Mario Kart: Double Dash!! (2003)

Nintendo GameCube
Racing

Ontwikkeld door Nintendo
Uitgegeven door Nintendo

Mario Kart: Double Dash!! is het vierde deel in de Mario Kart-serie. Het spel bracht tal van veranderingen met zich mee: men zit nu met twee personen in één kart en er zijn extra modi.

avatar van JohnWilliams
steffengamer schreef:
Ik vind dit verreweg de beste mariokart! die wii besturing vind ik niet optimaal werken! en twee mannetjes kiezen is altijd het leukst!

Deze Mario Kart kan ook makkelijk met 4 mensen, erg leuk om te doen!

Het principe is uiterst simpel, de gameplay verslavend. De tracks zijn ook leuk, evenals de power ups. Deze game is een must have voor iedereen. Zowel de die hards als de newbies kunnen die spelen. Vooral de multyplayer is geweldig.

avatar van Cassevis
Voor een paar dagen mogen lenen.
Gelijk al veel mee vermaakt.
Leuke tracks. En extra lol met z'n tweeën in één kart.
Verder ook de eerste keer dat ik me met battle-mode heb kunnen vermaken. (Met bob-omb battle nameljk)
Van alle mario karts die ik gespeeld heb de leukste.

avatar van Dragonslayer
Dit was best een leuke mario kart. De banen waren veel mooier en uitdagender dan die van mario kart 64. Alleen met de balans ben ik niet zo tevreden. Valt me toch op dat bij deze toch veel meer geluk komt bijkijken. Vooral de singleplayer op 150cc lijkt hierdoor soms onmogelijk. Na 10 seconden 1e staan wordt je wel weer door iets geraakt. Die blauwe schilden hadden er niet zoveel in moeten zitten, in mk64 kreeg je die haast nooit.

avatar van 3bdelilah
Ik heb deze game jammer genoeg nooit gespeeld, maar met z´n tweetjes in één autootje lijkt me leuker dan in je eentje. We hebben, naast een PS3, ook een Wii thuis met Mario Kart Wii waar mijn zusjes vaak op spelen maar die vind ik bijna precies hetzelfde als Mario Kart 64. Dat 2-in-1-kart hadden ze wat mij betreft beter erin kunnen laten, zodat je in het begin kunt kiezen of je alleen wilt of met z´n tweetjes.

avatar van 3bdelilah
Oké. Ik heb ´m nu al een jaartje thuis liggen en ik weet niet helemaal wat ik ervan moet vinden. Iets wat ik eerst als een voordeel zag (met z'n tweeën in één kart), ben ik toch meer over gaan twijfelen. Want de tweede player doet niks op het gooien van die extra item na. In je eentje spelen heeft soms dan weer wel net dat gevoel van strategisch denken (voor zover mogelijk in een Mario Kart spel, haha), maar dat valt mee.

Daarnaast vind ik dat de game hier echt te vergevend is, na een val ben je binnen twee seconden weer op topsnelheid. Iets wat bij o.a. MK Wii enz. veel langer duurt. Dan ervaar je die, klinkt gek om te zeggen, frustratie niet en dat haalt juist een groot deel van de charme weg uit dit soort spellen die je juist speelt om anderen te frustreren. Niet verwacht dat ik dit zou zeggen, maar ik vind MK Wii beter. Alhoewel ik wel vind dat ze op z'n minst die optie van twee-in-eén erin hadden moeten houden.

avatar van Mitchel
Goede MK game: de toevoeging van 2 characters op één auto is natuurlijk erg leuk bedacht, ook de levels zijn erg vermakelijk.

4 sterren!

Ik was dit weekend in een nostalgische bui en had de Gamecube weer eens aangesloten voor een uurtje Mario Kart: DD. Even alle vier de cups weer gereden.

En ondanks ik tegenwoordig heel veel Mario Kart 8: Deluxe speel viel Double Dash me helemaal niet tegen, ook al is dit alweer 17 jaar oud. Mijn god, ik word oud.
De game is gewoon op zoveel vlakken briljant. De banen zijn uitstekend ontworpen, het speelt heerlijk snel en de soundtrack is geweldig. Ik vind ook altijd dat Mario Sunshine melodietje bij de prijsuitreiking zo catchy klinken. Grappig dat ik ook zo goed als elke baan nog helemaal uit mijn hoofd kende, wat betreft bochten en moeten slippen met je wagen. En ik blijf 2 spelers op 1 kart erg leuk vinden. Blijft zonde dat Nintendo van dit idee weer af is gestapt.

Als ik ook wat kritisch moet wezen, de besturing is wel wat kriegelig soms, dat wil zeggen dat ik soms wel moeite had om op de baan te blijven. Maar dat kan er ook aan liggen dat ik het al tig, tig jaren niet meer heb gespeeld. En visueel oogt het allemaal wel gedateerd en blokkerig, maar dit is ook nog van voor het HD-tijdperk. Wat zou deze game toch weer prima mee kunnen als Nintendo er eens een remake van maakt met de engine die ze voor Deluxe gebruiken. Want er valt weinig op de game aan te merken. Nou ja, 16 banen is wat weinig misschien en de wapens zijn hier met oa mega schilden en mega bananen misschien iets too much, al is het ook wel weer geestig. Ik zou het mooi vinden als ze dit als add-on voor Deluxe uit hadden gebracht. Had er zo 20 of 30 Euro voor gelapt om dit dan zo te kunnen spelen.

avatar van Princess Piranha
17 jaar oud?! Damn, zo lang geleden voelt het nog niet, dat deze game uitkwam.

Fijn om te horen dat het de test des tijds heeft doorstaan haha. Het blijft ook een van mijn favoriete Mario Karts!

Princess Piranha schreef:
17 jaar oud?! Damn, zo lang geleden voelt het nog niet, dat deze game uitkwam.

Het is vaak met oude 3D games (tijdperk PS1/N64 tot de periode Gamecube) dat ze best snel kunnen verouderen, omdat het niet gedetailleerd oogt maar ook vaak 20 jaar later de charme mist van bv een SNES game waar het minder vervelend is omdat zulke games meer tijdloos zijn.
Heb vorig jaar nog eens een avondje N64 gespeeld met oa Mario Kart 64 en met alle respect voor de hoeveelheid fun die ik er in de jaren 90 mee had, maar die game is prehistorisch verouderd. Geen schande hoor, maar dat doet soms pijn aan de ogen. Ik heb ook de Mario All-Star collection dit najaar gekocht en Super Mario 64 heeft hetzelfde euvel, al is die game nog wel geinig voor af en toe een half uurtje.

Ik zat er trouwens aan te denken mijn Gamecube te verkopen, inclusief oa deze Double Dash en classics als Smash Bros Melee, maar dat doet me ergens in mijn gamershart gewoon pijn. En na het spelen van DD vandaag heb ik besloten dat de Cube gewoon in mijn bezit blijft, netjes in de kast om er heel af en toe uit te halen voor een uurtje nostalgie.

Overigens, ik kwam vandaag dit tegen:

Mario Kart Double Dash HD - All Characters - YouTube

Schijnbaar zijn er modders geweest die al een HD sausje over Double Dash heen hebben gegooid. Dat maakt het visueel echt 100 keer mooier. Jammer dat Nintendo zulke projecten niet gewoon adopteert en er gebruik van maakt.