De Blob (2008)

Apple iOS / Nintendo Wii / PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Switch
Platform / Puzzle

Ontwikkeld door Blue Tongue
Uitgegeven door THQ en THQ Nordic

Jij bestuurt een verfbal en rolt daarmee door een toekomstige stad. Onderweg kun je verfmannetjes absorberen en daarmee groter worden of van kleur veranderen. De bedoeling is om alle gebouwen te verven door met de bal er overheen te rollen. Daarnaast kun je ook bomen, auto's en de grond van kleur voorzien. Verder kun je in De Blob proberen muntjes te verzamelen.

avatar van jaspertje3
Komisch spel. Komt voort uit een schoolproject van een paar studenten.
Gratis download op deze website

avatar van Tha)Sven
Dit ken ik al ergens van als ik het zo hoor? Van de Playstation of Nintendo.

jaspertje3 schreef:
Komisch spel. Komt voort uit een schoolproject van een paar studenten.
Gratis download op deze website

Het spel voor de Wii en DS, uit Australië, is wel geïnspireerd door het Utrechtse schoolproject, maar wordt volgens mij toch echt iets anders. De PC-versie kan daarom beter apart worden toegevoegd, als ie al toegestaan wordt.

Verder is het een geweldig leuk concept, dat me wel doet denken aan Katamari Damacy. Méér van dit soort spellen, graag!

In het begin denk je echt: wat is dit. Maar als je een tijdje bent gestopt wil je snel weer verder spelen. Dit kan natuurlijk gezien worden als een nadeel of voordeel. Het doel is eigenlijk vrij slecht, maar het is leuk om te spelen. Multiplayer is ook erg leuk.

(tis trouwens wel erg makkelijk)

avatar van Cassevis
1,5
Een slecht spel. HEt is heel eentonig de hele tijd gebouwen verven. Je moet er maar van houden.

avatar van wolly

rockgamer schreef:

joh....
joh

avatar van SilverGun
Eenvoudig te begrijpen, eenvoudig te besturen maar toch een groot gevoel van voldoening gevend. Het heeft een bepaalde aantrekkingskracht om ieder hoekje en gaatje van de fictieve stad een kleurtje te geven. De sterke art-direction (de aankleding van de stad en vormgeving van het hoofdfiguurtje is herkenbaar uit duizenden), hoge productiewaarden (één van de weinige tot in de puntjes verzorgde en afgewerkte niet-Nintendo games op de Wii) en geslaagde humor (de tussenfilmpjes met de autoritaire zwarte figuurtjes en de slimme verwijzingen naar serieuze zaken uit de echte wereld) zijn de kers op de slagroom.

avatar van jerom1234
Lijkt me wel leuk!

SouthParkFan
Och,niet slecht. Leuk voor een regenachtige dag.