Jade Empire (2005)

Xbox / PC / Macintosh / Apple iOS / Android
Action / RPG

Ontwikkeld door BioWare
Uitgegeven door Microsoft, 2K en Aspyr

In de oude, mysterieuze wereld van Jade Empire train je onder het toeziend oog van je meester en maak je je de machtige Oosterse vechtkunst en mystieke krachten eigen. Reis de wereld rond, van de ruige bergen van het Land of Howling Spirits tot de weelderige tuinen van de Imperial City. Neem het op tegen machtige menselijke en bovenmenselijke vijanden. Ontdek de duisterste geheimen van de wereld. Alleen als je de beroemde vechtstijlen beheerst en de machtigste vijanden weet te verslaan, verdien jij de positie van meester in de Oosterste vechtkunst in de wereld van Jade Empire.

avatar van Deftones_JP
Ik heb de game inmiddels uitgespeeld. Ik snap dat de hard-core rpg'er deze game niet helemaal digt. Het is eigenlijk een goed fightergame in een uitstekende rpg wereld. De verschillende stijlen zijn leuk maar je hoeft op het gemiddelde niveau lang niet alles uit de kast te halen om te winnen. Je kan je het best specialiseren in een aantal stijlen en dan komt het wel goed. Dat neemt echter niet weg dat ik me uitstekend vermaakt heb met deze game. De wereld en de setting zijn prachtig en er zijn zat manieren om deze game te spelen. Uitstekende game dus voor mijn type gamer.

gamelord
Lekkere zooi is dit zeg...wil ik Jade Empire doen is de game in het duits ingesproken . Even kijken of ik hem morgen kan omruilen voor de engelse versie die ik zag staan...kreeg zowat een hartstilstand...ook een hekel aan die top-films in het duits.

avatar van yoshimitsu
gamelord schreef:

Heb je hem al voor het Engels?

Is heel leuk spel vind ik. Ik kende het zelf niet zo goed toen ik het kocht en ik speel ook niet veel rpg dus mijn verwachtingen waren niet zo hoog. Ik had de limited edition, waarbij je dan een extra personage krijgt, een nieuwe combat stijl, making of video, aantal demos en nog een paar dingen ofz.
Weet iemand toruwens of ze nog een deel 2 gaan maken? Ik hoor al heel lang van wel maar schiet niet echt op denk ik.

avatar van LimeLou

Bioware heeft niks aangekondigd, maar nog niet zo lang geleden liepen er een aantal geruchten rond dat ze inderdaad met een vervolg bezig waren.

Kan me eigenlijk niet zo vinden in de kritiek op deze game. Heerlijke actie-RPG met een groots verhaal, een heerlijke sfeer en prachtig prachtig. De combat bevat wat simplistische strategische elementjes, maar aangezien meer diepgang zou ten koste gaan van het directe karakter ben ik er tevreden mee. Als totaalpakket werkt het combat-systeem bevredigend. Deze meer actie-gerichte kant waar Bioware de laatste jaren naar toe is gegaan lijkt toch de toekomt van RPG-games te worden en dat is een ontwikkeling die ik alleen maar toe kan juichen. 4,5 *

avatar van JustMike
Momenteel gratis te downloaden bij Origin.

avatar van DarthSolidKevin
Ik heb heel wat games van Bioware gespeeld, maar Jade Empire is er altijd tussendoor geschoten. Vandaag heb ik hem na zo'n 22 uur uitgespeeld en het woord dat ik zou omschrijven voor de game is 'oké'. Naar mijn mening komt het verhaal nooit echt lekker van de grond en blijft het allemaal wat vlak. Denk dat dit ook te maken heeft met het feit dat men in het begin er constant op zit te hameren dat je zo ontzettend belangrijk bent en een grote toekomst te wachten staat. Niet echt een incentive om je aan je personage te binden als hij of zij zo extreem belangrijk wordt gemaakt.

Ik was zelf niet zo'n fan van de gameplay, maar het was goed genoeg om het nog enigszins interessant te houden. Ik had ook niet zoveel met de bondgenoten die je in je reis verzameld. Er zaten wat leuke dialogen bij, maar er was niet echt iemand die eruit sprong voor mij. Ik heb de game dan ook zonder romance uitgespeeld. De 'plottwist' die Bioware in de game heeft gegooid, kwam ook een beetje uit het niets voor mij. Ik denk dat ze weer een KOTOR'tje wilde hebben. Daar zijn ze, wat mij betreft, niet in geslaagd.

Jade Empire is een prima game, maar echt geweldig wordt het nooit. Als je een liefhebber bent van Bioware RPG's zou ik hem zeker een kans geven. Anders verwijs ik je liever door naar het superieure Knights of the Old Repbulic of de Mass Effect trilogie. 3,5*