flOw (2006)

PC / Macintosh / PlayStation 3 / PlayStation Portable / PlayStation 4 / PlayStation Vita
Simulation
single player / multi player (verschilt per platform)

Ontwikkeld door thatgamecompany
Uitgegeven door Sony

In flOw moet je een in het water levend organisme door een surrealistische biosfeer leiden. Hierin consumeer je andere organismen, evolueer je en beweeg je je voort. Door het dynamic difficulty adjustment systeem kunnen spelers met verschillende vaardigheidsniveaus hun spel zo aanpassen dat ze in hun eigen tempo plezier aan flOw kunnen beleven.

avatar van jaspertje3
Vond de demo vreselijk en lijkt me daarom geen leuke game. Heb em daarom ook maar niet gekocht in de Store!

Gaaf!

Dit Flash-spel heb ik een paar jaar geleden gedownload! Leuk om het hier als PS3-remake terug te zien.

Het concept doet denken aan het "begin" van Spore. Door kleine organismen op te nemen evolueer je in steeds geavanceerdere levensvormen. De gameplay van de Flash-variant is elegant en eenvoudig. Ook de beelden en ambient audio zijn schitterend minimalistisch. Ideaal vermaak in een verloren uurtje.

Hier te spelen en downloaden.

avatar van cihanx70
uitgespeeld
leuk binnen een uur uitgespeeld

avatar van Donkerwoud
Geinig en mooie beelden, maar zeker niet echt een fantastische game.

avatar van CarealotCarrot
flOw is in principe Snake, maar je hebt dan verschillende Snakes. Eentje verdooft, eentje is snel, de ander wordt moeilijk geraakt door vijanden, etc. Het doel van het spel is om in elk level een rood bolletje te eten, zodat je doorgaat naar het volgende level. Het is dus mogelijk om het spel te halen zonder vijanden of power-ups te eten. Als je dan toch af gaat door een vijand wordt je een niveau teruggezet, zonder straf.

Het hele spel is hierdoor heel makkelijk en biedt weinig uitdaging. Je kan je beestje (Snakes) groter maken door power-ups te eten, maar veel maakt dit niet uit. Je hebt enkel een beetje meer HP en HP is niet echt nodig. Het was beter geweest als je je eigen upgrades kon kiezen als je levelt, of dat er verschillende power-ups zijn, maar dat is er dus niet.

De game kent heel weinig variatie, zoals ik eerder zei veranderen de beestje niet. Ook verschillen de levels veel te weinig van elkaar. Daarbovenop komt de extreem lage moeilijkheidsgraad en je hebt gewoonweg geen goede game.

Sommige mensen vinden dit misschien (net zoals bij andere games van thatgamecompany) geen game, maar kunst. Als kunststuk zijn de designs nogal karig en de kleuren te minimaal. Enkel de soundtrack weet het geheel nog wat omhoog te tillen.

Waarom dan alsnog 2 sterren? Zoals ik zei lijkt de game veel op Snake en het was wel leuk om weer eens Snake (of een kloon daarvan) te spellen en ik zat al snel in de flow van het spel. De game is in ieder geval geen aanrader, de vervolgspellen van thatgamecompany zijn zowel als kunstwerk en als game velen malen beter.

avatar van PlayThaYard
Kan je Flow ook 'saven'?
Moet telkens opnieuw beginnen bij opstarten en bij optie-knop vliegt je beestje weer omhoog.

geplaatst:
Van de makers van Journey en Flower, games die ik erg goed vind. Maar Fl0w is het niet, heb het vandaag een half uurtje geprobeerd maar het speelt voor geen meter en het weet op geen enkele manier te boeien. Jammer, visueel en qua geluid was dit best wel mooi. Maar ik sla over, geen cijfer.