Blade of Darkness (2001)

Alternatieve titels: Severance: Blade of Darkness | Blade: The Edge of Darkness

PC / Nintendo Switch / PlayStation 4 / PlayStation 5 / Xbox One / Xbox Series X/S
single player / online (verschilt per platform)

Ontwikkeld door Rebel Act
Uitgegeven door Codemasters en QubicGames

Monsters duiken op in het land en verspreiden angst en terreur. Jouw taak is om de monsters tegen te houden. Vind het heilige zwaard en versla het kwaad. Speel als één van de vier helden, een barbaar, ridder, dwerg of amazone. Ze hebben allemaal hun eigen specialiteiten, zoals snelheid of brute kracht. Probeer die specialiteiten te benutten in de strijd en versla het kwaad.

avatar van Tha)Sven
Eén van de beste actie adventure games die ik ooit gespeeld heb.
De vier klassen waren allemaal redelijk interessant, met de barbaar als absoluut hoogtepunt. Er zitten inderdaad een aantal RPG elementen in, maar dat is bijvoorbeeld (nóg) een stuk minder dan in Mass Efffect.

Het verhaal was redelijk cool, maar kwam natuurlijk op het simpele doel neer om het kwaad te vernietigen. De monsters en de actie, daar moest deze game het van hebben. Het design van de monsters was prachtig en soms pauzeerde ik even om naar mijn tegenstander verblufd te kijken.
De actie was bruut en je kon van allerlei wapens gebruiken. Mijn favoriet was een zwaard van twee meter lang
Al met al een titel die bijvoorbeeld iedere Zelda fan ook moet proberen, want dit is een toppertje.

avatar van hitman
Wow wat weinig stemmen op deze toch bijzondere game.
Ik probeer al lange tijd ergens verder te komen.
Dat is in een kasteel geloof ik, wel heb ik het allang niet meer gespeeld.

Vandaag pas achtergekomen dat deze blijkbaar ook een recente port heeft gehad naar de Switch. Ook hier weer - aardig - het is namelijk een game waar ik destijds een hele tijd mee heb gespeeld maar nooit het einde van heb gezien. Toch ook wel een beetje een vergeten pareltje.