Review: Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots
Tijd geleden uitgespeeld en hier even een review want die ontbrak nog. Allereerst wil ik zeggen dat dit mijn eerste MGS game was die ik echt veel gespeeld hebt. Jij speelt opnieuw Solid Snake (die in deze game oud en grijs is) met maar één doel het uitschakelen van aartsvijand Liquid Ocelot.
Ik wil beginnen met de gameplay. Het sluipen werkt goed. Je hebt verschillende soorten camouflage die je kunt toepassen, dus voor de stealth. Handig voor verschillende gebieden. Ik weet niet precies hoeveel wapens je hebt maar je kunt er dacht ik een stuk of 8 bij je dragen. Wat ik erg irritant soms vind is dat het spel voor 60% ongeveer uit cutscenes bestaat. Dus het verhaal is erg belangrijk in deze game. Af en toe komen er wel 3 cutscenes na elkaar en ik heb vaak ook geen zin om dat allemaal te bekijken.
Dan wil ik even komen op de AI, en die is vaak niet al te best. Voorbeeld: Je sluipt langs iemand, hij ziet je (er komt dan een vraagteken boven z'n hoofd te staan) je gaat dood liggen en hij ziet je niet en loopt weer verder. Erg slecht.
De wapens schieten erg goed maar ik gebruikte voornamelijk het verdovingspistool om gasten te verdoven want soms had ik de neiging om de 'Rambo' uit te gaan hangen, wat dus eigenlijk niet te bedoeling is. Want als je eenmaal echt gaat knallen komen gasten echt van alle kanten dus dat deed ik alleen in noodsituaties!
De Graphics zijn erg mooi. Voor 2008 was dit echt het beste wat je kunt krijgen op een console qua Graphics en anno 2010 ziet het er nog steeds prachtig uit.
Er zit ook een Multiplayer in MGS4 die ik eerlijkgezegd niet echt veel heb gespeeld. Heb het destijds 2 keer samen met War-Ultima (van GM) gespeeld en echt bijzonder was het allemaal niet want in de MP is de stealth compleet verdwenen en komt het echt op schieten aan. Dit vond ik erg jammer want ik dacht de MP echt héél goed was maar helaas.
Eindbeoordeling:
Gameplay: Veel stealth (uiterraad) Verhaal wordt verteld door middel van veel cutscene's (die ik niet altijd even intressant vond om te zien) Wel oppassen dat je MGS4 niet als een shooter gaat spelen want dat heeft geen zin. AI is niet altijd even goed.
Graphics: Prachtige Graphics, zelfs nu nog. Niks op aan te merken.
Geluid: Wapens klinken goed. Alles schiet zoals het hoort te schieten. Ook een vet deuntje als vijanden je betrappen
Houdbaarheidsdatum: Zo'n 25 á 30 ongeveer om de singelplayer uit te spelen. Daarna kun je nog wat lol beleven aan de multiplayer maar of je daar zin in hebt is vraag 2.
Conclusie: Metal Gear Solid 4 is een goede game met wat mankementen. De AI is niet erg goed en je moet je niet aan de grote hoeveelheid cutscenes storen. Dan is MGS4 een leuke game.