Metal Gear Solid 4: Guns of the Patriots (2008)

Alternatieve titel: Metal Gear Solid 4

PlayStation 3

Ontwikkeld door Kojima
Uitgegeven door Konami

Deze Metal Gear speelt zich een aantal jaar na het "Manhattan Incident" af. In deze huidige periode is de wereld compleet veranderd en spelen de militaire krachten een grote rol. Ook is er een grote vraag naar 'private military companies' (PMC's). De vijf grootste pmc's vallen onder één bedrijf, Outer Heaven en wordt bestuurd door Liquid Ocelot. De militaire kracht van Outer Heaven is gelijk aan het leger van de Verenigde Staten en ze zijn van plan om een aanval te lanceren. De wereld moet nu worden gered door Solid Snake door diverse missies in het Midden Oosten, Zuid Amerika en Oost Europa uit te voeren.

avatar van aryan
FrK. schreef:

Wordt zeer vette game dit, heb al wat trailers gezien

ik heb nog geen officiele cover kunnen vinden (ik denk ook niet dat die al uit is). Als je een betere cover hebt kun je die zelf toevoegen (dmv de corrigeer functie)

avatar van FrK.
Heb net gameplaybeelden gezien het zag er heel vet uit, filmpje duurde ook nog eens 15 min.

Filmpje kan je hier bekijken:

gerwinf
FrK. schreef:

Heb een nieuwe cover opgestuurd, even wachten dus

gerwinf schreef:

Heb een nieuwe cover opgestuurd, even wachten dus

Ah OK

avatar van FrK.
Volgens Insidegamer.nl is dit niet de juiste cover, aangezien zij een andere gebruiken

%%%%%%
Is deze game niet van Konami

avatar van Foetsj_NL
Jawel, maar van het dochterbedrijf Kojima, allemaal één pot nat.

avatar van Iron Rose
Die nieuwe trailer (zie insidegamer) ziet er echt vet uit. Veel bekenden weer. Voor de mensen die de trailer hebben gezien: denken jullie ook dat die rookie soldaat Raiden is?

Overigens wel jammer dat dit de laatste MGS game wordt.

avatar van Foetsj_NL
Dat is nog niet zeker, het is de laatste MGS game van Hideo Kojima, volgens hem mocht het bedrijf verder gaan met de MGS serie.

Foetsj_NL schreef:

Maar ja, Kojima heeft zo'n grote invloed gehad op de MGS series. Het is gewoon zijn kindje.

avatar van Foetsj_NL
Ja inderdaad, dus zouden ze dan nog wel zo goed kunnen worden vraag je je af.

avatar van Deftones_JP
Bij gamekings werd dit helemaal afgezeken trouwens. Ik moet wel zeggen dat de preview door Boris werd gedaan. Je kan het nog op de website kijken waarschijnlijk.

avatar van gemaster
Boris gaf deeltje 1 anders ooit een 9,8, dus hij is wel fan.

avatar van Deftones_JP
Dat deel 1 super was staat buiten kijf maar daarom kan hij deel 4 toch wel anders waarderen? Deel 2 was ook al een stuk minder. Dus goede vorige delen bieden geen garantie voor de toekomst.

Deftones_JP schreef:

Deel 2 was echt wel goed hoor en misschien een klein beetje minder omdat deel 1 zo geniaal was.

avatar van Iron Rose
Voor mensen die niet meer weten hoe het precies allemaal zit:

avatar van LeidseHoodie
Iron Rose schreef:

Raiden is die Ninja.
Maar waarschijnlijk weet je dat al, want er is nu al meer info bekend
Het getuigd toch van lef dat ze telkens een succesvolle formule wijzigen, op zoek naar iets nieuws. Na twee delen die praktisch hetzelfe waren eerst de jungle en nu midden in de oorlog als onpartijdige soldaat.

shadowmaster100
ik ben een grote mgs fan, maar van de fgameplay filmpjes wordt ik er niet blij van,camera is wel verbeterd maar de vage actie en de teleurstellende graphics zijn de hype niet waard.

maar met MGS weet je het nooit,want misschien hebben we maar 10 procent van de game gezien, wie weet.

avatar van danny
Mag ik vragen wie er gestemd heeft aangezien die pas over een dikke maand uit komt?
En anders mag je mij je geheim wel vertellen waar je em gekocht heb,want ik keek gamekings en daar werd er gezegd dat er nog aan gewerkt werd!!

avatar van aryan
Een goede eerste review
MGS4 review

shadowmaster100 schreef:

Wat is er nu weer mis met de graphics De game ziet er retestrak uit man.

avatar van rpger
Game ziet er zeker interessant uit, maar de gameplay wijkt zo te zien niet vreselijk af van wat we al in veel andere spellen hebben gezien als Splinter Cell & Crysis, het lijkt er alleen op dat deze game diverse elementen samenbrengt. Jammer dat er voor de (zo te zien zeer lineare) chaotische oorlog setting is gekozen, eveneens iets wat we al in veel spellen hebben gezien (Call of Duty, Medal of Honor etc.). Ik las trouwens iets over 2/3de gameplay 1/3de filmpjes? Dat is niet voor de ongeduldige onder ons.

De reviews zeggen dat je typische MGS sfeer kunt verwachten evenals typische MGS plotwendingen, gameplay enz.... de fan weet wat hem dus te wachten staat, gewoon halen dus

avatar van rpger
Ik ben dan ook geen fan, ik heb alleen deel 2 gespeeld en vond het niet slecht, maar ook niet geweldig.

avatar van Tsjo-Wi
Nou ja deel 2 had ook tering veel filmpjes en gesprekken, dus dan weet je wel een beetje wat je moet verwachten. Het zal met dit deel misschien nog iets erger zijn omdat het verhaal alsmaar groter en complexer wordt. Overigens maak ik me echt geen zorgen over de gameplay of de setting, het is Metal Gear Solid, en dan weet je dat het een unieke en onvergetelijke ervaring wordt. Dit wordt sowieso een blinde aanschaf voor mij.

Ik heb het spel niet eens geresserveerd.
Maar de Mediamarkt zal er we genoeg hebben.
Overigens gaat de game misschien rond de 50 euro kosten.
Mensen die deze spel nooit hebben gespeelt schaf het aan dit is een game die je moet beleven.
Je moet wel veel geduld hebben en plezier hebben dus ook van de lange filmpjes tussendoor.
Als je daar niet van houdt raadt ik je de game af.
Dus check Metal Gear Solid 4.

rpger schreef:

Deel 2 was dan ook juist de mindere uit de serie. Gouden tip, speel gewoon de eerste Metal Gear Solid op de PSX / PS3, grafisch erg achterhaald inmiddels maar zeker qua verhaal en gameplay grandioos. En MGS 3 mag er ook heel goed wezen.

Real_Games1 schreef:
Ik heb het spel niet eens geresserveerd.
Maar de Mediamarkt zal er we genoeg hebben.
Overigens gaat de game misschien rond de 50 euro kosten.

Dat lijkt me sterk, de licentierechten van de PS3 worden nml doorbelast op de games, daarom zijn ze zo bezopen duur (rond de 70/80 euro).

70/80 euro? Doorgaans koop ik de meeste ps3 games vanaf 59,95 tot 67,99 hoor!