist Gert Seepferd en vergeet vooral niet om naar een voorstelling van de Hawaïshow van Carina Calamaras te gaan! Je zult het wel zien: je komt op de meest ongelooflijke plaatsen en ontmoet de allerleukste vrienden, maar alleen jíj kunt uiteindelijk het mysterie van de verdwenen trompetschelp oplossen.

avatar van Tha Luz
Tja,zelfde verhaal als alle andere delen nodige kinderhumor en ook nog eens een beetje leerzaama
3.0

avatar van wiiplayer
What The Flying Fuck! Had ik hier nog niet opgestemd? Nou ja, dit is sowieso een van de beste spellen uit mijn jeugd.

RE123
ja voor mij ook een van de beste spelen van mijn jeugd

avatar van Them
Dit spel overtreft alle spellen ooit gemaakt.

avatar van Miss.Blonde
Ik wist vroeger nog dat ik dit deel toch wel het leukste vond van allemaal. Ik heb me er iig prima mee vermaakt! Zou het zo weer kunnen spelen haha, ook al ben ik nu wat ouder.

SouthParkFan

Prachtig jeugdsentiment.

avatar van markwiering
Dit is één van mijn favoriete computerspellen!

Ik weet nog dat vroeger, toen ik 5 jaar oud was, ik Freddi Fish het verhaal van de Verdwenen Zeewierzaadjes speelde op onze Windows 95-computer boven in de bibliotheek. Dit spelletje van Freddi Fish leerde ik helaas pas veel later kennen, toen ik het gekocht had op de rommelmarkt voor een zeer aantrekkelijke prijs (2 euro, samen met nog een ander spelletje). Ik vind dit een leuk spel, goede humor, spannend verhaallijn, interessante gebeurtenissen, je moet er goed bij nadenken en uiteindelijk de dader aanwijzen. Wat mij opgevallen is aan dit spel, is dat de tweede keer toen ik dit spel speelde, degene die de trompetschelp gestolen had, iemand anders was. Eerst was het Harry Haai, daarna de toerist, en daarna die zangeres.

Aan het einde van dit spel wordt je een hele wijze les geleerd waar je de rest van je leven wat aan hebt. Dit is gewoon een prachtig spel voor zowel kinderen als tieners, adolescenten, volwassenen en bejaarden. Vooral dieven kunnen hier nog wat van leren, maar je leert ook allerlei andere dingen die ik niet voor ga zeggen.

Ik geef dit spel een welverdiende 5 van de 5 sterren. In ieder opzicht is dit een heel leuk spel.

avatar van Confusie
Nou mooi dat je er zo van genoten heb jong.

avatar van markwiering
Confusie schreef:
Nou mooi dat je er zo van genoten heb jong.

Dat is zeker mooi!