Family Ski (2008)

Nintendo Wii
Sports

Ontwikkeld door Bandai Namco
Uitgegeven door Bandai Namco

Ga skiën op de Wii! Beweeg de nunchuck en de Wii-afstandsbediening als een paar ski stokken en raas in volle vaart de berg af. Ook kun je gebruik maken van het Balance Board in combinatie met de Wii-afstandsbediening en Nunchunk. Het is mogelijk met maximaal 4 spelers te skiën op verschillende pistes. Zo kun je bijvoorbeeld de moeilijke piste, genaamd Black Diamonds, onveilig maken of juist rustig op de heuvels skiën. Je kunt met je eigen Mii skiën of zelf aan de slag gaan met het aanpassen van je personage. Zo kun je brillen, ski's, stokken en kostuums beschikbaar maken door bepaalde pistes te voltooien.

avatar van Mega Man
Ik neem dus aan dat je niet verplicht bent om een Balance Board aan te schaffen. Ergens lijkt het me wel weer tof maar dan krijg je bij aanschaf ook gelijk Wii-Fit er bij. En dat hoeft dan weer niet vind ik. Family Ski lijkt me vooral leuks als variant van Wii-Sports (waar m'n broer een fan van is) en tegelijkertijd een alternatief op Snowboard Kids op de Nintendo 64.

avatar van Mega Man
Niet bepaald SSX Blur materiaal maar op z'n eigen manier zorgt Family Ski toch wel voor een sfeervolle ervaring. Het is zeker aan te raden om s'nachts te gaan skien want dan want dan crëeer je die zogeheete magische sfeer. En zelfs ik als core-gamer zijnde had best schik met deze casual game van Namco-Bandai. Bij nacht is de piste namelijk veel sfeervoller met bulderend vuurwerk, mooie verlichting, ijssculpturen, denderende wind tijdens het afdalen en natuurlijk het commentaar en de muziek dat ook echt klinkt alsof het van de piste vandaan komt. Wel leuk dat er tracks zijn te horen van o.a. Ridge Racer, Pac Man en R: Racing. Kortom: Family Ski is zeker een sfeervolle game waarin je even lekker geen verplichtingen hebt. En op dat gebied doet deze game het beter dan bijvoorbeeld Endless Ocean.

avatar van Jim Carrey
Maakt men hier gebruik van de Mii's ?

Jim Carrey schreef:
Maakt men hier gebruik van de Mii's ?

Jawel

avatar van Jim Carrey