The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006)
4,12
(344)
PC / PlayStation 3 / Xbox 360
Ontwikkeld door Bethesda
Uitgegeven door Bethesda en 2K
Keizer Uriel Septim VII probeert met zijn bodyguards te ontsnappen aan zijn belagers. De vluchtroute van de keizer gaat toevallig via de cel waarin jij gevangen zit. Je vlucht met hen mee en bent getuige van de moord op de keizer. Voor zijn dood heeft hij echter het lot van de wereld in jouw handen gelegd. Hij heeft je de Amulet of Kings gegeven. Deze moet je bij de troonopvolger zien te krijgen om de invasie vanuit Oblivion te stoppen en de wereld te redden.
- nummer 147 in de top 250
geplaatst: 11 augustus 2007, 00:09 uur
Het leukste vind ik Oblivion als ik als magiër door het leven ga. Het geeft enorm veel voldoening als je met een überfireball je tegenstanders weg kan blazen. Er zijn ook ontzettend veel spells waardoor het ook lang interessant blijft. Je kan er in ieder geval lang mee experimenteren, zeker als je zelf spells kan maken.
Mijn personage waar ik recentelijk mee gespeeld heb, een Altmer met The Apprentice als Birthsign, heeft nu ook 100% spell absorption (leve de Sigil Stones). Geen spell kan me dus raken en elke keer als dat gebeurd krijg ik er weer magicka bij. Heel handig
. Het nadeel zijn wel de lagere levels. Je hebt dan al best krachtige destruction spells maar sommige tegenstanders hebben al wel reflect magicka waardoor je dus wel eens plotseling het loodje kan leggen aangezien de Altmer van nature al minder tegen magicka kunnen en ook The Apprentice een nogal nadelige weakness to magicka heeft, 100% maar liefst.

geplaatst: 11 augustus 2007, 16:45 uur
Vergeten we alchemy niet? Met die skill kun je ook ontzettend lang mee bezig zijn. Alle ingredienten zoeken en potions maken
Ik vind mooie momenten als je op een heuvel of berg aan het lopen bent met je paardje in een glanzende armor en je uit kunt kijken over een heel grote wereld
dat maakte echt indruk op me en ik had echt het gevoel dat ik opgezogen was in een andere wereld waar zoveel geheimen zijn
Het is al heerlijk om er over te praten

Het is al heerlijk om er over te praten

geplaatst: 11 augustus 2007, 16:57 uur
Ik vind alchemy alleen nuttig om een 5 multiplier te halen als ik mijn intelligence wil upgraden. Je kan namelijk gemakkelijk erg veel ingrediënten vinden en je hebt er ook erg snel een skill point bij door het maken van wat brouwsels. De potions zelf vind ik meestal niet zo nuttig aangezien er vrijwel niets bij zit wat je met een degelijke spell niet kan bereiken. En dat laatste kost veel minder moeite.
Waarschijnlijk wel nuttig voor een boogschutter personage voor de poison effects, maar die heb ik nog geen aangemaakt.
geplaatst: 11 augustus 2007, 17:27 uur
BoordAppel schreef:
Klopt ik heb me ook wezenloos gestort op Alchemy, maar ik liep op een gegeven moment alleen maar met eindeloos veel potions op zak die ik niet gebruikte, wederom een element aan oblivion wat niet geweldig is uitgewerkt. Idd de game ziet er schitterend uit, maar ik ben nu weer begonnen aan morrowind en dat voelt gewoon veel beter qua gameplay.
geplaatst: 11 augustus 2007, 18:13 uur
Nou wat ik heel irritant vind is dat als je in je inventory onderaan moet zijn bij je misc items dat je dan eerst voorbij ALLE sleutels moet scrollen ..
Maarja, het is op het moment de beste game van de xbox 360 en PS 3 volgens de gemiddeldes van gamerankings dan

geplaatst: 11 augustus 2007, 18:36 uur
Tha)Sven schreef:

