Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)
Alternatieve titel: Metal Gear Solid 4
PlayStation 3
Ontwikkeld door Kojima
Uitgegeven door Konami
Deze Metal Gear speelt zich een aantal jaar na het "Manhattan Incident" af. In deze huidige periode is de wereld compleet veranderd en spelen de militaire krachten een grote rol. Ook is er een grote vraag naar 'private military companies' (PMC's). De vijf grootste pmc's vallen onder één bedrijf, Outer Heaven en wordt bestuurd door Liquid Ocelot. De militaire kracht van Outer Heaven is gelijk aan het leger van de Verenigde Staten en ze zijn van plan om een aanval te lanceren. De wereld moet nu worden gered door Solid Snake door diverse missies in het Midden Oosten, Zuid Amerika en Oost Europa uit te voeren.
- nummer 93 in de top 250
Dat lijkt me sterk, de licentierechten van de PS3 worden nml doorbelast op de games, daarom zijn ze zo bezopen duur (rond de 70/80 euro).
70 80 euro is wel heel erg duur om een game tekopen en zelf leg ik nooit zoveel op voor een game dat is gewoon overdreven.
En wat jij zegt klopt voor geen meter.
Deze game zal hooguit 65euro kosten.
En de game komt 12 Juni uit dus meestal zijn de games dan ook de eerste week goedkoper rond de 50 a 55 euro.
Gran Turismo kan je voor 38euro kopen in de winkel.
Release van GTA kon je de game ook voor 38 euro kopen.
Metal Gear Solid 4 zal gewoon de eerste week rond de 50 euro kosten.
Tegenwoordig zijn de games niet zo duur gewoon even rondkijken en je hebt de game paar tientjes goedkoper en ja als je het later koop heb je kans dat je de volle mep betaalt.
En wat jij zegt klopt voor geen meter.
Deze game zal hooguit 65euro kosten.
Gran Turismo kan je voor 38euro kopen in de winkel.
Release van GTA kon je de game ook voor 38 euro kopen.
Metal Gear Solid 4 zal gewoon de eerste week rond de 50 euro kosten.
Het is altijd opletten geblazen als je een spel wilt aanschaffen, sowieso!
Tip aan Zanderinos: Speel eerst even het spel uit en geef dan je stem, beetje lomp om na een paar uurtjes spelen al meteen een 5 te geven.
Ik ben vanmiddag met dit deel begonnen en vind het weer helemaal geweldig. De setting is weer totaal anders maar die Metal Gear Solid vibe blijf je de hele tijd voelen. De graphics zien er ook weer schitterend uit, en Snake is onlangs zijn leeftijd nog steeds een grote held. Ik ga gauw verder spelen!
Maar het zag er voor kort wel heel erg mooi uit.
De gameplay zag er ook heel netjes uit en over de besturing heb ik ook niet echt teklagen.
Als ik met de game wat verder ben geef ik me cijfer.
Wazzup!
Daarom reserveer ik ook games niet meer,want tegenwoordig betaal je 10 euro en op de release betaal je dan 55 euro.
Wat ik heb geleerd is nooit een game reserveren je bent altijd duurder uit netals met de gta release bijna elke winkel was het toch wel paar tientjes goedkoper bijv Bijenkorf,V&D daar was gta 4 38 euro en overal hadden ze er genoeg van een tekort zal er komende jaar toch niet sprake zijn ja misschien met de kerst enzo.
Het is gewoon oppassen geblazen.
- Het beeld en geluid zijn super. Zeker op HD ziet het er onwijs vet uit. Het geluid (zeker met wat extra boxen) is ook fantastisch.
- De filmpjes zien er ook weer erg gelikt uit, wat eigenlijk bij elk deel wel het geval is. Overigens zijn ze voorlopig allemaal niet eens zo heel lang.
- Dat je de camera nu kunt draaien is echt een verademing vergeleken met de vorig delen (ook al had dat ook wel zn charme).
- Wat is snake een zielige oude man geworden. De scene in het begin op die begraafplaats wanneer ie vraagt naar zn ziekte gaf echt even een brok in mn keel.
- De lokatie vind ik persoonlijk erg gaaf. Ik hou wel van die midden oosten, zanderige gebieden. Sowieso zit de omgeving goed in elkaar met genoeg plekken om langs te sluipen en je te verstoppen. Ik weet niet naar wat voor gebieden Snake nog meer gaat in dit deel maar voorlopig vind ik het al geslaagd.
- Ik mocht al vrij snel met een echt geweer aan de gang wat in de vorige delen echt niet zo snel gebeurde. Na een kwartier was ik toch al flink aan het knallen en ik heb het gevoel dat dit deel meer op actie gericht gaat zijn, wat mij betreft zeker niet erg is.
- Dat pak, dat zich aanpast aan de kleur van jouw omgeving als je even stilstaat, is echt cool. Wat een verademing met deel 3, waar je eerst door veertig menutjes moest gaan om de juiste camouflage te selecteren. Maar ja, dat was een andere tijd.
- Dat kleine robotje is grappig......
