Might and Magic VI: The Mandate of Heaven (1998)

RPG / Adventure

Ontwikkeld door New World
Uitgegeven door 3DO en Ubisoft

Sheltem (uit Might and Magic I t/m V) is voorgoed verslagen, maar er dreigt een nieuw gevaar. De oude oorlog tussen de Ancients en een ras genaamd de Kreegans, heeft zich uitgebreidt naar nabijgelegen planeten. Op één van deze planeten ligt het continent Enroth wat geregeerd wordt door de Ironfist dynastie. De koning van Enroth word vermist en zijn “Mandate of Heaven” is schijnbaar voorgoed verloren. Enroth word aangevallen door een groep demonen en een nieuwe groep avonturiers moet hen bevechten. De vier speelbare karakters komen uit de stad Sweet Water, die is aangevallen en overgenomen door de demonen. Falagar, een magiër, hielp de vier helden te ontsnappen door ze naar de stad New Sorpigal te teleporteren. Vanuit die stad doen de helden ervaring op en leren nieuwe vaardigheden om de demonen te bevechten.

Legan
Met dit deel begon bij mij de MM ervaring. Een leuke game met uitstekende gameplay, redelijke graphics en ditto geluid. Enigszins buggy en met de standaard domme AI, maar wat dat betreft is het anno 2008 niet veel beter gesteld.

Toch had het echt appeal doordat het één van de eerste in zijn soort was waarin je eigenlijk kon doen wat je wilde. Er zat een verhaal in en natuurlijk een main missie, maar er waren zoveel sub-quests dan je kon doen en laten wat je wilde en in je eigen tempo. Dat was wat het voor mij deed. Een gigantische wereld stond voor je open en niemand was de baas over wat je deed. Lineaire games zijn niet aan mij besteedt maar dit soort des te meer.