Super Double Dragon (1992)

Alternatieve titel: Return of Double Dragon

Super NES / Nintendo Switch / PC / PlayStation 4 / Xbox One

Ontwikkeld door Technōs en I.T.L.
Uitgegeven door Tradewest, Technōs en Arc System Works

In deze game speel je Billy en Jimmy Lee. Marian Kelly wordt weer ontvoerd door een beruchte gang genaamd Shadow Warriors. De leider blijkt ook nog eens een oude jeugdvriend te zijn van de twee. Het is aan Billy en Jimmy om haar te bevrijden. Hiervoor moeten ze een weg vinden naar Duke's Mansion, al vechtend tegen honderden martial artists.

avatar van Hadouken
Super Double Dragon....*pinkt traantje weg*

Kip-pen-vel! Ook nu ik er aan terug denk. Niks geen boeiend verhaal, het kwam er gewoon op neer; een paar uur lang achter elkaar badguys neermeppen totdat je het spel had uitgespeeld of dood was, om vervolgens het spel meteen weer opnieuw te beginnen.

Wie herinnert zich niet de de bekende levels en hun fantastische soundtrack! Wacht...even een voorbeeldje om in de juiste sfeer te komen --> Hier Alleen die muziek al, heerlijk! Ik heb er nog verschillende op m'n PC staan.

Maar het allermooiste was natuurlijk het vechten. Zonder problemen schudde je zo de ene na de andere combo uit je mouwen. Pak de badguy vast, sla hem een paar keer goed op z'n hoofd, schop in z'n gezicht en vervolgens over je schouder werpen tegen een andere vijand aan. Ook had je diverse wapens gevarieerd van een staaf dynamiet tot nunchuks. Na ieder level kwam er een eindbaas die dan weer wat moeilijker was, waar je ook best veel voldoening van kreeg als je hem had verslagen, zeker als je nog veel credit over had.

Maar het belangrijkste is natuurlijk dat je vrienden moet hebben, want zo'n parel als deze moet je in 2P mode spelen! Ik ben blij dat ik deze erop heb kunnen zetten.

avatar van pascal83
De minste uit de Double Dragon serie, deze versie was vooral te simpel.

avatar van Hadouken
Net sinds een jaar of 8 opnieuw gespeeld via een emulator. Met twee spelers, en 2 controllers, dus de ervaring was nagenoeg hetzelfde. Het verschil is dat ik nu ouder ben en er toch wat minpunten opvallen. Ten eerste is de game veel te kort, ten tweede te makkelijk en ten derde mocht er wel wat meer variatie in de vijanden zijn. Overall vond ik het ook een tikkie minder leuk als vroeger. Daarom verlaag ik m'n cijfer met één ster en verdwijnt hij uit m'n top 10.

mister-fool
Een van de leukere spellen op de supernintendo: helaas erg kort. Met name de eindbazen vallen in retrospect wat tegen, De sfeer is echter gewedlig, met de briljante muziek voorop. Met name level 3 (chinatown), is geweldig en staat nog steeds in mijn hersenen gegrift. Leuk spel om zo af en toe te spelen, maar er zijn nog betere spelen.

redelijke beat em up.

Combat systeem is best leuk. best veel variatie kwa moves.
Maar uiteindelijk gewoon te makkelijk.
Game voelt ook echt niet helemaal af aan.

muziek is wel kick ass!

heb overigens de japanse versie gespeeld. Return Of Double Dragon.

avatar van FunkStarr
Het duurde even voordat ik alle moves doorhad. Dat wil zeggen de juiste combo's en flow. Wat eentonig en simpel. Weinig variatie in vijanden, wat nog niet eens een heel groot probleem is, maar ik vond het een wat saai geheel. De muziek is gewoon prima maar er had meer in gezeten. Niet eens uitgespeeld en had ik ook niet echt de behoefte aan maar misschien dat ik het nog een paar kansen geef. Vind Double Dragon 3 voor de Nes nog steeds de beste Double Dragon game (waar veel mensen juist het 2e deel de beste vinden). Voor nu een nipte voldoende.

avatar van theo79
Van de week dit spel binnen gekregen. Ik kende hem uiteraard al van het Snes tijdperk. 1 van de betere Double Dragon delen wat mij betreft. Leuke combat elementen in dit spel.

Idd, wel enkel via emulatie gespeeld maar ik vond het destijds een geweldig spel (en wellicht nu nog steeds). Het is er eentje waarvan ik hoop dat het vroeg of laat in een compilatie wordt toegevoegd.
Heel erg onderschat imo.

Trouwens net zoals Final Fight 2 en 3. Die ik wel op de WiiU heb.

avatar van theo79
Sinner er komt dit jaar wel een retro handheld uit waar een compilatie van een aantal Double Dragons en dergelijke voor uitkomt:

Evercade adds Double Dragon to its list of over 120 games - now at 10 collectible retro cartridges! - SwitchWatch - switchwatch.co.uk

theo79 schreef:

...en het heeft even geduurd maar op 11 november komt er een port van Super Double Dragon and Double Dragon Advance op de Switch met enkele kleine verbeteringen. Denk dat ze fysiek gebundeld te verkrijgen zijn, maar los zijn ze alvast ook te verkrijgen want deze heb ik voor 6e nog wat alvast in de vooruitbestelling staan. Ben ik hartstikke blij mee.

Sinner

Als de prijs voor de fysieke collectie niet al te gek is zie ik hem mezelf nog wel aanschaffen. Super double dragon blijft sowieso een erg leuke game vind ik.