My Hero (1986)

Alternatieve titel: Seishun Scandal

Arcade / Sega Master System

Ontwikkeld door Coreland
Uitgegeven door Sega

Stevens vriendin Remy wordt op straat ontvoerd door een bende. Al vechtend door de straten vol criminelen zet je de achtervolging in om haar terug te krijgen. Er is de mogelijkheid om een persoon te redden uit de klauwen van de bende en deze met jou mee te laten vechten. Aan het einde van ieder level moet je een baas verslaan om Remy terug te krijgen.

neo (crew)
Dit was nog zo'n 'ingebouwde' game voor de Sega naast titels als Alex Kidd in Miracle World. My Hero was een zeer fijne beat em up sidescrolling game. Geweldig waren die idiote 'bokkensprongen die je met je figuurtje maakte, zo heerlijk knullig.

avatar van PC.ENGINE.FAN
1,0
Zeg maar gerust "pokkesprong".

My Hero was een van de eerste spellen voor de Sega Master System, het kwam oorspronkelijk van de veel goedkopere Sega My Card en die slechts een capaciteit had van 32K. Dat was erg weinig, vergeleken met een normale rom-grootte van een SMS game 1MEG(abit) of 2MEG dat ze destijds "megapower" noemden. Het resultaat is duidelijk terug te zien, een groene kleur voor bijna alles, hetzelfde liedje voor alle levels, één zelfde level daar waar de arcade drie verschillende levels had (met een ninja en een soort aap uit de toekomst), gerecyclede graphics van Alex Kidd (die spugende kikker) en zo kan ik eigenlijk nog wel even doorgaan. "Die persoon die je kunt redden en die dan met je meevecht" zit ook al helemaal niet in deze 32k versie. Echt erg cheap, zeker voor een spel dat tot aan de vroege jaren negentig nog voor vijftig gulden werd verkocht.

Het spel was ook niet uit te spelen. De levels herhaalden zich totdat al je levens op waren, wat sneller gebeurde dan dat je game over kunt zeggen.