Maple Story (2003)

online

Ontwikkeld door Wizet
Uitgegeven door Nexon, Shanda, Gamania en Asiasoft

In deze MMORPG begin je als een nobody. Naarmate je meer traint kan je een job kiezen zoals krijger, magiër, boogschutter of dief. Neem talloze onderzoeken aan, versla je vijanden, join een gilde en werk jezelf naar de top.

avatar van Hadouken
Na al die tijd staat hij er dan eindelijk, de game waar ik een beetje een haat-liefde verhouding mee heb.

Het is al weer een jaartje geleden dat ik het speelde, maar het was best een leuke tijd. Samen met een paar vrienden de Maple wereld verkennen. Ik vond het stijltje enorm leuk en ook de manier waarop je je character kon kleden en de items die je kon kopen ( helaas tegen echt geld). Leuke muziek, leuke quests, enorme feelgood sfeer.

Helaas waren er de laatste tijd heel erg veel cheaters. Er leek niks aan gedaan te worden en soms stonden er wel tien cheaters op een rij alle items in de wereld naar zich toe te trekken, als een magneet als het ware. Al snel ging de lol er dus af. Ook lijkt de leeftijd vaak gemiddeld een jaar of vijftien, en dan voel ik me toch wat te oud.

Ik had trouwens twee characters; Wolverino, level 22(?), Archer en Hadouken, level 29, Warrior. Weet het niet zeker meer. Zoals te zien ben ik dan nog ook niet echt ver gekomen, vooral omdat het grinden op den duur wat ging vervelen bij mij. Heb er simpelweg het geduld niet voor. Misschien dat ik over een tijdje me weer aan de game waag, want mijn broertje speelt het nog steeds. Hij is level 125 en zei dat de cheaters nu grotendeels zijn verdwenen.

alleen de private servers zijn leuk omdat dit spel geen doel heeft,
nouja, geen doel.. dat spel z'n doel is om een heel hoog level te bereiken en dat duurt heel lang, bijvoorbeeld : als je het hoogste niveau wil bereiken hou dan maar rekening met 5 jaar omdat het zo langzaam gaat
daarom speel je het spel het beste op private servers, niet dat ik ze speel maar mijn vriend speelt ze, ik vind het een beetje een flauw spel omdat het eigenlijk geen doel heeft zoals ik al zei( ja, een beetje levelen, wat een doel man..)

avatar van Teh_Pwnerer
S.Hieltjes schreef:
alleen de private servers zijn leuk omdat dit spel geen doel heeft,

Helemaal mee eens

Maple zuigt... Super Smash Bros. Brawl is gewoon kontschop

avatar van Hadouken
WTF heeft SSBB met Maple te maken?

avatar van Bahamut Zero
Is inderdaad wel een hele magere reden om Maple 0,5* te geven

avatar van systemless
Gewoon een 5. Ik vind deze game nog steeds KICKASS.
Speelt lekker snel, genoeg te doen, awesome skills.

ben 3 jaar geleden begonnen en geen moment aan gedacht om er mee te stoppen.

dat de game 2D is maakt het zo leuk.

avatar van TonyTHorror
Maplestory, ongeveer 4jaar geleden heb ik het ontdekt en sindsdien heb ik er ontzettend veel tijd in verloren.
Waarom? ik weet het antwoord daarop niet zo snel.

Allereerst is het stijltje geniaal, kiddy graphics en makkelijk op te pakken maar toch erg diepgaande gameplay.
Het 2D gegeven was voor toen ontzettend speciaal, extra knap dus dat ze een wereld hebben gecreeërd die levendig aanvoelt en groots.
De verschillende klassen stellen niet zo veel voor, met laatst de piratejob erbij waren er voorheen slechts 4 soorten waaruit je kon kiezen, de bekende warrior, mage, thief & bowman.
Ieder met een 2e, 3e en 4e job.

Maar die 4e job is niet haalbaar voor de normale gamers, deze game is een echte grind-game, uren trainen om een level omhoog te gaan.
Dat is echt het enige minpunt voor mij, het duurt zo lang.
Gelukkig kregen we toen de private servers, OdinMS bv, met z'n 8keer exp was die nog steeds zwaar maar al een stuk toegankelijker.
Helaas is het overgrotedeel van de servers nu bar en bar slecht.
En ben ik er mee nu helemaal mee gestopt.

Maple is een heerlijke MMORPG die voor mij erg speciaal is.

avatar van Penrue
Top, heb de beta nog gespeeld (heb ook de Mark of the Beta) en begin nu dus aan mijn 4/4.5ste jaar. Niet dat ik geen pauzes heb gehad ertussen, ik heb bijvoorbeeld afgelopen half jaar niet gespeeld.

