Kirby's Adventure (1993)

Famicom Disk System / Nintendo Entertainment System / Nintendo Wii / Nintendo Wii U / Nintendo Switch
Platform

Ontwikkeld door HAL
Uitgegeven door Nintendo

Nadat Kirby wakker wordt van zijn middagdutje zonder droom, besluit hij te gaan kijken bij de fontein met de macht van dromen. Zo ondekt hij dat Koning Dedede de ster van de fontein gestolen heeft en in 7 stukken gebroken, waarvan hij er 6 aan bondgenoten heeft gegeven en 1 zelf gehouden. Kirby besluit deze 7 stukken op te sporen om ieders dromen weer te herstellen.

avatar van Pellie
Kirby met zwaard, Kirby als autoband, Kirby als Steen, Kirbi met Laser, Kirby als vuurspuger. Het kan allemaal in deze game. Dit is echt een grandioze platformgame. De minigames waren het leukste van het spel. De grijpautomaat, ,maar vooral het schietspel.

Het enige minpuntje aan de game is dat veel levels veel op elkaar lijken. Hier hadden ze van mij wel iets creatiever mogen zijn. Voor de rest: een prachtspel

avatar van Mart
Samen met Super Mario Bros. 3 mijn favoriete game voor de NES. Wat heb ik dit vroeger vaak gespeeld zeg

avatar van Brain Stew
Kirby zuigt.

avatar van Hadouken
Ik heb één of twee delen van Kirby gespeeld maar ik heb echt geen idee meer welke waardoor ik dus helaas geen stem kan uitbrengen. Het was wel enorm leuk, de keuze dat je de keuze had tussen spugen of slikken ( van vijanden).

avatar van Cygnus
Brain Stew schreef:
Kirby zuigt.

avatar van kArIzMa_TuRk
Deze wou ik toevoegen. Ook hier heb ik hele leuke herinneringen aan. een 4*

avatar van Dexter
Ik vergeet altijd de naam, maar het is dus Kirby Met dat belachelijke roze ding heb ik toch veel lol beleefd. 4*

avatar van Princess Piranha
Lang leve onze roze kauwgombal! Leuk spelletje! Echt heel erg vermakelijk. ^__^

avatar van james
Beste coole game speel

hem vaak op mijn ouwe trouwe NES.

echt oldskool

avatar van james
als je de game genie gebruikt heb je het spel zo uitgespeelt!!!

avatar van jaspertje3
Fantastische game, en precies zoals Pellie al in de eerste post zegt, van allerlei mogelijkheden die de continuïteit van de game op een positieve manier beïnvloeden.
Regelrechte topper!

avatar van Maiky
Was vroeger een van mijn favoriete NES-spellen. Helaas kan de game ook op de Wii de beelden niet zo goed aan en vertraagd de boel. Is niet erg. De muziek is leuk, de eindbazen heel aardig en het spel speelt ondanks de dalende framerate hier en daar nog steeds erg fijn. En gek genoeg, als niet-liefhebber van minigames, vind ik de mini-games van Kirby's Adventure ook een van de leukste dingen in het spel

avatar van wiiplayer
Klassiek spel maar is deze niet uit 1991?

avatar van Evil Eye
1,0
wat een baggergame vond ik dit toch altijd vroeger. En nu nog. Zelfs mario is minder erg. De level layout was om te KOTSEN

avatar van Angelo_Cheetah
Heb heb voor op de Wii gedownload

avatar van glimlicht
Kirby in 20 verschillende vormen, wandelend in glorieus 8-bit. Een geweldig gevoel van jeugd-sentiment gaat door mij heen.. Dit is toch wat anders dan die lelijke groene kleuren van de baksteen-gameboy.

Veel vijanden en omgevingen komen terug uit die vieze groene wereld, zoals de "pinokkioboom". Kirby's mogelijkheid om oneindig lang te kunnen vliegen maakt ook een tweede entree. Helaas... Ik vind het dan allemaal net weer wat te makkelijk. Maar je besluit om het vliegen te laten voor wat het is maakt het weer te lastig allemaal. De balans is een beetje zoek.

De eindbazen zijn briljant, samen met de minigames. Muziek is aardig maar begint toch wel te irriteren na een tijdje. Deze late NES game is een prima tussendoortje, maar niet een juweeltje.

*3,5

mister-fool
ik heb zojuist dit spel uitgespeeld en ben over het algemeen positief gestemd. De verschillende power-ups zijn erg leuk en ook de mini-games waren erg plezierig(die schiet-minigame ). Voldoende variatie in monsters. Levels zagen de leuk uit, maar worden na een tijdje wat repetitief. Sommige levels, zoals het level waar opeens op zwart/wit overgegaan wordt, springen erboven uit. Het spel verliest punten voor toch een aantal slechte eindbazen. Daarnaast is het spel, op de laatste eindbaas na, te makkelijk. Kortom leuk spel, maar niet de N.E.S-klassieker die ik verwacht had.

Een van de best uitgewerkte NES games die gemaakt is. Leuke wereld en ook lastige secrets soms.

Vooral sterk is de grote collectie wapens die je kunt krijgen door beesten op te vreten.

avatar van arma22
Dit was de laatste game die ik voor mijn NES kocht. Ik heb hem nog steeds in mijn verzameling. Destijds had je in de winkel een NES staan waar iedere dag een andere game in zat. Toen ik Kirby's Adventure had geprobeerd moest ik hem hebben. Ik heb er geen moment spijt van gehad.

nuf
Het idee Kirby aan z´n begintijd was natuurlijk gaaf en vernieuwend. Maar het voelt aan als een bèta versie. Levels lijken erg op elkaar en het is te makkelijk. Waar de mario bros. serie uitdagend en afwisselend is, slaat deze NES klassieker daar de plank mis. Jammer, want de gameplay en het idee zijn goed.

avatar van FunkStarr
nuf schreef:

Eens, bovendien ben ik op een leeftijd dat ik niet echt meer de behoefte heb om een spel als dit te spelen, met alle respect. Het voelt nu toch wel kinderachtig aan. Terwijl Mario dat bijvoorbeeld niet heeft.

avatar van finalman
Net uitgespeeld. Man, Nightmare (allerlaatste boss na King Dedede) was moeilijk te verslaan. Ik heb de hele NM ermee gespeeld en ik heb genoten! Een 5!