- De in game actie is ook erg vet. Overal gebeurt wel wat en je hoort overal kogels en bommen inslaan. Beste moment was dat ik achter een raam liep en die ramen helemaal naar de tyfus werden geschoten terwijl ook rebellen weg doken voor rondvliegend glas. Anyway, je moet het gewoon zelf spelen, ik kan het niet zo goed uit leggen .
Voorlopig ben ik dus zeer positief en ik heb erg zin om morgen verder te spelen.
Nu ongeveer een uurtje gespeeld en de volgende dingen vallen me op:
- Dat kleine robotje is grappig......
Want met gamekings daarom kijk ik gamekings niet meer zijn die boris van dat snake loopt als of tie net uit bed komt ?:s
Oja en dit is absoluut niet de Europese Packshot, verander dit aub.
Bijvoorbeeld Wie zijn de patriots nou precies? Werd me nog niet helemaal duidelijk. en als Liquid ocelot juist wou dat JD werd vernietigd i.p.v. het systeem over te nemen, waarom maakte hij het Solid Snake zo moeilijk? En Big Boss, wat hij vertelde over Zero, van 0 naar 100, wat bedoelde hij daar precies mee? Het ging allemaal zo snel, maar moet ik concluderen dat Snake, Big Boss, The Boss, Ocelot, Liquid en Solidius eigenlijk allemaal van The Patriots af wouden? Dus eigenlijk nooit vijanden van elkaar waren? Waarom al die strijd dan onderling?
Echt een minpunt wil ik het verhaal niet noemen, eerder een pluspunt. Alleen is het soms best lastig allemaal in je hoofd op een rij te krijgen en het te snappen allemaal. Zeker voor mensen die met dit spel voor het eerst de wereld van MGS4 ingaan.
De graphics zijn bizar mooi, de overgang tussen cut-scenes en ingame is fenomenaal. Geen verschil. Qua besturing werkt het allemaal prima, geen klachten. De gameplay is echt super, veel afwisseling, spanning en vette actie. Wapens zijn er in overvloed, nog nooit zoveel wapens gezien volgens mij in een game. Ook de typische MGS humor is weer volop aanwezig. Wat ik het sterkste punt vond van de game was het gevoel van nostalgie wat het soms oproept. Niet enkel door de flashbacks, maar ook door het zeer sfeervolle en herkenbare Shadow Moses stuk. Ik kreeg gewoon kippevel om door de bekende en verlaten omgeving te lopen van Metal Gear Solid op de PSX.
Wat kan ik nog meer zeggen? MGS4 is een fantastische ervaring die je niet meer zult vergeten. Een echte mijlpaal in de geschiedenis van games. En mag zich trots naast GTA4 plaatsen op het voetstuk met de titel Game van het Jaar
Pluspunten :
+ Graphics
+ Gameplay vol actie, spanning met een flinke dosis Stealth
Meerdere mogelijkheden om je doel te bereiken, veel afwisseling en een prachtig level vol Nostalgie
+ Prachtig verhaal vol verrassingen en emoties
+ Goede Replay waarde
+ Veel wapens en Gadgets
Minpunten :
- Laatste aflevering met onze held Snake
***** sterren voor deze knaller!! Kon ik maar 6 * geven
Tja en als ik de (lovende) video review bekijk op gamespot zie ik toch echt dezelfde dingen die ik ook in andere games zie (splinter cell b.v.) Graphics vind ik altijd weinig boeien, want over 10 jaar is het ook weer verouderd, goede graphics maken geen goed spel. Vind de score wederom overdreven. Vraag me af of Gamespot ineens grotere belangen heeft bij de PS3, vind ze maar weinig kritisch de laatste tijd. Nogmaals een ingewikkeld of niet te volgen verhaal als minpunt betekend naar mijn idee dat je dus nooit op 5* of op een 10 uit kan komen.
Ga gewoon eerst die game spelen voordat je weer met commentaar komt. Qua presentatie, en dan heb ik het over cutscenes, voice-acting, geluidseffecten, muziek, graphics etc, is dit gewoon de beste game die ik ooit ben tegengekomen. Het voelt gewoon de hele tijd alsof je naar een spectaculaire film zit te kijken of een film zit te spelen, alleen dan wel een bovengemiddeld goede film. In die zin vind ik dit wel echt een revolutionaire game, als je ziet hoe ver de game industrie gegroeid is met deze game.
Maar dan heb ik het dus niet over de gameplay zelf, want die is voor het grootste deel hetzelfde gebleven sinds het vorige deel, alleen iets meer geperfectioneerd. Alleen dat super uitgebreide wapensysteem is een grote vernieuwing van de gameplay, net als de oorlogsituaties waar je in terecht komt en het camerastandpunt. Maar sowieso was de gameplay van Metal Gear Solid altijd al heel goed.
Het verhaal is inderdaad ingewikkeld maar toch zeker wel te volgen als je een beetje weet wat er in de voorgaande delen gebeurd is. Maar zelfs al zou je geen hol begrijpen van het uitgebreide verhaal, dan nog valt er meer dan genoeg te genieten van de cutscenes, omdat ze zo subliem geregisseerd zijn.