Maar Nexon is aan het verbeteren, inderdaad was er een hele tijd enorm veel last van hackers, maar nu zie ik ze nooit meer. Gelukkig.

Echt een aanrader!

MelleFTW schreef:
Maple zuigt... Super Smash Bros. Brawl is gewoon kontschop

als dat kontschop is dan ben ik heilig, dat spel is ook niet alles hoor.

TonyTHorror schreef:
Waarom? ik weet het antwoord daarop niet zo snel.

Ieder met een 2e, 3e en 4e job.

Dat is echt het enige minpunt voor mij, het duurt zo lang.
Helaas is het overgrotedeel van de servers nu bar en bar slecht.
En ben ik er mee nu helemaal mee gestopt.

Maple is een heerlijke MMORPG die voor mij erg speciaal is.

Ieder zijn smaak maar dit is echt het zelfde voor mij als een drol in een wc-pot, je hoort het elke dag in je omgeving maar je denkt, wat moet ik er nou mee?

Verder klopt mijn 0.5 niet meer, en is het best wel een aardig spelletje waar ik af en toe ook wel is naar wil neigen,,
verder niet te vergeten dat mijn accounts nu verprutst zijn door een update, waar je vliegende hulpjes krijgt, dat irriteert mij mateloos.

avatar van TonyTHorror
In wat voor'n zin kan dat je account nou verpesten?
Ben deze vakantie weer eens begonnen na lange tijd niet meer, nu in de europese server. Die hulpjes maken geen verschil als je al een account hebt die hoog zit. Ze kunnen je goed helpen op lage levels (Waar zoiezo nu veel bij geholpen word..) maar op hogere levels zijn ze niet bruikbaar (Niet sterk genoeg etc..).

1,5
slechtste rpg die ik heb gespeeld gwn zo saai en gay achtig

avatar van FelixTheCat
Ik vind het een leuk spel. ik speel EMS. Er komen diverse jobs bij en er zijn momenteel al 5 chars gemaxed op EMS. De zesde komt eraan. Het is dan wel niet 3D maar er zitten wel leuke dingen in. Voor kinderen leuk.

1,0
ik ben een enorme rpg fan maar gadver wat is dit slecht zeg bijna slechter dan runescape maar ik heb het zowieso niet echt met die online computer games maar had er wel wat van verwacht maar nee zonde had een leuk spel kunnen zijn

avatar van fabblwaps
Echt een schijtspel dit, ben zelf op lvl 8 ofzo al gestopt, maar zag m'n broertje het wel vaak spelen. Je zit gewoon de hele tijd maar wat te springen en op attack te bashen om zo 100.000 vijanden te killen en één level omhoog te gaan.

avatar van jellecomicgek72
2,0
Saai spel, verveelt erg snel. Het enige wat je doet is op je muis rammen in de hoop dat je wat lui raakt. Vond het niet bijzonder.

avatar van TonyTHorror
Muis Hoe the fuck heb jij je controls ingesteld .

Ben trouwens wel benieuwd hoe lang je gespeeld hebt, op een paar uur kun je een mmorpg nooit beoordelen, je ervaart pas hoe bijzonder een spel is wanneer je er tijd in steekt (of in dit geval moeite voor neemt).

avatar van jellecomicgek72
2,0
Een week en toen was ik het zat.

avatar van PoisonBoy
Muis rammen? Jou controls zijn dood

avatar van baafeurus
dit lijkt me wel een leuk spel om eens te proberen, gratis toch?

avatar van TonyTHorror
Gratis ja. Je kunt er wel geld aan uitgeven, maar dat is dan voor speciale kleding e.d...eigenlijk zoals elke MMO dat wel heeft.

avatar van baafeurus
kan je het gewoon op de site van Maple Story downloaden?

avatar van TonyTHorror
Ja gewoon via de officiële site, maar dan moet je wel de Europese hebben, niet Global (die is nu alleen voor Amerika en Canada).

0,5
Dit is serieus de slechtste game die er ooit is gemaakt. Ik adviseer je om nooit aan deze game te beginnen. Het enige waar het spel om draait is anderen te bedriegen. Voor de rest is het natuurlijk ook een heel erg nutteloos spel. Steeds als je een level omhoog bent kan je eigenlijk nog niks. Ik heb zelf ervaring. Ik heb een nightlord (NLRichard666) en een bishop(1337Richard) gemaakt dus ik heb alle ervaring. Dus vooral NIET aan dit spel beginnen. Je wordt er alleen maar chagrijnig van in plaats van blij wat een spel hoort te doen

avatar van DarkFunnyThing
Deze game is nu echt heel erg veranderd mischien hebben jullie nu andere meningen erover de meeste maps zijn nu ook heel erg anders ik herkende hellemaal niks meer O_O