menu

Kingdom Hearts II (2005)

Alternatieve titel: Kingdom Hearts II: Final Mix

mijn stem
4,27 (131)
131 stemmen

PC / PlayStation 2 / PlayStation 3 / PlayStation 4 / Xbox One
RPG / Action
single player

Ontwikkeld door Square Enix
Uitgegeven door Sony, Disney en Square Enix

In dit avontuur zoekt Sora verder naar zijn vrienden, Riku en Kairi. Daarvoor moet hij eerst Organization XIII vernietigen, een groep van de sterkste Nobodies die de andere Nobodies onder controle hebben.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=dpCli28dU_E

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat GamesMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe GamesMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
S.Hieltjes
Ik vind big-rigs over the road racing vermakelijker dan dit.. OMG wat een koekspel

4,5
Zeer sterke vervolg leuker dan deel 1.
Actie is heel leuk maar vindt donald duck en goofy nog steeds zwaar irritant.

avatar van Metalfist
Vannacht nog tot half5 aan het spelen geweest om het spel nu eindelijk eens uit te hebben. Deel 1 was net dat tikkeltje beter, de reaction commands maakten het hier soms wel erg simpel maar wat is dat in godsnaam met al die vervolgen? Birth By Sleep, Keyblade Wars, ... Wel lame dat Square zoveel vervolgen op zoveel verschillende consoles laat uitkomen.

Dr. Salvador
S.Hieltjes schreef:
Ik vind big-rigs over the road racing vermakelijker dan dit.. OMG wat een koekspelgatygun
deel een jaren geleden gekocht, nooit uitgespeelt of verder gekomen dan begin level. aangezien ik het te onduidelijk vondt wat er nu precies moest gebeuren. spel omgeruild voor wat nuttigers.

Echter na jaren spel weer is bekeken deel 1 dan wel te verstaan, en wat een enorm leuk iets zeg goed gedaan echt tof.

kingdom hearts 2 vondt ik gewoon te veel van het goede, te langdradig te veel gelul. etc etc. Het was nu precies wat ik niet zocht in het spel.

Het spel ging meer de kant op van final fantasy story lines, vandaar dat een hoop final fantasy gasten dit erg kunnen waarderen, slome story lijnen etc. Ik vondt het alleen echter knap irritant en overbodig voor zo'n spel. Echter moet je ze wel zien anders snap je er geen zak meer van.

Al met al vondt ik 1 leuker, 2 is meer voor een verdere final fantasy gast.

Echter snap ik ook niet waarom ze zoveel verschillende games op verschillende consoles release.

Na ja ik snap het wel natuurlijk, aangezien ze elk apparaat het spel tot de max willen gebruiken, aangezien disney ook in het spel zit. moet het dus ook voor meerdere platforms beschikbaar zijn.

Echter om nu 1 gba versie , 1 psp versie , 1 3ds versie, 2 ps2 versies te gaan maken vindt ik ook wat overdreven.

Maak gewoon 1 versie en release die voor elk iets. Waarom ze dit dus ook weer niet doen is puur verkopen. Waarom 2x game maken voor 2 consoles. Zodat mensen er maar 1 van kopen. Als je ook gewoon 2 verschillende games kan maken op 2 verschillende consoles, zodat mensen die echt fan zijn ze allebei wel kopen/spelen.

beetje jammer alleen.

avatar van LimeLou
4,5
gatygun schreef:

Maak gewoon 1 versie en release die voor elk iets. Waarom ze dit dus ook weer niet doen is puur verkopen. Waarom 2x game maken voor 2 consoles. Zodat mensen er maar 1 van kopen. Als je ook gewoon 2 verschillende games kan maken op 2 verschillende consoles, zodat mensen die echt fan zijn ze allebei wel kopen/spelen.

beetje jammer alleen.


Het is een gewoonte dat Square-Enix games uitbrengt voor meerdere consoles/handhelds.
Niet dat ik dat ook prettig vind, want dat laat alleen zien hoe erg die gasten uit zijn op het geld van gamers, en zoals jij al zei: het levert de gemiddelde fan niet veel op.

spelfreak
heb deze samen met final fantasy XII geckocht omdat ze ff 10 niet hadden XD wel leuk tot nu toe het start wel langzaam op en ik vind het nogal een rare game eerlijk gezegd ik ben ook nieuw in rpg's dus...

avatar van LimeLou
4,5
Wacht... Jij bent 13, he? Toen ik net zo uit was als jij in de zomervakantie van 2008 kocht ik in plaats van FFXII, FF10. Ik heb in precies dezelfde situatie als jij gezeten *krijgt flashback*.
Effe terzake: als je dit spel wilt begrijpen kan je beter eerst deel 1 uitspelen of tenminste info over het verhaal zoeken want anders is het echt helemaal onbegrijpelijk

spelfreak
njah de enige die ik nog kan proberen is game mania want bart smit krijgt ze niet meer binnen en intertoys heeft ze niet o ja je hebt ook nog toys r us xl

5,0
weet iemand wat over kingdom hearts 3:$?

avatar van Tsjo-Wi
4,0
joeyspo schreef:
weet iemand wat over kingdom hearts 3:$?