Het probleem van Oblivion is als je het voor het eerst ziet je zoiets heb van WOW!! Dit is te gek, alleen als je het spel langer gaat spelen en de gameplay en rules meer gaat begrijpen het steeds minder wordt. Toen de eerste recenties van Oblivion dan ook verschenen waren ze ronduit lovend omdat de recensisten ditzelfde beleefde. Daarnaast is het op de consoles natuurlijk al snel erg goed aangezien er vrijwel geen RPGs van dit caliber op zijn, en een meerderheid van de Console gamers nog nooit zo'n soort game hebben gespeeld. PC gamers zijn zoiezo wat kritischer omdat we nu eenmaal meer verwend zijn met een lange lijst aan uitstekende RPGs.
Dat gezegd hebbend is Oblivion natuurlijk geen slecht spel, het is een schitterende game maar mooie graphics zijn bij mij zwaar ondergeschikt aan gameplay. Het staat niet in mijn top 10 RPGs in ieder geval.
geplaatst: 11 augustus 2007, 19:28 uur
Tha)Sven schreef:

Helaas is de interface wel gericht op de consolegebruiker met al die belachelijk grote pictogrammen. Gelukkig zijn er erg veel mods verschenen die het een stuk overzichtelijker maken.
Dat is trouwens de ultieme Elder Scrolls bron. Alles wat je nodig zou kunnen hebben kan je daar vinden. Check de sectie Unofficial Mods waardoor je game ervaring nog beter zal zijn.
geplaatst: 13 augustus 2007, 00:13 uur
Klopt, deze site staat in mijn favorieten. Alle info over Oblivion is daar te vinden. Heb er enorm veel aan gehad tot nu toe.
geplaatst: 13 augustus 2007, 19:29 uur
Ja die site ken ik wel
Heb hem niet echt nodig gehad bij Oblivion maar bij Morrowind wel gebruikt voor interessante dingen te ontdekken

geplaatst: 13 augustus 2007, 20:45 uur
Erg goede site inderdaad, gebruik hem ook erg vaak, echt alle informatie die je kunt bedenken staat daar.
geplaatst: 22 augustus 2007, 13:34 uur
Briljant spel hier heb ik me ook lang mee vermaakt.
goeie sfeer Graphics en gameplay.
alleen ik heb de laatste tijd problemen met huge laadtijden.
goeie sfeer Graphics en gameplay.
alleen ik heb de laatste tijd problemen met huge laadtijden.
geplaatst: 22 augustus 2007, 13:41 uur
Erg toffe game. Heb me hier aardig wat uren/dagen mee vermaakt. Kan soms wat langzaam aanvoelen, en de NPC's zijn soms wel erg stijf. Verder zit er de game er prachtig uit en het enige nadeel aan deze game zijn, de soms erg lange, laadtijden.
geplaatst: 22 augustus 2007, 15:38 uur
Speel je op Pc of Xbox 360? Want op de xbox 360 kan het misschien liggen aan een fout bij saves of zoiets was het. Om dit te verhelpen moet je bij het opstarten van het spel (dacht ik) de a knop indrukken totdat je bij het hoofdmenu bent. Nu zal de game een stuk sneller laden

geplaatst: 22 augustus 2007, 15:39 uur
Ik speel het op de PS3, weinig op aan te merken tot dusver.
geplaatst: 22 augustus 2007, 15:43 uur
Klopt dat op de PS3 het laden een stuk minder is , het spel wordt op de Harddisk gezet en dus is het laden 2 x zo snel.
geplaatst: 22 augustus 2007, 16:07 uur
Tha)Sven schreef:

Klopt. Maar het is soms erg irritant als even snel iets wil doen voor een quest of whatever. Je transport naar een andere stad, laadtijden, je loopt een gebouw in, laadtijden enz.
geplaatst: 22 augustus 2007, 16:43 uur
Het was bij mij even wennen na Morrowind, maar na een tijdje viel het me niet eens meer op. En btw even iets snel doen in Oblivion vind ik een grote zonde. Want dit spel moet je juist lekker op je gemak spelen en genoeg tijd voor nemen

geplaatst: 22 augustus 2007, 17:29 uur
Tha)Sven schreef:

Tuurlijk. Maar als je nou voor een quest helemaal naar de andere kant Cyrodiil moet reizen dan neem ik meestal fast-travel ipv van mijn Paint Horse.
geplaatst: 22 augustus 2007, 18:28 uur
Shadowmere met een fortify speed 100 pts spell is ook erg leuk. Je paard gaat dan zo ontzettend snel dat je het niet meer bij kan houden. Ziet er ook erg grappig uit omdat de graphics er niet echt op berekend zijn dat je paard zo belachelijk snel gaat
Maar die laadtijden zijn wel vreemd. Op de PC zijn de laadtijden geniaal, zelfs op een oudere PC met minder geheugen.

geplaatst: 22 augustus 2007, 19:41 uur
Zoals ik al zei.. op de xbox zijn die lange laadtijden zo te verhelpen
En ik haat juist die fast travel.. het maakt de game het makkelijk soms. Ik vind het verdwalen in de bossen enz in Morrowind het leukste onderhand
Zo krijg je echt het gevoel dat je een reis moet ondernemen.

geplaatst: 22 augustus 2007, 20:35 uur
Dat is inderdaad wel leuk maar als je voor de tigste keer dezelfde reis moet ondernemen gaat het wel heel erg vervelend worden. De fast travel is een enorme verbetering ten opzichte van Morrowind. Je hoeft hem natuurlijk ook niet te gebruiken.
geplaatst: 23 augustus 2007, 12:18 uur
Zoals ik al zei.. op de xbox zijn die lange laadtijden zo te verhelpen
Zo krijg je echt het gevoel dat je een reis moet ondernemen.
Zoals ik al zei.. op de xbox zijn die lange laadtijden zo te verhelpen

dat dacht ik eerst ook totdat ik om de paar kilometer van mijn paard af moest voor een oblivion gate.
geplaatst: 23 augustus 2007, 13:41 uur
Ja oke de fast travel heeft wel zijn voordelen, ik heb ook een grote hekel aan die irritante Oblivion Gates. De monsters zijn opzich wel goed af te schudden, maar je kan gewoon niets meer in de buurt van de Gates .. Erg jammer btw, dat de gates zo liniear zijn.
Na 3 gates had ik het eigenlijk wel gezien.
Na 3 gates had ik het eigenlijk wel gezien.
geplaatst: 23 augustus 2007, 14:16 uur
Er zijn geloof ik negen verschillende Oblivion gates die (op enkele quest gerelateerde gates na) random gegenereerd worden. De werelden buiten die torens zijn niet zo lineair, je hebt vaak verschillende manieren om de toren te bereiken. Die torens heb je na drie keer inderdaad wel gezien maar dan is het meer een kwestie van een goede invisible of chameleon spell en zo snel mogelijk naar boven rennen
. Die sigil stones wil je namelijk wel hebben.

geplaatst: 24 augustus 2007, 16:27 uur
geplaatst: 24 augustus 2007, 19:55 uur
Chilll .. ik heb helaas alleen maar een full Daedric Armor set met allemaal constant effect fortify attribute

geplaatst: 24 augustus 2007, 20:05 uur
Ik haat die Oblivion Planes ! Vorige keer had ik een Lock Pick nodig maar ik had hem niet bij me, vrij boven aan in de toren, dus weer helemaal terug. Lock Picks halen, proberen het slot te breken, lukt niet, nog een keer, lukt eindelijk weer wel. Heeft me toch 15 minuten gekost !
geplaatst: 24 augustus 2007, 20:28 uur
Dan moet je ook de Skeleton Key hebben
Is een reward van een Deadric Quest. Dan heb je in feite oneindige lock picks en je security skill krijgt nog eens een bonus van 40 !!

geplaatst: 24 augustus 2007, 20:41 uur
Weet ik, die kan niet breken. Maar je moet daar minimaal level 10 voor zijn geloof ik.
geplaatst: 25 augustus 2007, 16:33 uur
Geniaal die skeleton key, heb em gisteren gelijk ff bemachtigd, kan nu elk slot openen. Gewoon op automatisch (blijven) klikken, en omdat de sleutel niet kan breken, gaat elk slot open. Jammer dat ik er niet eerder achter was gekomen.
Ik heb trouwens nog een vraag: Is het ook mogelijk om enchantment items zoals bijv. het Umbra zwaard, onbeperkt te kunnen gebruiken zonder het telkens opnieuw op te moeten laden? Normaal gaat dit namelijk met soulgems, of varla stones, maar die raken op..