Ferrari Challenge: Trofeo Pirelli (2008)

Alternatieve titel: Ferrari Challenge: Trofeo Pirreli Deluxe

Nintendo Wii / PlayStation 2 / PlayStation 3
Racing
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Eutechnyx
Uitgegeven door System 3

Ferrari Challenge is een racesimulator die vijftig verschillende soorten Ferrari’s en vele beroemde racebanen bevat. Je kunt racen tegen vijftien menselijke of computergestuurde tegenstanders. Hoewel er bij die races maximaal twee verschillende Ferrari-modellen zich op hetzelfde moment op een racebaan kunnen bevinden, hoeft geen auto er hetzelfde uit te zien. Ferrari Challenge bevat namelijk de optie om het uiterlijk van je bolide helemaal naar eigen wens aan te passen. Zo kun je de kleur van je wagens aanpassen en allerlei verschillende logo’s erop plakken.

avatar van Nintendofreak
Lijkt mij niet echt de mooiste race game.
Maar dat is mijn mening natuurlijk.

Nintendofreak schreef:
Lijkt mij niet echt de mooiste race game.
Maar dat is mijn mening natuurlijk.

Ja dat is je eigen mening,maar ik geef je groot gelijk

avatar van ps3me
lijkt mij wel een vette game, als ze dat nou ook van aston of jaguar zouden maken dan is het toppie

avatar van Mega Man
Ik heb de Wii versie al binnen en na een aantal rondjes te hebben gereden viel het me op hoe fraai deze game nog oogt op de Wii. Nou is het nog net geen Gran Turismo kwaliteit en zelfs R: Racing op de Gamecube zag er op sommige vlakken wat strakker uit. Maar al met al ziet Ferrari Challenge er stukken beter uit dan de Need For Speed games op de Wii. Om maar te zwijgen van wanproducten als GT Pro Series en Cruis'n. Het enige wat grafisch een tikkeltje teleurstellend kan zijn is de achtergrond van het circuit dat vrij simpel en kaal oogt en de cockpit-view.

De wagen, het wegdek, de berm en de vangrails ogen dan weer aardig strak. Met de besturing is niks mis en qua opties ben ik ook wel tevreden gezien de beperkte mogelijkheden bij Excite Truck. Alhoewel, het is wel een schande dat Ferrari Challenge geen 2-player optie bevat. Verder kunnen de laadtijden soms vrij irritant zijn en dan met name wanneer je een andere wagen kiest. Kortom: Zoek je een wat serieuzere racer voor op de Wii dan is dit een zeer goede keuze. Als race-spel in het algemeen prefeer ik Excite Truck nog wel een stukje hoger boven deze.

Jacco011
De Wii is nou niet echt grafisch.
Neem een PS3 voor grafische games (is wel duurder)
Verder vind ik het spel wel leuk maar helaas multiplayer