Het schijnt het vervolg te zijn op deel 2...

Sorry beetje flauw

5,0
dat snap ik ook wel. maaar ik bedoel waneer komt die uit enzo of ze al in de maak zijn

avatar van LimeLou
4,5
Mijn hemel!
Wat doet dit nou weer in de top 250

spelfreak
Kingdom hearts 2

ja.. natuurlijk geweldig uitziende game en geweldig vechtsysteem
maar toch ik kan dit niet blijven spelen na een uurtje maximaal moet ik stoppen want anders vind ik het gewoon saai worden het is te veel hetzelfde en de typishe disneyverhalen
voor de rest is het een geweldige game toch wel goed verhaal van nobody's ik kan het niet lager dan een 4 geven maar ook niet hoger van de ene kant is deze game gewoon geweldig en van de andere kant te veel herhaling enz.

toch nog een 4*

avatar van rockgamer
LimeLou schreef:
Mijn hemel!
Wat doet dit nou weer in de top 250


nummer 10 nog wel,

avatar van LimeLou
4,5
Ik vind het niet erg hoor Verdient de game wel. Ik had de game net uitgespeeld toen ik dat schreef en ik was waarschijnlijk ongesteld ofzo

avatar van rockgamer
en nu opeens nummer 2 ?

avatar van LimeLou
4,5
da's wel erg hoog, ja.

avatar van JustMike
LimeLou schreef:
Ik vind het niet erg hoor Verdient de game wel. Ik had de game net uitgespeeld toen ik dat schreef en ik was waarschijnlijk ongesteld ofzo

als je ongesteld was zou ik even de dokter ernaar laten kijken

avatar van LimeLou
4,5
Figuurlijk dan, he


5,0
een magisch ervaring om dit spel te mogen ervaring en na dit spel heb ik gelijk deeltje 1 aangeschafd,(helaas gemist)

Lang snapte ik het verhaal niet , maar toenik hem haast uit had, snapte ik de game alsnog.

De Sfeer in de game spreek mij het meest aan, zo kreeg ik een magisch gevoel toen ik al die bekende disney figuren over het beeld zag komen. Ook de Final Fantasy personage kwam je tegen, en dit versterkte mijn band met deze games. Het vechtsysteem was ook behoorlijke goed. En Grafisch heeft deze game zeker zijn charme, met recht een complete ervaring voor mij, En iedereen die van RPG's houd of juist niet , raad ik deze aan. Is simpel voor beginners maar ook leuk voor gevordende

avatar van Fonzzz002
4,5
Fonzzz002 (crew)
Deel 1 van Kingdom Hearts vond ik een verslavend leuke game. Kingdom Hearts II lijkt op bijna ieder gebied beter te zijn dan zijn voorganger, hoewel ik er vanuit een kritische blik redelijk wat minpunten voor zou kunnen noemen. De meest opmerkelijke verbetering bij Kingdom Hearts II is dat de besturing soepeler is: Sora beweegt een stuk vlotter, lock-on systeem vormt nergens een hinder, de vijanden zijn leuker om te bevechten en de game maakt het makkelijker speciale moves te gebruiken door allerlei handige shortcuts. Er zijn in Kingdom Hearts II een overweldigende hoeveelheid vijanden en boss battles om te bevechten, die ieder een andere techniek gebruiken. Regelmatig stijgen de personages levels waardoor ze nieuwe, handige vaardigheden leren om je techniek te kunnen aanpassen. Dit systeem zorgt ervoor dat met iedere wereld de gevechten vers en interessant bleven.

