Kabuki Quantum Fighter (1990)

Nintendo Entertainment System
Platform

Ontwikkeld door Human
Uitgegeven door HAL

In het jaar 2056 heeft een dodelijk virus het gemunt op het verdedigingssysteem van de aarde. Jij moet als Colonel O'Conner alles op alles zetten om de ondergang van de mens te voorkomen. Dat doe je met je lenigheid en de dodelijke lange haren van Colonel O'Conner om je vijanden om te leggen.

avatar van Mega Man
Howel het interieur van de levels niks weg had van het binnenste van een computer was deze game wel erg sfeervol en origineel in elkaar gezet. Ik ben echter nooit verder gekomen dan level 3 want het werd op een gegeven moment wel heel erg frustrerend. De gameplay komt overheen met Ninja Gaiden (oftewel: Shadow Warriors) alleen dan iets stroever. Qua muziek klonk het lekker futuristisch en door sommige beats zoals die van level 3 leek het spel een stuk hipper.

avatar van Mega Man
Ontwikkeld door Human en uitgegeven door HAL? Bij mij in de handleiding staat dat HAL deze game had ontwikkeld en dat Bandai (nu Namco-Bandai) de uitgever was. Any way, wel jammer er niks meer is gedaan met dit concept. HAL had Scott O'Conner best in Smash Bros mogen stoppen.