Baten Kaitos: Eternal Wings and the Lost Ocean (2003)

Alternatieve titel: Baten Kaitos I HD Remaster

Nintendo GameCube / Nintendo Switch / PC
RPG / Card

Ontwikkeld door Monolith Soft en tri-Crescendo
Uitgegeven door Namco

Een jongen genaamd Kalas wil zich wreken op Alfard Empire voor het vermoorden van zijn broer en grootvader, terwijl het meisje Xelha dat hij ontmoet het plan van The Empire wil stoppen om de oude god van chaos en vernieling herboren te laten worden. Samen vertrekken ze op een avontuur om de End Magnus te verzamelen, een tocht die hen uiteindelijk naar het hart van The Empire zal leiden. Jij speelt Kalas' beschermgeest in deze epische rpg met een kaart-gebaseerd vechtsysteem.

Ge-wel-dig spel. =)

Het verhaal klinkt eerst erg standaard, maar het ontwikkelt zich tot een origineel, erg meeslepend verhaal.
Het vechtsysteem is super origineel en werkt prima, alleen jammer dat je soms verliest door pure pech.
De graphics zijn, zeker voor de gamecube, prachtig. Het design is zeer mooi gemaakt en vooral de steden zijn een lust voor het oog en allemaal anders.
En je kunt zo ontzettend veel tijd besteden aan dit spel omdat er zo veel te verzamelen is (meer dan 1000 kaarten) en er ook nog allerlei sidequests zijn.
De puzzels zijn leuk en uitdagend.
Replay-waarde is hoog.

Echt een top spel dus, dat deze nog niet toegevoegd was. O_o Jammer dat het vervolg (eigenlijk prequel) Baten Kaitos Origins niet in europa is uitgekomen.

Imperial Figure
Dit spel kan ik nergens vinden in de winkels, lijkt mij echt geweldig, de ontwikkelaar Monolith (meestal gespecialiseerd in FPS) blijft mij verbazen.

avatar van Bahamut Zero
Imperial Figure schreef:

Ik denk dat dit spel je nog raar gaat tegenvallen als je de gevechten bekijkt. Het werkt op een kaartsysteem, soort van Yu-Gi-Oh als ik het zo bekijk.

avatar van Banjo
Dit word een mooi 2 luik van deel 1 en deel 2 terwijl ik Baten Kaitos nog nooit gespeeld heb.
Mooi voor de verzamelaar en gamer onder ons.