Darksiders (2010)
Alternatieve titel: Darksiders: Warmastered Edition
PlayStation 3 / Xbox 360 / PC / PlayStation 4 / Xbox One / Nintendo Wii U / Nintendo Switch / PlayStation 5 / Xbox Series X/S
Ontwikkeld door Vigil
Uitgegeven door THQ, Buka, Nordic en THQ Nordic
De Zevende Zegel is gebroken, het laatste oordeel over de mensheid is nabij. War, de jongste en meest eervolle van de Vier Ruiters van de Apocalyps, reist naar de Aarde om samen met zijn broers Death, Strife en zus Fury het vonnis over de mensheid te voltrekken. Maar eenmaal aangekomen kan hij zijn broers en zus nergens vinden. Het bevel lijkt nooit te zijn gegeven, de Zevende Zegel is nog intact. War wordt beschuldigd van het vroegtijdig uitsterven van de mensheid, hij is onteerd en gestript van al zijn krachten. Maar dat stopt hem niet, War is vastberaden om niet alleen zijn onschuld te bewijzen, maar om de waarheid te achterhalen en de schuldigen te straffen.
- vanaf dinsdag 19 mei te koop voor de PlayStation 5
- vanaf dinsdag 19 mei te koop voor de Xbox Series X/S
Dit spel mag nog niet in de schaduw van GOW staan. Alleen de cameravoering al en het af en toe stilstaan van het spel. Nee, beter kijken, maar kennelijk heb je daar moeite mee.
Ik zie het anders GOW had al behoorlijk wat bagage om deel 3 te maken tot wat het nu is. Darksider is staat pas aan het begin en de game is nu al goed. Als er een deel 2 komt, moet eigenlijk zeggen zodra deel 2 er is, denk ik dat alle oneffenheden eruit zijn gehaald en zeker kan wedijveren met GOW. Ik denk dat het zelfs voorbij streeft. Ik heb echt enorme verrouwen in de potentie van de game.
En dat ben ik nu weer niet me je eens. GOW staat vanaf deel 1 als een huis en heeft dat blijven te behouden tot en met deel 3. Zelfs op de PSP leverde GOW een onwaarschijnlijke hit op. Dat neemt niet weg dat ik Darksiders ook een goed spel vind, maar qua cameravoering is het spel slordig te noemen. Wel prachtige cartoon-achtige graphics. Ik heb er in ieder geen spijt van dit ik het gekocht heb!!

Allereerst moet ik de verhaallijn een compliment geven omdat ik deze goed vind uitgewerkt. Het spel heeft geen hoge verslavingsfactor (gelukkig), maar het is wel een heerlijk spel om te spelen en je wil het steeds verder spelen. Ook de gevechten zijn mooi weergeven en er zijn genoeg uitdagingen om je een weg te banen in het spel. Neem nou een voorbeeld aan de puzzels die in dit spel tevoorschijn komen, ze zijn moeilijk en erg leuk. Sommige vrienden vonden ze irritant maar naar mijn mening zijn TE makkelijke puzzels ook niet leuk, op een gegeven moment is er geen uitdaging meer aan en dat is juist wat je zoekt in een spel zoals deze.
Van personages tot muziek tot uitdagende puzzels, het spel is een aanrader en ik bekroon het dan ook met een keurige 4*.
Het genre actie/avontuur is goed gekozen, ik ben altijd fan van dit soort genres, ook Uncharted was heerlijk maar ook Darksiders laat zien dat het wel degelijk avontuur in zich heeft. Het verhaal (zoals ik al eerder schreef) is leuk en dan heb ik het nog geeneens over het einde

Vermakelijk en zeker de moeite waard om te kopen.
een deel 2 zou mooi zijn

Hij heeft ook een heerlijke speelduur naar het schijnt, eerste indrukken zullen
volgen.

Nu 11 euro bij de mediamarkt! Heb hem gisteren gehaald.
Shit ik heb voor 25 gehaald
.Maar spel speelt erg lekker en ziet er gelikt uit.
Ben volkomen verrast door deze game.
Veel plezier ermee Svv Ying
, deze game is een toppertje.
Aankomende week zeker opstartenHeb echter nog nooit iets vergelijkbaars gespeeld volgens mij
Geloof me, de game is echt met heel veel andere games te vergelijken. De game leent dingetjes van talloze games en voegt het samen tot een vermakelijk geheel, maar echt origineel en verrassend wordt het nergens.

Ben benieuwd

EDIT: Dat van die graphics neem ik terug

Deze game doet gewoon heel weinig fout en speelt erg lekker weg. Tijdens de launch is Darksiders een beetje aan me voorbij gegaan maar ik ben blij dat ik hem voor die 12 euro heb meegenomen van de Mediamarkt. Zit zo rond de 4*
Zo dacht ik in het begin ook, maar na 6 uurtjes verveelde ik me echt dood.
Hopelijk zal het je beter bevallen.

Zit ook zo rond een 4 te bedenken. En ik denk dat dit nog wel een beetje het begin het spel is??

Haha ben bij het zelfde stuk SvV_Ying, en zou eigenlijk hetzelfde over zeggen.

Nou laten we zeggen kwart, maar je moet nog behoorlijk te gaan.
De game begint wel te vervelen na een tijdje moet ik zeggen.
Een echt pluspunt is dat je tijdens het spelen geleidelijk aan steeds andere en betere wapens, upgrades en items krijgt waardoor nieuwe gameplay mogelijk is. Dit nodigt steeds uit om nog even door te spelen. Daarnaast kent de singleplayer een uitstekende lengte. Zo een 15 tot 20 uur kun je er wel mee bezig zijn en dan kan je ook nog de map verkennen op zoek naar upgrades, souls en andere dingen.
Een zeer positieve ervaring dus en voor die 12 euro die het spel nu kost bij Mediamarkt zeker een aanrader voor iedereen. 4*