Als je het mij vraagt is die 10 van gamespot volkomen terecht.
Het viel mij ook al op. gamespot strooit een beetje met 10-en en vooral bij games van grote ontwikkelaars, volgens mij is gs niet meer zo 'objectief" en ze hebben mijn geloofwaardigheid verloren toen ze die reviewer ontsloegen omdat hij te critisch was.
Aan de andere kant, ben ik misschien te skepisch
De overstap van ps2 - ps3 groter en revolutionairder moeten zijn dan de overstap van ps1 naar ps 2. Ik hoop nog steeds dat dit geen media hype was, en kan men met de neext-gen echt grensverleggende ontwikkelingen en gamplay en story lines in games voegen, waardoor het begrijpelijk is dat een site als gamespot 2 tienen geeft binnen een half jaar. .
Laten we hopen dat het het laatste is.
Toch denk ik wel dat dit echt een vet spel is, maar heb helaas geen ps3, anders stond deze zeker op mijn verlanglijst.
Kijk dat wist ik niet, maar verklaard een hoop, Gamespot was echt mijn heilige gamesite, ik kocht blindelings iets als ze er positief over waren. Die tijd is nu echt voorbij. Toch klopt het niet die 10-en, als je historisch kijkt hebben mega games als Baldur´s Gate en Half Life ook geen 10 gehad en dat zijn games die een enorme impact hebben gehad op de gaming scene, ik moet dat van MGS 4 nog maar zien.
Ik probeer niet de game af te kraken want ik zou hem heel graag eens willen spelen, ik ben er van overtuigd dat het best een schitterende game is (ik bezit alleen geen PS3) maar ik baal een beetje van het ongenuanceerde 5*-en gestrooi zoals ik al aangaaf.
De Metal Gear reeks is voor mij een heel speciale reeks, eentje die ik al jaren volg(sinds 2003, toen ondekte in MGS1) en ik heb er een sterke band mee. Veel mensen zien games als een leuk tijdverdrijf en leuk om je even bezig te houden, en vaak geef ik die mensen ook groot gelijk. Veel games zijn namenlijk ook niet meer dan dat, leuke vormen van vermaak en plezier, maar bij Metal Gear is dat anders. Metal Gear is een reeks te vergelijken met Final Fantasy, games die laten zien dat je(als je echt wilt)meer van een game kan maken dan zomaar tijdverdrijf. Die reeksen(en nog andere ook trouwens) laten zien dat het mogelijk is om games tot kunst te verheffen net als dat met films of boeken zo is en dat de ontwikkelaars van die games net zo goed artiesten of kunstenaars zijn als schrijvers of film regiseurs.
Laten we er geen doekjes om winden, de gameplay van MGS4 is redelijk ouderwets en soms erg omslachtig. De ingame wapen- en item menus zijn onhandig en zo zijn er nog wel meer dingen, maar je moet serieus niet goed snik zijn om de game daar op af te maken. Het verhaal, de sfeer, de emoties, de relaties tussen de personages(of die de speler heeft met hen), dat is wat de reeks zo goed maakt en zoveel respect bracht. Vooral na Metal Gear Solid 2 waren er enorm veel vragen (over The Patriots bijv.) en Hideo Kojima weet ze op een geniale manier te beantwoorden. Zoals in elk deel uit de reeks begint het verhaal kalmpjes en zonder grote plotwendingen maar hoe verder je komt en hoe meer bekende(of nieuwe) personages je tegenkomt hoe verder het plot zich ontwikkelt. Tot het uiteindelijk met een enorme plottwist eindigt. vooral vanaf Act 3 is het verhaal echt enorm sterk en overtreft het zelfs de verhalen van de vorige delen(wat heel wat zegt).
Ik heb al een heleboel games gespeeld de afgelopen jaren, en ook een heleboel enorm echt goeie. De vorige delen van de MGS reeks, de games uit de Final Fantasy reeks, games als ICO of Mafia. Stuk voor stuk geweldige games, maar Metal Gear Solid 4 overtreft ze allemaal. Het is simpelweg de beste game die ik ooit heb gespeeld in de afgelopen 9 á 10 jaar.
Het is dat ik geen 6 kan geven maar anders was mischien zelfs dat nog te laag geweest.
Ik heb de eerste 3 delen niet gespeeld, mis ik veel als ik gelijk dit spel haal? Of moet ik de andere 3 delen ook kennen om dit spel te snappe?
Zodra ik tijd had heb ik de game gespeelt en dat heb ik ook gedaan.
En wat is deze game vet er zit diepgang in en het verhaal is af en toe moeilijk tebegrijpen,maar dat geeft niet.
Wat me opviel waren de Graphics echt te mooi voor woorden.
De gameplay vondt ik toch wel iets aan de trage kant waardoor het toch iets te langzaam gaat.
Ik ga de spel rustig uitspelen en daarna me uitleg geven.
En het krijgt een plaatsje in me top 10.
5,0 gewoon verdient.