menu

SimCity 4 (2003)

mijn stem
3,57 (107)
107 stemmen

Macintosh / PC
Simulation
single player

Ontwikkeld door Maxis
Uitgegeven door Electronic Arts

Je hebt de taak om een hele stad vanaf de grond op te bouwen. Maar je macht gaat verder dan bouwen. Je bent de baas over alles, van budgetten tot bulldozers, van belastingen tot blikseminslagen. Kortom, je hebt meer controle dan ooit.

zoeken in:
4,0
polopolo150 schreef:
aardig.. maar.. niet perfect..

verveelt snel, dus je bent snel geneigd om helemaal overnieuw te beginnen met je stad..

als je dat een paar keer al hebt gedaan.. dan komt de vraag in je op van "waar doe ik dit voor"... en dat is meestal het moment waar je het spel verwjidert van je PC.


Als je een stad herbouwt is toch de bedoeiling om ze nog beter te krijgen denk ik en winst maak ik altijd rap
Zo kan je over elke game dan denken waarom speel ik het, vind dit een beetje rara uitleg

5,0
Dit spel was geweldig. Alleen nu die zo vaak crasht op me pc, speel ik het niet meer. Maar goed, 10 euro is ook niet echt duur, dus niet zo erg.

Ik vond het wel jammer dat er erg veel miste, zelfs met de add ons die je ervoor had zoals NAM. Maar goed, het is een leuk spel geweest.

Mhh. Jammer genoeg was de vervolgversie nog erger. En nu komt gelukkig CitiesXL:)

avatar van polopolo150
3,5
Dead01 schreef:
(quote)


Als je een stad herbouwt is toch de bedoeiling om ze nog beter te krijgen denk ik en winst maak ik altijd rap
Zo kan je over elke game dan denken waarom speel ik het, vind dit een beetje rara uitleg

Vindt ik niet.

Natuurlijk probeer ik om de stad groot te maken, en beter te maken dan alle andere vorige keren, en je fouten van de vorige keren te verbeteren...

Maar als je deze spel, en andere RTS spellen als Roller Coaster Tycoon voor 4 dagen non-stop speelt... dan kom je gewoon automatisch in zo'n sfeer van "waarom speel ik dit spel nou weer? Als ik iets veel beters en leukers kan doen".
Het is niet dat Simcity 4 slecht is ofzo, maar als je iedere keer dezelfde dingen doet, iedere keer dezelfde dingen tegenkomt. (de politie staking, te veel herrie, mensen zeuren om straatafval, etc)

En als je dan eindelijk de perfecte stad hebt... heb je er gewoon niks aan... het enigste wat je kan doen, is chaos zaaien, en de stad exploderen waar je in de achtergrond mensen hoort gillen van de angst.

Ik begrijp dat sommige mensen het leuk vinden om dagen, weken, maanden of zelfs jaren aan één RTS spel te spelen... ik ken mensen die alleen maar The Sims 2 speelt, voor jaren. Zelf kan ik maar een paar dagen volhouden.
Maar bij race of avontuur spellen heb ik die gevoel niet... aangezien omgevingen, en opdrachten veranderen.. dus je doet iets anders... of je doet hetzelfde in een andere omgeving. In Simcity 4 is zobeetje alles maar in 1 omgeving, wat vaak hetzelfde eruit ziet (als je niet de standaard maps neemt), dat hoort ook in een sandbox spel... maar... het verveelt voor mij.

avatar van Blueyed
4,5
Erg goed spel,

Alle steden zijn in connectie met elkaar via weg, spoor en vliegveld. Mensen uit het ene stad kunnen forenzen naar andere gebieden.
Bijvoorbeeld: Je vult een stads op met handel en woongebieden. De mensen uit die stad kunnen werken in een stad met veel industrie.
Zo heb ik centrale snelwegen. Die geconnect zijn met 3 andere steden en ze zijn gewoon overbelast (10000+ auto's) en dan heb ik het nog niet over het aantal bussen (4000+)

Als je het spel begrijpt is het spel helemaal niet moeilijk en zijn er zelfs wolkenkrabbers mogelijk, de luxe huizen rijzen uit de grond
, heb je zo'n €10.000-, winst en alle voorzieningen genoeg aanwezig.

4,5*

avatar van gukker
5,0
De beste uit de serie omdat ie lekker moeilijk is.

avatar van JustMike
2,5
ik vond eigenlijk alleen de rampen leuk, (vooral om berlijn te vernietigen).

avatar van andnino
3,5
Ik vind de volgende punten nogal tegenvallen hier:

1. Openbaar vervoer werkt voor geen meter. Ik las ergens dat sims alleen het OV pakken wanneer dit óp de autoroute naar het werk ligt (en dus niet berekenen wat de kórtste route is). Nu had ik laatst een metro- en een busstation langs mijn drukst bereden hoofdweg, gebruikt nog stééds niemand het!?

2. Wanneer je stad stroomtekort of watertekort heeft, is het vaak niet duidelijk of dit nou door je hoeveelheid voorzieningen, je efficientie of de vervuiling komt. Kortom: heb je een keer beperkt budget wat leegloopt doordát je al vier waterzuiveringsinstallaties hebt staan, staat nog steeds je stad droog terwijl je adviseurs maar blijven zeuren dat het door de vervuiling komt!?

3. Mensen die van jouw subsidie afhankelijk zjin (leraren, ziekenhuispersoneel) protesteren al bij de minste of geringste budgetverlaging, en wanneer je ze wel hun zin geeft kost het je klauwen met geld (wat je misschien wel kunt compenseren, maar dan nog).

4. Controls voelen niet lekker/interface niet overzichtelijk. Heen en weer bewegen gaat tergend langzaam, ik kan veel opties die ik zoek (spelopties, maar ook stadopties) niet vinden, wanneer je opzij beweegt met de camera en er komt een bericht op blijft je scherm bewegen tot je je op de rand van je spelwereld bevindt.

4,0
Ik begrijp sommig commentaar niet zo goed. Er zit zeker wel humor in, heb al een aantal keren dubbel gelegen om hoe de advisors sommige problemen op tafel leggen, erg leuk gedaan.

De moeilijkheid vind ik wel meevallen. Op easy is het in ieder geval prima te doen als je gewoon let op wat voor problemen er zijn, waar de bevolking om vraagt en geen gekke dingen doet.

En als je 'waar doe ik het voor' denkt, kan je beter helemaal stoppen met gamen.

Ik vind het zelf erg leuk, maar het is wel jammer dat er toch wat beperkingen zijn. Rush Hour maakt wel wat beter, maar toch mis ik dingen die wel in Simcity 2000 zaten, zoals het aanleggen van tunnels. Dat vond ik een behoorlijk gemis. Ook zijn er in Simcity 5 allerlei uitbreidingen bijgekomen waarvan het me fantastisch lijkt om die uit te proberen, maar doordat 5 zelf zo veel slechter is dan 4 is er eigenlijk geen combinatie van de beste dingen uit beide games.
Het wachten is op een opvolger die zowel Simcity 4 als Simcity 5 overtreft.

Gast
geplaatst: vandaag om 20:24 uur

geplaatst: vandaag om 20:24 uur

Let op: In verband met copyright is het op GamesMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.