Naast de gameplay is ook de level design en de algehele kwaliteit van de graphics omhoog gegaan. Een probleem dat ik met deel 1 had is dat de levels leegjes en hoekig aanvoelde. Ditmaal zijn de levels een stuk levendiger vormgegeven en er zit aanzienlijk meer variatie in de stijlen van de werelden. Zoals je kunt verwachten geeft het Disney thema gelegenheid om veel verschillende soorten werelden te bezoeken. Zo kun je het ene moment door een cartoonisch level lopen, het andere moment door een semi-realistische wereld, Sora kan veranderen in een dier of er zit een andere verrassing voor je klaar. Ook de soundtrack laat zich wederom van een goede kant zien door ieder level een extra graad leven te geven. Soms bestaat de muziek uit melodielijnen van de betreffende Disneyfilm, of soms zijn het nummers die qua sfeer overheen komen met de setting van de film. Bv: de muziek van het Lion King level komt niet uit de film, maar het heeft de avontuurlijke, Afrikaanse sfeer die je zou associëren met The Lion King.
De hoogtepunten, voor mij, zijn de boss battles. Zij aan zij vechten met nostalgische Disney personages is één ding, maar het opnemen tegen nostalgische Disney vijanden in spectaculaire gevechten is iets anders. Bijna iedere boss heeft een andere techniek dan de andere en hier en daar konden sommige van deze gevechten pittig zijn. Voornamelijk de optionele gevechten kunnen een grote uitdaging vormen.

Zoals gezegd kan ik vanuit een kritiche blik redelijk wat minpunten opnoemen. Eén van de grootste zwaktes in Kingdom Hearts is het verhaal: het verkiest kwantiteit boven kwaliteit. De game lijkt geen moeite te doen de muziek, belichting of algehele structuur van bepaalde Disneyscenes mee te nemen in hun cutscenes. In plaats daarvan zijn de cutscenes meestal zwakke, korte imitaties ipv trouwe herbelevingen. Je vecht bijvoorbeeld samen met Jack Sparrow, op een bepaald punt in de game. Het idee klinkt gaaf en qua presentatie + gameplay zit het zeker goed in elkaar. Jack gedraagt zich echter niet als het komische personage wat ik van The Curse of the Black Pearl film ken. Waar zijn de gluiperige acties die hij tijdens gevechten uitvoert? Waar zijn leuke one-liners of gekke dronkenman's trekjes? Dit voelde niet als hetzelfde personage van de film, ondanks dat hij er indrukwekkend uitziet voor PS2 graphics en het level leuk is om te spelen. Ik had liever gewild dat ze een game van 10-20 uur maakte waarin ze volledig los gingen in het namaken van de films, dan dat de game 30-40 uur is terwijl ze op deze zwakke manier scenes imiteren. Naast de Disney scenes is het verhaal onnodig complex gemaakt: je krijgt met allerlei nieuwe personages te maken, onverklaarde gebeurtenissen of vreemde wendingen. Dit maakt het moeilijk om te volgen wat er precies gebeurd en naar mijn smaak had het narratief een stuk simpeler gemogen.
Kingdom Hearts II komt traag op gang door een uitgerekte opening waarin je veel mini-games moet doen en simpele gevechten moet houden, voordat je begint aan de reis van Sora. Ik raakte zo dusdanig verveeld tijdens de opening dat ik overwoog met de game te stoppen. Ik ben erg blij dat niet gedaan te hebben want de game waar de opening naar opbouwt is zeker de moeite waard, en de 3-5 uur die de opening kost om te spelen weegt in de 50+ uur die ik aan de volledige game kwijt was maar weinig. Toch moet ik bekennen hersendood te worden van al het grinden dat ik voor de optionele uitdagingen moest doen. Hoewel de extra boss battles erg goed zijn werd het hoge repetitieve gehalte van het grinden, rond dit punt, mij teveel. Deze bosses zijn echter optioneel; als je aan het hoofdverhaal genoeg hebt dan kun je deze zonder probleem negeren.

Kingdom Hearts II heeft zeker potentie voor een 5*: de gameplay is verslavend leuk, er zitten ijzersterke boss battles in, muziek is prachtig, graphics zijn van hoog niveau en het is leuk om een nostalgische reis af te leggen door de Disneywerelden. Het verhaal is echter ondermaats en onnodig lastig om te volgen, de intro is slecht en ik moest teveel grinden voor mijn smaak (althans: om op Proud Mode een kans te maken tegen de moeilijkste optionele bosses. Lingering Will lukt mij zelfs op level 99 niet). Als deze minpunten in Kingdom Hearts III verbeterd zijn dan zou die game een dikke 5* krijgen. Voor nu:

4,5* (voor de main story),
3,5* (voor de optionele bosses)

Dus een 4* in totaal

Gast
geplaatst: vandaag om 15:02 uur

geplaatst: vandaag om 15:02 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.